הספר שלROMAN DIAZ

eyal reuv

New member
הספר שלROMAN DIAZ

ממש אחרי שסיימתי את הבחינה שלי אתמול,כאילו בהזמנה,הגיע הספר בדואר. הרושם הראשוני הוא ממש טוב: בדומה לספר של ניקולס טרי-כריכה קשיחה עם לומינציה,דפי תמונות בצבע של כל הדגמים בהתחלה,דיאגרמות ברורות,הסברים מפורטים בספרדית ובאנגלית ואוסף מאוד מרשים של דגמים ברמות שונות. הספר הגיע אלי עם חתימה והקדשה אישית מרומן דיאז תוך שבוע מרגע שנשלח ואריז קרטון קשיחה מאוד והרמטית לחלוטין. עכשיו אני מתחיל לקפל ממנו ,כך שבהמשך ארשום את ההתרשמות שלי מהדגמים השונים. מומלץ מאוד לרכוש את הספר! אייל

eyal reuv

New member
תמונה ראשונה-ראשי טיגריס

דגם יותר פיסולי ,אבל מאוד כיף לקיפול. מומלץ לקפלו מנייר קשיח ,אני השתמשתי בנייר אריזה חום עבה מודבק לנייר אלומיניום. והנה התוצאות:

udiwudi

New member
יפהפה

אכן דגם מקסים! בכל אופן, מתמיה למדי צירוף המקרים שרק לפני חודש אלתרתי בעצמי ראש אריה, גם מנייר אריזה חום...
חייב לקנות את הספר הזה (ואת של קמיה, ואת של יושינו, ואת ספר החרקים השני של לנג, וכמה טנטידנים ועוד ועוד...) אודי.

eyal reuv

New member
הספרים שהזכרת

מומלצים מאוד-אחד אחד! קיפלתי עוד דגם קשה מאוד מהספר(הכי קשה):HIPPOCAMPUS, שילוב של סוס עם גוף דג. זה דגם יפהפה(ואחד הסיבות העיקריות שמשכו אותי לקנות את הספר הזה.

eyal reuv

New member
Origami for Interpreters

תודה אודי וסעדיה. אוקי,אז מהרגע שקיבלתי את הספר,לא הפסקתי לקפל ממנו,והנה מספר רשמים: בתחילת הספר יש הקדמה פרי עטו של סעדיה שטרנברג-כל הכבוד סעדיה! תיארת את העבודה של רומן בצורה ממש יפה. כמו כן יש את דבר העורך ניקולס טרי ,המסביר על הכרותו עם רומן דיאז,על עיסוקו של היוצר הנהדר הזה ,אופיו וסגנון הקיפול שלו. עצם שמו של הספר מעיד כבר על אופי הדגמים:כל אחד יכול לקפל את הדגמים בספר לפי רצף ההוראות ולעצב את הדגם הסופי כראות עיניו(לתת לדגם פירוש משלו),להוסיף,לשנות,לעצב ופסל. כמו כן,ניתן למצא בתחילת הספר טכניקות שונות שבהן רומן משתמש לעיצוב הדגמים שלו ודרכים "להחיות" את בעלי החיים,שלא יראו סטטים,אלא ממש כאילו מדובר בבע"ח בתנועה. ניתן למצא גם מספר עמודים עם תוכן מאוד מעניין באשר לבחירת סוגי נייר שונים,עובי נייר,צבע וטכניקות שונות ליצירת ניירות ייחודיים(טישיו פויל,נייר סנדוויץ,שימוש בלכה לעיצוב הדגם ובחומרים נוספים,שימוש בקיפול רטוב),הסברים לגבי עיצוב הדגם,ועוד נושאים מעניינים. אהבתו הגדולה לכעלי חיים באה לידי ביטוי באוסף המרשים הזה,שאותו מתאר ניקולס טרי כיצירת פאר,אוצר של ממש. לכל דגם יש תרשים קפלים לידו,הוראות מילוליות באנגלית ובספרדית,תרשימים ברורים ונוחים(בחלק מהדגמים יש לאלתר נקודות ייחוס לבד,על מנת לאפשר למקפל לקבל דגם קצת שונה,לאוו דווקא זהה בדיוק לתמונה.כמו כן,ליד כל דגם מצורפות הערות של היוצר לגבי גודל נייר,סוג וצבע,וגודל סופי של הדגם ביחס לגודל הנייר. בסוף הספר אף ניתן למצא אתגרים של תרשימי קפלים(ביניהם "אריה ברצלונה"). אני בינתיים קיפלתי מספר דגמים: מסכות האריה והטיגריס-דגמים יותר פיסוליים,ממש טובים! דב הפנדה-דגם חביב ביותר,ממש תענוג לקפלו. Hippocampus-דגם מאוד קשה עם הרבה תרשימי בתלת מימד,והרבה שימוש בפינצטה לפרטים הקטנים.הדגם האהוב עלי בספר! Secretery Bird- דגם יפהפה עם פרטים נהדרים ,והרבה מקום לעיצוב התוצאה הסופית ,גם דגם לא קל יחסית. אחד האהובים עלי! עכשיו אני יושב לקפל את הHippocampus שוב-הפעם מנייר Elephant Hide . למי שאוהב לקפל בע"ח,לעצב דגמים ולהכיר פאן ייחודי של קיפולי נייר של אחד היוצרים הטובים לטעמי-אני נורא ממליץ על הספר!

udiwudi

New member
Hippocampus

שוב שלום. ההיפוקמפוס של דיאז מייצג את כל מה שטוב באוריגמי - רעיון מקורי, ביצוע אומנותי, טכניות מרשימה, אסתטיקה סופית יפיפיה... והביצוע שלך אכן מרשים. אמרתי כבר שאני חייב את הספר הזה?
וקצת טריוויה: 1) היפוקמפוס בלטינית זה "סוס-ים" כשהכוונה היא כמובן לסוס הים המפורסם (Sea-horse) שלמונטרול בספרו הראשון יש דגם פשוט שלו (ולא דמיוני ומקורי כמו של דיאז)... 2) היפוקמפוס זה גם האיזור במוח שאחראי על הזיכרון (באונה הלימבית אם זה אומר למישהו משהו). הוא קרוי כך כי אנטומית הוא דומה קצת לסוס ים. ועוד שאלה (קונקרטית כרגיל) - איפה בארץ משיגים Elephant hide? אודי ע.מ. (עכשיו מקפל) ממשיך לקפל חרקים של סירגו במיקרו כדי לחסל את העודפים של הטישיו פויל... נ.ב. למי שהזמין בעבר מ-Origami house japan - כתוב שבישראל מכבדים International postal money order, אך בדואר לא יודעים מה זה... מישהו הצליח להזמין בדרך הזאת או שכולם פשוט שלחו כסף במעטפה?

eyal reuv

New member
תשובה

לגבי נייר Elephant Hide /Winstone Marble- הרמן מריאנו הוא המומחה בעניין .הוא זה שהדריך אותי לגבי כל סוגי הנייר המומלצים,ודרכו התוודעתי לראשונה לסוג זה של נייר. זה נייר מעולה לדגמי בע"ח(לא מתאים לחרקים ודמויות). למיטב ידיעתי יש חנות אחת ברמת גן שמכרה Elephant Hide ,לצערי הרב לא נשאר להם אף גליון בחנות וכנראה שגם לא יהיה עוד. אני קיפלתי את ה HIPPOCAMPUS(אגב היפוקמפוס-זכור לי משהו שלמדתי פעם על החלק הזה במוח...)מניירElephant Hide בגודל 50*50 ויצא מדהים. מגוון צבעים מהסוג הזה של נייר ניתן למצא בגרמניה(כנס לאתר שלהם). לגבי הזמנה מOrigami House : אני הזמנתי משם כבר חמישה ספרים,את כולם הזמנתי באותה דרך:שלחתי בדואר רשום כסף במעטפה(וזה יוצא אגב הרבה יותר זול-אין דמי משלוח אם אני לא טועה והספר מגיע תוך שבוע וחצי). כעקרון יש בזה סיכון מסויים ,אבל זה הצליח לי בכל פעם. מי שהזמין בדרך שציינת(חלק קטן אמנם) נתקל לא אחת בבעיה ואיבד את כספו (תמצא תלונות של מספר אנשים בפורום האוריגמי באנגלית). פעם אחת הייתה לי בעיה וספר אחד הגיע חצי רטוב-בגלל טעות של שרות הדואר בארץ.הבילה כנראה נפלה ונרטבה-הספר במצב שמיש ,אבל צורתו החיצונית נפגמה... קיפלתי עוד דגמים מהספר ,כולל מסכת האריה -דגם פנטסטי!

udiwudi

New member
כתובת האתר בגרמניה

תודה על התשובה המפורטת. ...רק מה הכתובת של האתר בגרמניה להזמנת נייר Elephant Hide? אגב, יש צילום של ההיפוקמפוס מהנייר הנ"ל? ושוב תודה! אודי

eyal reuv

New member
Roman Diaz-דגמים נוספים

Hippocampus-נייר Elephant Hide בגודל 50*50. Secretary Bird-נייר חום בגודל 50*50 Tiger and Lion Mask-נייר חום מודבק לנייר אלומיניום ומצופה לכה 50*50, 40*40.

eyal reuv

New member
דב פנדה

נייר אוריגמי רגיל 20*20, 10*10 הדרקון העתיק של קאמייה-50*50 נייר סיבים אדום משני הצדדים וצופה לכה.

eyal reuv

New member
הסוסים של דיאז

קיפלתי גם את החד קרן שלו -דגם לא קל... הראש של החד קרן יפהפה עם הרבה השקעה בפרטים קטנים. גם את המסכה של האריה קיפלתי בגדול מנייר סיבים חום כהה מודבק לנייר אלומינום עבה. בקרוב אצרף את התמונה. למי שמתכוון להזמין את הספר-קחו בחשבון שניקולס טרי נמצא בכנס ביפן ובחופשה קצרה שם,אז יקח מעט יותר זמן לקבלת הספר.

גילה או

New member
אייל-הקיפולים שלך ממש יפים

גם הדגמים עצמם מעבר לאיכות הקיפולים שלך יפים ומרשימים מאוד.הדגמים האלה עושים לי חשק לקפל גם בעלי חיים .התחלתי לקפל חיפושית מיתוך הספר של ג'ון מונטרול -חרקים וציפורים באוריגמי.מה אני אגיד לכם עכשיו אני מעריכה עוד יותר את היופי בסגנון הזה.ההסברים של מונטרול מעולים אך עדיין כבר התחלתי איזה 4 פעמים את הדגם מחדש .כמעט נגמרו לי הדפים השחורים והחומים אז התחלתי עם דף ורוד ודווקא בנסיון הזה הלך לי די טוב אז אני עומדת לסיים קיפול של חיפושית ורודה.... האם הדגמים שקיפלת הם נסיון ראשון או שגם אתה זקוק למספר נסיונות?

eyal reuv

New member
,תודה

הדגמים כולם נסיון ראשון.(כבר עברתי את השלב של נסיונות-כמה שפחות לבזבז זמן ונייר,למרות שאני מקפל כל דגם מכמה סוגי נייר ובכמה גדלים שונים,אבל לרוב אני לא נתקל בדגם שלא הצליח לי ואני לא צריך לזרוק את הנייר ולנסות שוב). בהצלחה בקיפול דגמי חיות של מונטרול-אני אישית מאוד אהבתי לקפל מהספרים שלו,בייחוד את הזברה (AFRICAN ANIMALS),את הקרנף והפיל שלוׁ(ORIGAMI SCULPTURESׂ). הוראות בספרים שלו מובנות מאוד,ומאוד קל לקפל את הדגמים שלו. יש הבדל עצום בסגנון שלו לעומת כל היוצרים היפנים ושאר המקפלים הגדולים שהוציאו ספרים לאחרונה. לדעתי כמעט כל אחד יכול למצא דגמים רבים שיוכל לקפל מהספרים שלו ולהתמודד עמם יפה . יש דגמי תבניות מחזוריות חדשות שהתמודדת עמם לאחרונה?(אולי אפילו מסכות מתבניות מחזוריות?....) הנה אני מצרף תמונה של החד קרן,גולגולת שור ושל מסכת האריה של רומן דיאז.

גילה או

New member
החיפושית הורודה

ובכן בזמן האחרון מתחשק לי לקפל קצת דברים אחרים חוץ מתבניות מחזוריות .הרבה דגמים בנושא מתחילים מקיפול התחלתי של משולשים וזה קצת מתחיל לשעמם אותי.והנסיון להכפיל את הדגם שוב ושוב גם כבר לא כל כך מאתגר אותי.לגבי המסכות לא ניסיתי עודלהתמודד איתם. אתה צודק שהדגמים של מונטרול מתאימים למקפלים מתחילים -בינוניים.הקושי העיקרי שאני ניתקלתי בו מעבר להבנת הקיפול עצמו זה העובי של הקיפולים בעיקר בגפיים.קשה לדייק ומרגיז אותי שרואים את הצד הלבן ובשלב מסוים יש כבר הרבה שכבות .אך כמו שבועז אמר פעם זה כמו לעשות בלינצ'ס.הראשונים יוצאים מצ'וקמקים וככל שעושים עוד ועוד אז הם יוצאים יותר יפים כך שיש לי עוד הרבה נסיון לצבור בתחום. מצורף הקיפול של החיפושית הורודה .יש מקום לשיפור אבל לפחות הגעתי לדגם המוגמר וה כבר טוב לאחר כמה נסיונות...

גילה או

New member
הדגמים שלא הצלחתי במהלך סוף השבוע-

ניסיתי את הפגסוס של אניבל וואייר ואת הורד של-Seylon . שמתי לב שהרבה פעמים כאשר אני מתקשה בשלב מסוים או בדגם מסוים עדיף לי לעזוב את הקיפול ולחזור אליו בפעם אחרת ואז הרבה פעמים פתאום מצליח לי אז זהוא זה לסוף השבוע הזה.

למעלה