הסקה

הסקה

שלום לכל חברי הפורום , רצינו להתייעץ לגבי פתרונות חימום לבית , בהנחה שלא נרצה לחמם עם המזגן, בעיקר בנושא מחירים ויעילות בחדרי הבית השונים. גודל הבית כ-170מ"ר.
 

בינא

Member
שיטת החימום תלויה בצורת המבנה

אך גם תלויה בסוג הבניה, שיטת הבניה ורמת הבידוד המתוכנן בגג. בנוסף, חשוב לדעת אם יש לאחד מבני הזוג "הרגשת קור מתמיד" בחורף ואם מסיבה זו נובעת השאלה, או מהרצון לשלם פחות על חימום. גג שטוח שאינו מבודד כראוי, יגרום לבריחה מהירה וקבועה של החום, אבל גם חלונות שאינם מבודדים (זכוכית בידודית), בניה בבלוק רגיל וכיו"ב. למרות האמור, שיטת המזגן המרכזי נחשבת לבניה קונבנציונאלית (בלוק, בטון וטיח) כשיטה המועדפת ע"י רוב האנשים מהסיבות הבאות: 1) רוב השנה ממזגים נגד חום וכל המערכות כוללות גם חימום. 2) זה הכי קל להפעלה, כמעט אין אחזקה ואפשר לכוון בכל חדר אחרת. 3) ההשקעה היחסית אינה גבוהה ואם מחלקים על 15-20 שנות קיום המזגן, זו אפילו השקעה מאוד משתלמת. מזגן מיני-מרכזי עם 5-6 יציאות, כולל הובלה הרכבה ומע"מ, יעלה 10,000-12,000ש"ח. 4) עלות הפעלת מזגן מיני-מרכזי לחימום, זולה מהפעלת תנור על סולר בשפלה 5) המזגן מצליח גם להוציא את הלחות הגבוהה הקיימת בחורף בשפלה ובכך עוזר למנוע תופעות של קונדנסציה (הופעת אגלי מים על קירות החוץ מבפנים) ואת העובש השחור המגיע כתוצאה מכך. 6) היות ובבניה הקונבנציונאלית קיימת לחות גבוהה בפנים בחורף בגלל מבנה הקירות והגג, המזגן עוזר להקטין את הלחות וזה טוב נגד קשיי נשימה. 7) לסובלים מקוצר נשימה (בערך 1/5 מהאוכלוסיה) המזגן יהיה הצלה בחורף אבל גם בקיץ, גם בגלל שהוא למעשה מעביר את האוויר בבית, פעם בכמה שעות, סינון וקולט במהלך פעולתו אבק (אותו תוכלו לראות כשתנקו את הפילטר מידי פעם).
 

ענתש

New member
אנחנו מתכננים מזגן.

מבדיקה עם חברים שמנסים את כל הפתרונות - עלות הסקה בסולר עולה בדיוק כמו מזגן. הסקה בעצים עולה הרבה פחות אבל דורשת התעסקות שהיא לא בשבילנו (לבקע עצים, לאחסן אותם יבשים, לדאוג שיבערו וכו'). אנחנו מחממים עם מזגן בבית הנוכחי שלנו כבר 6 חורפים ונוח לנו, לא מבינה למה אומרים שזה "מייבש" כי אני לא מרגישה ואני מרוצה מזה בסך הכל. אנחנו לא מזרח ארופה, הקור פה גם בשיא החורף הוא די נסבל ולא דורש הפעלה של חימום 24 שעות (מצד שני אולי אני לא הבן אדם לשאול אותו, אצלינו בבית 10 חודשים בשנה המזגן עובד על קירור בכלל ורק חודשיים על חימום וגם זה לסירוגין. אנחנו אנשים שחם להם).
 

bis fd

New member
ואותה שאלה

לגבי רמת הגולן? הבית יהיה גדול 200 מטר קומה ראשונה ועוד 30 קומה שניה
 
ברמת הגולן הכי טוב, מערכת רדיאטורים בחללים השונים, עם מערכת חימום מרכזית. הבעיה, יקר ברכישה ובהתקנה , גם התיפעול לא זול. יותר פשוט, אך גם לא זול להפעלה, תנור נפט. הבעיה, לא יצליח לכסות מרחב כזה. לא חשבתם מה יהיה בחורף ? איך מחממים חלל כזה ?
 

bis fd

New member
להזכירך

איך אנחנו יכולים לחשוב על חימום אם רק הגענו מאילת
הבית בינתים עדין על הניר, בגלל זה אני בודקת איזו מערכת היא הנכונה
 

בינא

Member
ברמת הגולן הוכח החימום בגז

בישובים מבוא-חמה, כפר-חרוב ואפיק, קיים מזה 20 שנה לפחות, חימום גז בבתים ממערכות מרכזיות (טנקי גז באדמה). חימום זה נחשב לבטיחותי ביותר, הנעים ביותר והכלכלי מהסיבות הבאות: 1) לתנורי הגז מערכת הפעלה שרק נער או מבוגר יכולים להפעיל. 2) לתנורי הגז ולמערכות השונות יש 2 מערכות בטיחות שונות. 3) מיכל (טנק) תת-קרקעי מקבל מילוי פעם אחת בשנה (בכפוף לצריכה). 4) חייבים לקבור את המיכל המקבל לתוכו גז נוזלי, אשר אינו מתלקח. 5) הגז הופך מנוזך לגז רק אחרי הווסת הסמוך לבית ולכן אינו מסוכן. 6) החימום נעים ביותר, חסר ריח והיות ותנור הגז עומד על רצפה, אם בצורה של תנור עם אבני שמות ואם בצורה של קמין (שאינו צריך ארובה), החימום שלו יהיה היעיל ביותר כי הוא מחמם כל הזמן את שכבות האוויר הצמודות לרצפה ובכך גורם לסירקולציה של האוויר ברחבי יחידת הדיור בגלל שהאוויר אותו הוא מחמם עולה למעלה והאוויר שהתקרר ליד התקרה יורד למטה. 7) התשלום הוא על הגז נטו. אין תשלום על הטנק הנשאר בבעלות החברה, כולל אחזקה ושירות לפי קריאה. 8) ניתן לבצע יציאות גז בכל חדר בעלות נמוכה. הבצוע ע"י ובאחריות חברות הגז לפי קריאה במהלך הבניה לפני שמרצפים ולאחר גמר המבנה לביצוע החיבור, התקנת ברזי הגז ומילוי המיכל התת-קרקעי. 9) היות וברמת הגולן האוויר יבש גם בחורף ובעירת הגז פולטת אדי מים והיות וחובה להשאיר פתח אוויר כלשהו (למשל 1 ס"מ של חלון הזזה פתוח), האוויר אינו מתיבש כמו בחימום חשמל ו/או סולר והחדר נעים יותר לשהיה. 10) כותב שורות אלה חי 14 שנים עם ילדים בכל הגילים ברמת הגולן ומכאן כל שנכתב למעלה נובע מידע וניסיון אישי. 11) החיסכון מושג גם בגלל "הפחד" מהגז וידוע שאנשים לא יצאו מהבתים לפני שכיבו את התנורים (גם בקיבוצים, שם פעם הקיבוץ שילם את החשבון). 12) חיסכון נוסף מושג בעצם העובדה שלא הולכים לישון עם תנור דולק ועד היום לא הייתה אפילו שריפה אחת כתוצאה מתנור כזה בקיבוצים אלו. 13) אם יש הפסקת חשמל (בגולן יש כאלה כמה בכל חורף), הדבר היחידי שעובד זה החימום והגזיה לבישול הקפה. 14) ניתן לבצע גם בוילר גז לגיבוי המערכת הסולרית (גם זה קיים בקיבוצים הנזכרים למעלה), ומקבלים בנוסף ל-150 ליטר על הגג, עוד 200 ליטר בצד ומים חמים בצורה אין-סופית.
 
שכחת לציין.... רק השבוע דברתי על חימום עם מישהיא שגרה ברמת הגולן, סיפרה לי שמחממים אצלהם עם גז כמו שתיארת. ששאלתי לגבי העלויות, הגיבה בהרמת כתף, זה קיבוץ... זה ממש לא מעניין אותם באיזה חומר מזינים את התנורים אצלהם. ולגבי התכנון מההודעה הקודמת. לדעתי, חשוב לחשוב על נושא החימום או הקרור בשלב תיכנון הבית. בית המשתרע על קומה אחת, קשה מאוד לחמם.במיוחד במקומות בהם מזגנים לא יעילים בטמפ' נמוכות.
 

בינא

Member
חובב ציון הנכבד

נראה שיצר הוכחנות אצלך עולה לפעמים על ההיגיון הפשוט. לא ברור לי למה אתה מסיק מסקנות שוב ושוב מחוסר ידע. תשאל, תקבל תשובות, תפנים ואז גם תבין שלפעמים אתה לא יודע הכל. הבחורה מהקיבוץ לא ידעה כמה עולה הגז? אולי הבעל שלה מטפל בזה? אין אצלכם במשפחה חלוקה שאשתך יודעת כמה עולה סבון כביסה ואתה יודע כמה עולה לתקן תקר בגלגל? גם בקיבוץ שעבר הפרטה זה ככה עובד. נראה לך ש-3 קיבוצים הלכו על שיטת חימום זהה בלי לבדוק קודם עלויות? בקיבוצים היום יש הפרטה וכל אחד משלם את מה שהוא מוציא, לכן זה מאוד מעניין אותם כמה הם משלמים אבל אולי את האשה הזו לו. האם זה אומר שכל הנשים בקיבוצים לא יודעות כמה עולה לחמם בגז? כל מה שכתוב למעלה לא משנה את העובדות הבאות: * מיכל תת-קרקעי המספק גז בצובר, תמיד יהיה זול יותר מהחלפה של בלוני גז, כי החשבון מגיע רק על הגז שמשתמשים בו. * היות ותמיד מכבים את התנורים כשיוצאים מהבית וכשהולכים לישון,גם אם כל הדלקים והחשמל היו עולים אותו דבר, הגז היה יוצא הכי זול. * אם היה יותר זול ויעיל להשתמש במשהו אחר, היו כבר מזמן עושים זאת. * מה שחשוב זה החימום ושלא יפסיק כשיש הפסקת חשמל או ירידת טמפרטורה. * דווקא בגלל חוסר היעילות בטמפרטורות הנמוכות, הגז עובד מצויין כי הוא נמצא בלחץ גבוה ובטמפרטורה הרבה יותר נמוכה מאשר בחוץ, במצב נוזלי ורק כאשר הוא עובר את הווסת הוא הופך לגז וזה הייתרון הגדול ביותר של השיטה ברמת הגולן וגם בירושלים, צפת ומצפה רמון בחורף. להערתך לגבי מבנה של קומה אחת שקשה לחמם, תסלח לי, גם כן אין כל בסיס. מה זה "קשה לחמם?" הרי כל הבתים בקבוצי רמת הגולן הם בני קומה אחת, עשויים מבטון מזויין (בניה בטחונית), בנויים כמו ממ"ד בבית רגיל ואם אומרים לך שהחימום בגז יעיל במבנה כזה מדוע אתה כותב ש"קשה לחמם"? על-סמך מה? עשה טובה לעצמך וגם לקוראים האחרים בפורום - הצנע לכת.
 

ענתש

New member
ובכל זאת, אנא שמרו על תרבות הדיון

ונסו לא להגרר לסופרלטיבים אישיים.
 

bis fd

New member
עוד שאלה על הגז

נאמר לי שפה ברמת הגולן לא מחבים את החימום בלילה כי צריך את החום גם בלילה וגם בבוקר, אני גם חיבת לאחת הבנות טמפרטורה קבוע לאורך כל הזמן גם בלילה. האם הטמפרטורות עם הגז, לא צונחות אם מכבים? ואם כן איזה פיתרון אחר יש?
 

Rשף

New member
לאיזה פתרון את שואפת ?

בית מבודד היטב (בית עץ ?) ישמור על החום טוב יותר לאורך זמן, אבל בשיא החורף בגולן חייבים לחמם 24/7. אפשר לחמם גם עם רדיאטור חשמלי שהוא בטיחותי ונעים, אבל לא זול. הרעיון בתנורי החימום הללו הוא שלא מכבים אותם לאורך כל העונה, הם דולקים על אש קטנה, החום "נספג" בבית ולכן שנויי הטמפרטורה קטנים יותר וכל הבית חם גם אם יש מקור חימום יחיד.
 

בינא

Member
בבית מבודד החימום לא "בורח"

כשמתכננים בית חדש כיום, שמים דגש על בידוד המבנה, ללא קשר למיקומו בארץ, אבל בעיקר באזורים בהם הטמפרטורות קיצוניות בקיץ ובחורף. אתם מוזמנים להיכנס לאתר "בית" www.bayit-il.co.il שם תוכלו לקבל מושג על הבדלים בין שיטות בניה שונות למגורים. עם כניסתכם לאתר בדף הראשון, לחצו על הקישור בסעיף 4 - "סוגי מבנים שונים למגורים". הבניה בשיטות מתקדמות ומבודדות, מאפשרות לחיות בתנאי מזג אוויר קיצניים, תוך חיסכון ניכר באנרגיה וזה מוכח בבתים שנבנו באפרת, גוש עציון ובאילת, משם באתם. בית מבודד כולל קירות עם בידוד ברמה של פי 4 מדרישות התקן, גג מבודד ברמות של פי 5 ויותר מהתקן וכולל זכוכית בידודית בחלונות, תריסי גלילה עם שלבים מבודדים ועוד. עליכם לדעת כי בניגוד לדעות הנכתבות מידי פעם ע"י אנשים שונים בפורומים השונים, הבניה המתקדמת (לא עץ ולא בניה קלה) היא הפתרון הנכון לבעיות שאתם מעלים וללא הוצאה כספית מיותרת נוספת. יתרונות הבניה המתקדמת נובעים מקיצור משך הבניה 4-6 חודשים, רמת בידוד תרמי גבוהה גם נגד חום וגם נגד קור, תוך שימור אנרגיה לאורך זמן. הבניה ירוקה, יש מעט פסולת במהלך הבניה ורוב הפסולת היא מהסוג הנזרק לפח רגיל וניתן לבנות ולהתאים לכל תכנון. שיטת "בית ישראלי" המוצגת באתר, היא דוגמא לסוג כזה של בניה. לפרטים נוספים או הבהרות, כתבו לדוא"ל המופיע למטה, לקבלת מידה ללא כל תשלום. במבנה מבודד ובנוי היטב, החום שהופק במשך היום, נשמר לאורך כל הלילה. למרות האמור, בחדר בו חשוב לשמור על טמפרטורה קבועה בגלל ילד/ה חולים, ניתן לעשות זאת ע"י הפעלת קונווקטור חשמלי (תנור חשמל עם מאוורר קטן בנוי בתוכו) שיש לו טרמוסטט. כיוון הטרמוסטט לטמפרטורה הרצויה, יגרום להפעלת הקונווקטור החשמלי בכל פעם שתהיה ירידה של מעלה אחת בחדר. כנגד היובש שייוצר, נדרש לשים באותו חדר גם מכשיר אדים.
 
למעלה