הספר של גרולינג

ofri442

New member
הספר של גרולינג

היי שוב,
אני רואה שיש פה הרבה אנשים שמדברים על הספר של גרולינג
משוטטות קטנה בגוגל אני מבינה שזה ספר שמסביר על טמפרור וכנראה יש בו מלא מתכונים לגנאשים
ראיתי גם שיש שני ספרים שלו עם אותו השם, מישהו יודע מה המעודכן?

אשמח להסבר ממי שיש לו את הספר, וגם- עד כמה רמת האנגלית שבו קלה לקריאה?

תודה!
עופרי
 
יש כמה גרסאות

הגרסה האחרונה והממומלצת ביותר זו הגרסה בכריכה האדומה
פרטים פה: http://www.highlydubious.com/chocolate/?page_id=231

האנגלית לא מאוד קשה, אבל צריך להפריד בין החלק התיאורטי שהוא מעט יותר טכני וצורך אנגלית מעט חזקה יותר, ובין המתכונים בהם האנגלית היא יחסית קלה יותר.
 
תלוי מה מחפשים

הספר של גרולינג מיועד למי שרוצה להבין יותר לעומק את המכניקה, את הכימיה, ואת ההגיון בעבודה עם שוקולד. יש בו הסברים טובים, נוסחאות שאפשר להשתמש בהן כדי ליצור הרבה מתכונים אחרים, ומתכונים טובים מאוד.

מבחינתי, לפחות, זהו ספר חובה. האם לך זה שווה 200 שקל? אני לא יודע.
 

ofri442

New member
אפשר לשאול

אם אתה מכין שוקולד לשימוש ביתי או גם מעבר?
 
קניתי אותו באמזון

הוא מרהיב, הוא מרתק למי שרוצה ללמוד ולהבין. הוא גדול וכבד כי הוא בפורמט אלבום.
לפני שהספר הגיע, הורדתי בקינדל ב 13$ את הספר הזה יש אותו גם בגירסה מודפסת.
לטעמי הוא מצויין למתחילים כמוני. שוקודובי המליץ עליו בבלוגאנש ובצדק.
 

revavonet

New member
אבל זה לא ספר של גרולינג...

זה משהו אחר.
ולדעתי פחות שימושי.
יש לי אותו אם מישהו מעוניין.
 
מי אצר שזה של גרולינג?

כפי שציינתי יש לי את שניהם ולמתחילים שלא רוצים להשקיע 200 ש"ח זו בחירה מצויינת.
 
מי אצר=מי אמר.

זה הגרולינג האדום וצריך מנוף כדי להרים אותו... בערך... אין אותו בקינדל.
הנה זה מול זה. גרולינג vs גריסון שוטס
 

revavonet

New member
נראה לי שהושאל ולא חזר....

אז כשאמצא אותו אשמח להגיד לך.
דרך אגב אני לא ממליצה על הגרולינג השחור.
הרבה דברים שניסיתי להכין ממנו, לא מצליחים.
נראה לי שחומרי הגלם לא זהים מה שיוצר בעיות במתכון.
 
פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה

חוץ ממעט מאוד מקרים שלא היו קשורים לשוקולד (למשל, המתכון שלו למרשמלו), כל המתכונים שניסיתי מהספר שלו יצאו טוב מאוד.
 

ניליס2

New member
גם לי קרה

עם לא מעט מתכונים... אבל האשמתי את עצמי :)
את רויה אני יותר מעריכה אז אני שמחה לשמוע שגם לך זה קורה...
קרה לי עם הקרמל, גנאש פסיפלורה וטופי...
 

Lironyp

New member
היה לי מתכון אחד בלבד שלא הצליח מהספר שלו

ואני לא שוללת את זה שזו אשמתי.
מעבר לכך, אני אישית הכנתי את המון מתכונים מהספר, שיוצאים בדיוק כמצופה- יש הרבה דברים שיכולים להשתבש בדרך, לכן אל תאשימו את הספר, אלא צריך להתאמן, ללמוד מטעויות וניסיון.
המתכונים שלו כולם בדוקים ומנוסים- חברים שלי עשו אצלו קורס, שבו הם הכינו הרבה מהמתכונים בספר שלו, כולם יצאו כמצופה.

אישית, אני אוהבת הרבה יותר את ההסברים מהמתכונים בספר שלו (הוא שם הרבה יותר מדי שוקולד במתכוני גנאש שלו לטעמי), אבל זה הספר הכי טוב למי שמתחיל, ולמדתי ממנו המון
 
למעלה