הסקסופון המושלם - דיון

Uri T

New member
הסקסופון המושלם - דיון

תמיד שחשבתי על הסקסופון המושלם היה לי בראש תמונה של סלמר (SELMER) מרק 6 (סקספון צרפתי), אבל לאחרונה המשיכה שלי התגברה כלפי סקסופונים אמריקאים (מהתקופה הטוב) כגון קון (CONN) נייקד ליידי וקינג (KING) סופרסוניק. וזה לא נגמר שם, כמו כן יש עוד חברות צרפתיות כגון באפט (BUFFET) בושר (BUESCHER) ו-SML. ואסור לשכוח את הסקסופונים מהעידן החדש...היפנים למיניהם. דעתי חלוקה בנושא אבל אני בטוח שאם היו שואלים אותי מאני אני מעדיף סקסופון חדש עם כל הגאג´טים או סקסופון בן 40 הייתי בוחר את הישן. מה אתם חושבים בנושא?

OBZ

New member
לא שיש לי בעיה

אבל נראה לי שתקבל תשובות יותר מעניינות בפורום כלי נגינה

DannyZ

New member
נכון

אני ממש מבולבל בקשר למחלוקת בקשר ליאנגיסאווה.. מבחינה מכנית הוא הכי טוב, והסופרן שלו נחשב כלהכי טוב שיש, אבל עדיין רוב המורים וזה אומרים שסלמר בכל זאת טוב יותר, ואלה שאומרים לי שעדיף יאנגיסאווה הם בעיקר אלה שמנסים למכור לי אותו.. אבל החלטתי שאני אחשוב לבד, ואקח את מה שהולך עלי יותר טוב.. וזה סלמר.. אבל כרגע אין לי מספיק כסף לקנות אותו.. אז זה יקח לפחות שנה עד שאני אצליח להשיג אותו..

gal_shani

New member
ישן...

סלמר.. אוח... אני דיי מפנטזת על זה.... אני מסיימת עכשיו שנה שישית על סקסופון אלט... לשאלתך - אני חושבת שלסקסופונים ישנים יש צליל פחות מתכתי, יותר עמוק, מלא. אני הייתי קונה סקסופון משומש, אם זה היה תלוי בי... מה נעשה שאני לא בעלת ההון בבית...

Sir_Oscar

New member
סלמר... כמו כולם...

אני חושב שאם מדובר בסקסופון של סלמר או דומים אז יש מספר דגמים שכדאי לקנות מיד שניה. כעיקרון אני חושב שפחות מסתבכים עם סקסופון חדש (תיקונים וכדומה...) אבל למעשה, הכי חשוב זה איך מנגנים. נגן טוב יוכל להוציא מוסיקה טובה גם על כלי דפוק. לסיום אומר שאני מאד לא ממליץ על סקסופונים אמריקאיים (שומר נפשו יירחק.)

robert fripp

New member
אאממ, לאחותי יש LA SAX

שהוא מן הסתם אמריקאי, (וגם שחור
) והיא מאוד מרוצה ממנו, והיא מנגנת כבר 11 שנים פלוס.....

Uri T

New member
אל תזלזל

נכון הסקסופונים האמריקאים החדשים הם לא משהו. אבל אתה צריך לנסות CONN או KING מהתקופה הטובה שלהם (לפני מלחמת העולם השנייה). כמה דגמים מפורסמים: CONN 10M NAKED LADY, KING SUPER SONIC 20, KING ZEPHYR הם סקספונים מהרמה הגבוהה במחיר יחסית סביר (לעומת הסלמרים)

למעלה