הסקס מת, מה עושים ?

raybaron1

New member
הסקס מת, מה עושים ?

היי
אתחיל בסיפור קטן על עצמי ועל מה שעובר עלי בשנים האחרונות.
היום אני גבר בן 44 , בנובמבר 2011 , כשאני בן 36, נשוי זה כ10 שנים, הייתי מעורב בתאונת דרכים על גבי אופנוע , הגעתי לבית חולים במסוק כשאני מוגדר במצב אנוש, תאונה שהשאירה אותי משותק מהחזה ומטה וגם יד שמאל משותקת מוטורית, בקיצור יצאתי מהתאונה הזאת בחיים אבל רק עם יד ימין עובדת ומתפקדת כרגיל, נכה, על כיסא גלגלים, לכל החיים.
אך לא רק אני התרסק פה, אלא גם המשפחה, אישתי ושני בנותיי הקטנות דאז התרסקו גם כן,
אחרי תקופה של חצי שנה בשיקום בבית חולים, חזרתי חזרה הביתה.
מיד עם שחרורי מבית החולים, עבר לחיות איתנו מטפל פיליפיני , שנמצא איתנו לאורך כל השבוע מלבד ימי שישי ושבת, בימים אלא אשתי עושה את התפקיד שלו, חצי שנה לאחר מכן, במסגרת הגן של ביתי הקטנה, התחיל איתה אחד האבות של אחד הילדים מהגן, אשתי זרמה עם הנושא הזה , דבר שהוביל לרומן שנמשך שנה שלמה עד שאישתו של הגבר האחר, הגיעה לביתי ופוצצה את הפרשה, יוצא מצב שעוד בעודי מחלים מהפציעה הנוראית האת ואני מנסה להבין איך ממשיכים לחיות עם "המתנה" החדשה, נופלת עלי גם הידיעה הזאת, מאוחר יותר בשיחות אשיות עם אשתי, היא טוענת שהוא התחיל איתה ומפה לשם הם נסחפו ונוצר המצב הזה, אחרי שעברתי על תקציר ההודעות שהעבירו בינהם, הבנתי שאותו גבר פשוט ניצל את המצב הפגיע ריגשית מאוד של אישתי לאור המקרה וסחף אותה להרפתקה שהיא לא ממש רצתה, אבל אני בתוכי יודע שצריך שניים לטנגו והיא לא כזאת תמימה.
עברו מאז מספר שנים ואז לאחר תקופה קצרה יחסית , קיימנו אני ואשתי יחסי מין , סוף סוף כפעמיים בלבד, זה היה די נוראי, כאילו עושים לי טובה וגם לא הסתיים בטעם טוב ומאז במשך ה5 שנים האחרונות, אנחנו ללא סקס, אנחנו בקשר טוב מאוד וממעטים לריב, יש שיחות ביננו בעיקר על גידול הילדות ושגרת החיים, באותה השיחה היא טוענת שהיא כן אוהבת אותי, אבל מינית אני צריך מישהיא אחרת והיא זורמת !
במציאות אחרת הייתי קופץ על המציאה, אבל הכיסא גלגלים מגביל אותי בצורה די רצינית. פה !
לקחתי אותה לשיחה צפופה בנושא הסקס וכך אמרה, אמרה שהיא כבר לא נמשכת אלי והתאונה רק עשתה את המצב ליותר גרוע ביננו, להערכתי המצב הדרדר משמעותית בגלל הבגידה, ולאור העובדה שהפכה למטפלת סיעודית בסופי שבוע, אמרתי לה שכנראה אנחנו עוברים משבר ואני נותן לזמן לעשות את שלו, מיותר לציין שמיד אחרי הגילוי לקחתי אותה לשיחה צפופה ושאלתי אותה אם היא מעוניינת בגרושים, ענתה שלא, מבחינתי קבלתי את הבגידה והכלתי אותה , האשמתי את התאונה בזה והמשכנו בחיים, בקיץ האחרון נעזרתי במטפלת זוגית, שעזרה לי בעיקר בשיפור בדברים אישיים, חזרתי לנהוג ברכב מותאם, ועוד דברים מסוימים שהייתי נוהג לעשות לפני הפציעה, זוגית, מינית, נשארנו כמו שהיינו , בשיחתנו בנושא הסקס, אמרה שהיא מעדיפה שאלך לזונות וזה בסדר מבחינתה ואפעל למיטב הבנתי.
אני לא חושב שגרושים איתה יהיו הוגנים כלפיה, כי סה"כ, יחלה לבחור אחרת, היתה יכולה לקום ולעזוב מיד עם הפציעה אבל החליטה להמשיך,
אני אוהב אותה מאוד, קשה לי לדמיין את חיי בלעדיה בעיקר בגלל כל השנים שאנחנו כן ביחד ומתחזקים מפעל לגידול בנות.
למיטב הבנתי יש פה כמה נושאים קריטיים, מעולם לא הסבירו לי שאסור להפוך את בן הזוג שלך למטפל סיעודי,
התחתנו ב 2001 , די צעירים, אני בן 26 והיא כבת 24, שזה אומר שאנחנו אוטוטו 20 שנה ביחד ואני מבין שיש שחיקה במשיכה ובאינטימיות שזה טבעי אצל המון זוגות עם וותק ,אציין שלאורך השנים היא מעולם לא היתה יוזמת, עוד שהיינו בהתחלה והיו ניצוצות באוויר , מעולם היא לא יזמה, תמיד זה הייתי אני, אני חושב היום שאילו לא הייתי יוזם, גם שתי הבנות שהבאנו ביחד, לא היו באות לעולם, היום הן בגיל הטיפש עשרה ומקבלות אותי כעובדה קיימת, , מיותר לציין שאם לא היה נושא התאונה, הייתי הולך על הליך גרושים ודרכי שנינו היו נפרדות, אבל לא כך הם פני המציאות והיום אחרי קבלת סכום הפיצויים, זה הופך להיות לא משתלם כלכלית, כי יוצא שאני מפסיד יותר משאני מרוויח, אני נשאר (במקרה הטוב) עם חצי בית ואוטו ונשאר לבד עד סוף חיי, כי איזו אישה נורמאלית תכנס למערכת יחסים עם אדם נכה פיזית ואילו לה אין כל בעיה, היא עדיין צעירה ואטרקטיבית (תחילת שנות ה40 לחייה ), היום (מבחירה) היא כ 6 שנים לא עובדת, אנחנו מתפרנסים מביטוח לאומי ומחברות הביטוח בהם היה לי ביטוח מנהלים עם אובדן כושר עבודה, היא היום מרוכזת בגידול הבנות ואחזקת הבית, לאחרונה (כשנה וקצת) עקב בעיות לוגיסטיות , אנחנו ישנים בחדרים נפרדים, נושא שפועל לרעתנו מבחינה זוגית (לדעתי האישית ),איך לדעתכם צריך לפעול, האם להיכנס לשגרה של חיי סקס עם זונות, ייתן את הפתרון עבורי, או לא ?
איך או מה הייתם עושים , אילו היה מדובר בכם ?
איך מחזירים את אשתי אלי עם המגבלות החדשות ?
ברור לי שהפתרון הכללי לבעיה היא הנכות, אבל זה ישאר איתי לנצח, לכל החיים ללא אפשרות החלמה, האם נגזר עלי לחיות ככה עד שארית חיי ?
האם נגזרו עלי חיים שכאלה, אין לי מושג כמה זמן זה יכול להחזיק, אבל אני לא מאמין שקשר כזה יכול להחזיק לאורך זמן, האם כך ?
תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש משפט מפתח אחד בכל מה שכתבת, שאמור לכוון אותך
המצב כמובן מורכב, וברור לך שלא אני ולא אף אחד אחר לא יכול לתת לך פתרון שלם לבעייה.

למעשה, גם זוגיות ממושכת כמו שלכם, בלי הנכות, היא מצב מורכב מספיק, שאף אחד מבחוץ לא יכול "לתת לו פתרון".

אני יכול רק לכוון אותך לצורת מחשבה מסוימת, שהיא הצורה שבה אני בוחר לראות את החיים. תרצה - תקבל. לא תרצה - לא תקבל.

אני טוען שהחיים תמיד קשים ומורכבים, וכרוכים במאבק.
יש תקופות שקטות יותר, תקופות נעימות יותר, אבל תמיד חוזר המאבק הקיומי.
כך גם בנושא זוגיות: ביחד - קשה. לחוד - קשה. לבד - קשה. למצוא קשר - קשה. להחזיק אותו - קשה.
אני לא מתעלם מכך שנכות היא מנה גדולה וכבדה מאוד של קושי. ברור שכן. זה קושי אדיר.

אבל העניין הוא תמיד מה עושים עם זה. ובנושא הזה יש המון מקום ליצירתיות.
יש אנשים שמול קושי גדול מתפרקים. ויש כאלה שמגלים כוחות גדולים.
ויש כאלה שמתחילים חלש אבל מגלים את הכח בהמשך.
ויש אפילו כאלה שבשלב מסוים מודים לאל על מה שקרה להם, כי דרך כך הם גילו עולם שלם שקודם היה סגור בפניהם. לא כל אחד מגיע לזה - אבל זה בהחלט קיים, והנה דוגמה אחת, רק לסבר את האוזן: http://www.youtube.com/watch?v=620cSjiAvs4

אוקיי, מה זה אומר מעשית?
אז כאמור יש בעיניי משפט מפתח אחד בפוסט שלך:
"אני אוהב אותה מאוד"
זה מה שצריך לכוון אותך.

אז אם אתה אוהב אותה מאוד, למה לחשוב על גירושין? גירושין זה פצע ענק. פירוק של משפחה זה אסון.
נכון שיש מקרים שבהם עדיף האסון הזה על פני הסבל של לחיות יחד. יש בהחלט מצבים שבהם טוב להתגרש.
אבל אם אתה אוהב אותה, והיא אותך - אז תוריד את הגירושין מהפרק.
וברגע שתוריד אותם, יהיה לך יותר קל.

אני מאמין שאפשר לקיים קשר משמעותי גם ללא סקס ביניכם. זה לא מצב אידיאלי - אפשר לקרוא לזה "קשר פצוע". לא שלם. לא בגלל שסקס הוא חובה - הוא לא - אלא כי לפחות אחד מכם כן רוצה סקס, ולא מקבל את זה.

אוקיי, אז זה קשר פצוע. אז מה, אם הוא פצוע צריך להרוג אותו?
כמובן שלא.
צריך לטפל בו, לטפח אותו. כמו שמטפלים באדם פצוע. או בחיה פצועה. או בעץ פצוע. לא כורתים, אלא מטפלים בצורה מיטבית.

מי שמכיר אותי בפורום הזה יודע שאני טוען שכל בני האדם פצועים (נפשית). מכאן ברור שכל קשר זוגי חייב להתעסק בפצעים של שני הצדדים. להבין אותם ולהכיל אותם. ואני מאמין, בעקבות הנדריקס, שתפקיד הזוגיות הוא לרפא את הפצעים.

לכן בראייה שלי, הקשר הפצוע שלכם לא שונה מכל קשר אנושי אחר.

שוב, האתגרים היחחודיים שלכם כזוג ענקיים. אבל לכל זוג יש אתגרים, ואנחנו יודעים שחלק עצום מהזוגות לא מצליח להתמודד עם האתגרים שלו, גם כשאין נכות.

---

האם לא טוב שהיא תהיה מטפלת שלך בסופי שבוע, או בכלל?
אני לא יודע. זה ממש לא בטוח שזה נכון.
וזה תלוי בכם,
יכולה להיות זוגיות עם נכה שמתעקש שזוגתו לא תטפל בו, לא תראה פיפי קקי, כדי לשמר תדמית מסוימת. זה יכול לעבוד.
וגם יכולה להיות זוגיות שבה מנגבים פיפי קקי וזה משהו מאוד אינטימי ומקרב.
אפילו יותר מסקס. כי זו קירבה ענקית. התמסרות מוחלטת - של שניכם! וזה דבר נדיר.

אז זה לא חוק מוחלט. זה בעיקר אתגר שלך, להיות מוכן לקבל עזרה, להיות נזקק. לא רק מוכן פיזית (כי בזה אין לך ברירה), אלא בעיקר מוכן נפשית. לקבל את זה. אולי אפילו בתודה ובאהבה. להתמסר.

אני מקווה שאני לא מעצבן אותך. אני לא יודע מה הייתי עושה במקומך. אני רק מציע צורת הסתכלות אפשרית.
אבל בצורת ההסתכלות הזאת יש מקום לה-מ-ו-ן אהבה. וזה לא דבר שקל למצוא.

---

מה עם סקס? האם ללכת ליצאנית?
אני לא יודע. בנושא הזה תסתדר בלי העצה שלי. אנ י לא חושב שיש לי פה איזו תרומה ייחודית. או משהו שלא יכולת לחשוב עליו בעצמך.
כן אעיר שעדיין יתכן סקס עם אשתך. אבל זה דורש שינוי בחשיבה של שניכם. שינוי בהגדרה של מה זה מיניות בכלל.

אני אעצור פה כי כבר חפרתי המון.
אם תרצה להמשיך בדיון, תגיב או תשאל.

raybaron1

New member
בגדול , על זה אני מדבר
כן, אני מסכים עם ההגדרה " קשר פצוע ",
אני מבין ויודע שאף אחד מאיתנו לא בחר במציאות הזאת , למעשה זה די נכפה עליינו, אפשר להסתכל על זה גם ככה, קיבלנו לימון ענק, עכשיו נשאלת השאלה איזה לימונדה עושים ממנו ? ואפשר לעשות ממנו לימונדה ! גם טעימה !
מנק' מבט שלי אפשר לקיים יחסי מין מהנים , ממלאים ומספקים גם בפורמט החדש, נכון, זה יהיה שונה ו/או זה יהיה אחרת אבל למען האושר הזוגי שלנו, אפשר לעשות מאמץ לכיווני, לא ?(מבלי לרדת לרזולוציה נמוכה) כל מה שחסר זה שינוי בהבנה ובתודעה, גם בהסתכלות זוגית, זה נראה לי מאוד חבל לקחת 20 שנה וככה לזרוק אותם לפח, לא ?
השאלה היא, איך עושים את זה ? איך משנים צורת חשיבה של אישה צעירה ?
חשבתי על גרושים, משני סיבות, האחד, רציתי לשחרר אותה , שתצא לחיים כמו שהיא רגילה, שתיים, רציתי שתצא מאזור הנוחות שלה של לא עובדת ושתצא קצת לעבוד כי סה"כ (אני אנסה להיות הכי אובייקטיבי שאפשר ) , זה די נח לחיות איתי, היא בחדר שלה, אני בחדר שלי, כל אחת מהבנות בחדר נפרד משלהן,המטפל בחדר משלו,המשכורת נכנסת כל חודש כמו שעון שווייצרי ולא חסר כלום בבית, אפילו שתצא לחצי משרה, זה יעשה לה רק טוב, לכולנו זה יעשה רק טוב, אבל לא משנה כמה אני מדבר או על מה אני מדבר, זה נכנס מכאן ויוצא משם, חוץ מזה שמהתרשמות שלי , נראה לי שהיא איבדה עניין בי ובזוגיות שלנו זאת התחושה שהיא מעבירה וזה הנזק הישיר של שגרה שנכנסים למוד מסויים של טייס אוטומטי או שגר ושכח וככה החיים מתמסמסים להם.
והסקס זה לא כזה ביג דיל,(בעיני לפחות) בסך הכל , תנוחה שונה ומסויימת. אחרי כל הגינונים שמסביב. סה"כ את עושה את זה עם מישהו שהוא כבר אבא של הבנות שלך, את כבר מכירה כל ס"מ בגוף שלי, אין שום דבר חדש, אז למה לא ?
בו נניח שאין נכות אלא יש רק את הזמן שלנו ביחד (20 שנה ) , מקובל להאמין שאם הגבר עושה יותר בבית, זה משחרר את האישה לרצות יותר סקס,במציאות, זה לא קורה, אבל נגיד, הקטע הוא שאני גם לא יכול לעזור בבית יותר מידי, אז גם זה יורד מהפרק, אני פשוט שובר את הראש איך אני מייצר אצלה יותר מוטיבציה, לא רק לסקס אלא גם לצאת מהבית ולעשות עם עצמה משהו ? מצד שני אני לא כל היום יושב בבית ובוכה על מה מר גורלי, אלא קם בבוקר, מתארגן ויוצא מהבית, חוזר לפנות ערב, מסתובב, פוגש חברים, עושה עם עצמי משהו
הקטע הוא שאין רצון או מוטיבציה ליצור שינוי חיובי בחיים שלנו או מוטיבציה לעצמה שתעשה עם עצמה משהו ולדעתי זה די חבל ובזבוז אדיר, אני מבחינתי, אתן את המקסימום שאני יכול ואפילו מעבר לכך, אמרתי לה אלף פעם, אני אשכב על הפסים בשבילך והרושם המתקבל הוא שזה חד סיטרי, לעזעזאל איפה המוטיבציה שלה , מה ? עד כדי כך נשחקה ? מה אפשר לעשות ? בהתחשב במצב שלי ?
תודה !

תן לי להסביר לך משהו
אשה לא עובדת ככה. פעם גם אני חשבתי כמוך, אבל הן קצת שונות מאיתנו.
זה לא עובד אצלהם לוגי. זה לא למה לא, הן פשוט לא כמונו.
&nbsp
אולי מבחינתך הסקס זה לא כזה ביג דיל אבל מבחינתה זה מעורר חלחלה?
אולי היא מפנטזת על גבר שירים אותה באוויר ובתשוקה והיא מרגישה כמו מטפלת פיליפנית?
&nbsp
לפי מה שאתה כותב היא פשוט בדיכאון, לא בא לה כלום. היא לא רואה איך היא יוצאת מהמצב הזה ופשוט החיים עוברים להם.
&nbsp
האמת צריך להעיר את שניכם, לא מבין איך סחבתם את זה ככה 20 שנה.
וכן זה חד סיטרי לגמרי, היא מתה לעוף משם ואתה עוד חושב שיש לזה סיכוי, כמה לפעמים אנשים יכולים להיות עוורים.
&nbsp
מה שאפשר לעשות זה להפרד ולתת לשניכם הזדמנות להנות מהזמן שנותר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הסבר עקרוני
ראשית, אין לנו השפעה ישירה על רצונו של הזולת.
אבל יש לנו כן השפעה עקיפה, ואפילו לא מעט מזה.

איך משפיעים על הזולת?

יש שתי גישות עקרוניות. אחת היא מניפולציה, והשניה היא דוגמה אישית.

מניפולציה זה למשל לעורר רגשי אשמה, לשחק על נקודות חולשה של הזולת, פחדים, תקוות שווא, אשליות וכולי, על מנת להשיג בעורמה את מה שאנחנו רוצים ממנו. ככה עובד רובו של עולם השיווק. ככה מוכרים לנו מוצרים שאנחנו לא באמת צריכים. זו היא כמובן השיטה הפחות מומלצת למערכת יחסים ארוכה ובריאה.

דוגמה אישית, לעומת זאת, עובדת על עיקרון כמעט פיזיקלי/ביולוגי שנקרא "הומאוסטזיס" (שיווי משקל מערכתי). הרעיון הוא שכל מערכת דינמית שואפת למצב של שיווי משקל יציב. כשמשנים לה גורם אחד, היא יוצאת משיווי משקל, והיא מוצאת דרך להחזיר את שיווי המשקל על ידי שינוי בפרמטר/ים אחר/ים. למשל, צמח שמפחיתים לו את כמות המים, עשוי להשיר חלק מהעלים שלו, עד שהוא יגיע לכמות שהוא מסוגל להזין במים שיש לו.

בעולם הטיפול ישנה הגישה המערכתית, שאומרת שגם משפחה היא מערכת שנמצאת בהומאוסטזיס. זו הסיבה שכל פעם שאנחנו מנסים לעשות שינוי בסטטוס קוו, אנחנו נתקלים בהתנגדות. זו פשוט תגובה של האחרים המשפחה לשינוי, כשהם מנסים לבטל את השינוי כדי להחזיר את שיווי המשקל בדרך הקלה והקצרה ביותר.

ואולם, אם אחד מבני המשפחה יוצר שינוי עקבי, שלא מתבטל על ידי ההתנגדות של האחרים, זה מאלץ את האחרים גם כן להשתנות. זו פשוט פיזיקה.

אם השינוי שיזמנו הוא מניפולציה (למשל, מניעת שיחה, או מין, או כסף) - התגובה עלולה להיות סוג של מניפולציה נגדית, בבחינת "ככה?! אני אראה לך מה זה". זה כמובן מחריף את מאבק הכח (ותבין שמאבק כח הוא בעצמו מצב של הומאוסטזיס)

אבל אם השינוי שאתה עושה הוא בכיוון של גדילה והתפתחות, והוא עקבי, והוא אמיתי, כלומר בא לך מבפנים - בדרך כלל זה יגרור שינוי של גדילה והתפתחות מהצד השני.

אני לא אומר שיש לנו שליטה במה השני בדיוק יעשה. הוא (או במקרה זה, היא) כמובן יעשה מה שהוא רוצה. אבל לרוב ככה זה עובד. רע מושך עוד רע, טוב מושך עוד טוב [ומניפולציה מושכת מניפולציה].

אז זו ההמלצה שלי אליך: אם היא רוצה להמשיך בטיפול זוגי - עשו זאת.
אם היא לא רוצה כרגע - וזו זכותה - תעשה שינוי בעצמך. הכיוון" גדילה והתפתחות.

מה זה אומר? מה שתבחר. מודעות? למידה? התבגרות? התחזקות? עשייה? שקט פנימי? הבחירה היא רק שלך. התנאי היחיד הוא שזה יהיה אוטנטי וממושך.

דרך אגב, שינוי כזה משפיע אוטומטית לא רק על אשתך, אלא גם על הילדים, וגם על המעגלים הגדולים יותר, כמו הורים, אחים וכולי. וזה בונוס גדול.

אבל הבונוס הכי גדול הוא שאתה עצמך גדל מזה...

מריוס על מה אתה מקשקש
היא לא נמשכת אליו, אפילו נגעלת ממנו.
בשביל מה שישארו ביחד?
יש מספיק זוגות שלאחד יש נכות אבל יש שם הרבה אהבה ונתינה.
פה זה לא המקרה וגם אין סיכוי שזה ישתנה.
&nbsp
היא מקבלת סוג של נוחות, לא צריכה לעבוד, יש דמי נכות, פיצויים, אבל מוותרת על אהבה וצריכה לעבוד כמטפלת סיעודית בסופי שבוע.
&nbsp
הוא מקבל מטפלת סיעודית בסופי שבוע ומוותר על להרגיש אהוב.
(אגב הוא יכל להרגיש אהוב גם בלי סקס, זה לא המקרה פה)
&nbsp
נראה שזו עסקה גרועה לשניהם, בשביל מה למשוך?
לפעמים צריך לומר את האמת, שאין סיכוי אז אין סיכוי.
&nbsp
אולי זה בגלל שאתה מטפל ומאמין שתמיד יש מה לעשות...
&nbsp

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני לא מאמין שתמיד יש מה לעשות
אבל אני כן מאמין שיש הרבה יותר מה לעשות ממה שאנשים חושבים (בעיקר כשהם מיואשים).
&nbsp
יש לך פה זוג עם הרבה בעיות, אבל שניהם אומרים לו שהם אוהבים אחד את השניה ושניהם לא רוצים להתגרש. אז בהחלט נראה לי שכדאי לחפש מה כן אפשר לעשות אחרת.
&nbsp
לידיעתך, יש בהחלט טיפולים שבעקבותיהם המסקנה של בני הזוג היא להפרד. וזה נחשב בעיניי לטיפול מוצלח לא פחות. כי הקריטריון להצלחה של טיפול איננו בהפחתת אחוזי הגירושין, אלא בהעלאת ההבנה, ושביעות הרצון, ואיכות החיים של האנשים.
&nbsp
מטפלים אינם שופטי על שמחליטים מי צריך להתגרש ומי לא. תפקידם לעזור לאנשים לחדד מה הם באמת רוצים, למה, ולגלות איך להגיע לשם.

שילה1

New member
צר לי על מה שאתה ואתם עוברים.כהתחלה. כאישה-מבינה את אשתך.קשה לה וכבד לה.היא רוצה לחיות כמו שאר הנשים בנות גילה. ואילו אתה-רואה את עצמך בסיפור.ולטובתך-מוכן לקשור אישה שאינה מעונינת! חישוב כלכלי?הפיצויים שייכים לך.על פי חוק.שאר הדברים-יתחלקו. וכן.תשלם מזונות כפי שיקבעו. ולסיום-אם אתה באמת אוהב אותה-שחרר אותה למצוא אהבה אמיתית וסיפוק בחייה האישיים. או-תשלים עם קשרים שהיא תטפח. את התירוץ של"הוא התחיל איתה ניצל רגחדות"-לא מקבלת.היא טדם מבוגר,בעל כושר בחירה והחלטה.זה תירוץ נוח.להצדיק את המצב-מבחינתך. מצטערת על החפירה ומקווה שלא,חלילה וחס,פגעתי בך.

raybaron1

New member
מבין אבל לא מסכים.........
נכון, היא נשארה לעזור ולתמוך, על כך אני אסיר תודה לנצח !
אבל לדעתי האישית, זה לא נותן שום זכות לצאת ולבגוד, עם כל ההבנה על האסון שהיא עברה ועוברת, אפשר (אם רוצים ) לגשר על המון פערים, רק לא נראה לי שיש פרטנר בצד השני, היא מעולם לא היתה פרטנר מיני מוצלח,
אני לא מוכן בשום פנים ואופן(עם כל האהבה אליה ) לשחרר במידה כזאת, אני נגד יחסים פתוחים ואני לא מוכן לחיות ככה, מה גם שאני לא רואה איך מפסיקים את הסבב הזה שללהכיר גברים אחרים, בקיצור, לא בבית ספרי !

שילה1

New member
אם אתה אוהב אותה באמת, תבין שהיא עברה ועוברת תהליך,שכנראה,התעוררות מינית בעקבותיו,או חלק ממנו.אני רק מניחה. אין לך זכות למנוע ממנה,מה שאינך מסוגל להעניק לה. אין לך זכות לקשור אותה,אם אינה רוצה. אין לך זכות לשלול את רצונותיה. אז-או ש "בית ספרך"יגדיל ראש,או ש.. .תפרקו הכל ברוח טובה.

Dana Hot

New member
ואני חשבתי שנישואין מכוח האהבה (האמיתית) זה עד ל...
שהמוות יפריד.... בחייך שילה מה את מקשקשת אדם זה לא חפץ? נכון שנישואין זה לא בהכרח תמיד ללא אפשרות חזרה אחורה אבל המחשבה מאידך שכשבן זוג נפצע/נפגע הוא כבר בחזקת "לא שמיש", "לזרוק" זה מעורר חלחלה אנטיגוניזם וסוציומיזם... :/

שילה1

New member
כדאי שקצת תמתני את סגנונך הבוטה
ותלמדי לכבד דעות של אחרים,בלי לבקר.

alongrin

New member
כן נכון, את צודקת.. אבל.....
שימי את עצמך שניה במקומה של אשתו (חס ושלום לא מאחל לך דבר כזה).
זה לא שהיא בחרה מראש להתחתן עם נכה משותק ומרותק לכיסא גלגלים.
&nbsp
אם זה היה המצב, הייתי אומר לך שכן - נישואים זה עד שהמוות יפריד...
כי זו הייתה הבחירה שלה והיא הייתה מודעת מראש למגבלות הקשר.
&nbsp
המצב הזה נפל עליה מהשמיים כרעם ביום בהיר.
עכשיו נכפה עליה לחיות במחיצתו של נכה קשה - מצב לא פשוט בכלל...
&nbsp
מה כל אחד מהם צריך עכשיו לעשות?
באמת שאין לי תשובה טובה.. כל מה שאגיד לא יהיה טוב ולא יהיה נכון.
ובאמת שאני לא מאחל לאף אחד להיות במקום הזה.
&nbsp

לפי מה החלטת שהוא קושר אותה?
לפחות לפי מה שהוא מספר היא אמרה שהיא אוהבת אותו ואינה מעונינת להתגרש.

האם ייתכן שאת חושבת שהוא מחזיק אותה בכוח רק משום שאת במקומה היית עוזבת?

שילה1

New member
ראה מה כתב בהמשך אני מתרשמת שהאיש נגד גירושין.על כן כתבתי כי אין להחזיק בכח.כלומר:במידה והיא תרצה להתגרש. ההימור שלי-זה יקרה.

ראיתי, אך זה לא בהכרח מעיד על משהו
זה שהוא מעדיף לא להתגרש לא סותר את זה שאולי גם היא מעדיפה לא להתגרש (לפחות לא הייתה שום אינדיקציה שהיא מעונינת בכך).
ומכאן שהוא לא מחזיק בה בכח.

tal902

New member
אוהבת כחבר/שותף לעסק
אמרה שלא נמשכת אליו בכלל. וזה שאינה מעוניינת להתגרש אני מתרשם שזה בגלל שכלכלית כרגע נוח לה + אולי רגשי אשמה + מה זה יעשה לילדים.

הישארות בנישואים מתוך אינטרסים או חשש היא לא דבר כזה חריג
זה עדיין לא אומר שמישהו "קושר" את האחר.
את זה אפשר לומר כאשר אחד מהצדדים מעלה אופציה לגירושין והאחר מנסה לשכנע/ להפעיל מכבש לחצים שלא יעשה כן (מנגן על המצפון, מאיים שלא ייתן גט וכו').
זה לא הוצג כאן.

raybaron1

New member
את די מפספסת, אני אסביר
מהתרשמות כללית, לא נראה שאני קושר אותה, ההפך, אם את מצהירה שנמאס לך, שאת רוצה שינוי, סבבה אני זורם, אבל בצורה מסודרת( רבנות, גירושים וכל המשתמע מכך), ככה גם לי תהיה אפשרות לנתק אותה ריגשית ממני, אבל משדרת שדי טוב לה.
ונח לה ככה(סה"כ) חיה חיים מאוד נוחים וברמה די גבוהה,בקשר למין וכו', אם רוצים אפשר לעגל פינות, יש משפט\פתגם שאומר " יש רצןי ויש מצוי", מהתרשמות שלי, נראה שהיא נתקעה ברצוי במקום במצוי, שוב שינוי בחשיבה, לא ?

שילה1

New member
זהו.לא כולן בנויות ל"עיגול פינות". היא אישה צעירה.יש לה זכות לחוות. להתרשמותי(מקווה שאני טועה)-היא תלויה בך כלכלית. דבר איתה.או קח כמה שעות יעוץ אצל מומחה. לא יועל-לבטח לא יזיק.

למעלה