הסקרים הנאלחים של השמאל 2

marabo

Well-known member
מנצלים את המצב שרוב הציבור רוצה תשובות על ה 7 לאוקטובר שואלים את הוא תומך בוועדת חקירה ממלכתית.
לא שואלים את הציבור את השאלה האם הוא נותן אמון בשופטי בגץ שיעמדו בראש הוועדה הזו.
חלאות מניפולטיביות על מלא

Harrington

Well-known member
מנהל
מנצלים את המצב שרוב הציבור רוצה תשובות על ה 7 לאוקטובר שואלים את הוא תומך בוועדת חקירה ממלכתית.
לא שואלים את הציבור את השאלה האם הוא נותן אמון בשופטי בגץ שיעמדו בראש הוועדה הזו.
חלאות מניפולטיביות על מלא
בסקרים כאלה השאלה שנשאלת וניסוחה היא כמובן מפתח לתשובה (המבוקשת לעתים מראש). אולם ככלל לגבי סקרים בימינו, אם מנתחים אותם טיפה ברצינות, אפשר לגלות מהם דברים מרתקים גם בלי ההיבט הנכון הזה שציינת. כך למשל תוכל לגלות בהרבה מאוד מקרים, שיש סתירות בין תוצאות הסקר. אני מדבר על בתוך סקר אחד (במספר נושאים) שנערך על-ידי אותו מכון/ערוץ, לא על פער בין מכוני הסקרים.

כך סתם לדוגמה, תוכל למצוא רוב ליציאה לבחירות אם תשאל על כך (אין לי מושג אם זה נכון, כאמור זו דוגמה בלבד), אך במקביל רוב לגישה של ראש הממשלה הנוכחי בכל הנוגע להפסקת או המשך המלחמה ברצועת עזה. דא עקא, שתי התשובות האלה לא מתיישבות יחדיו :). המשמעות היא שאו שהנשאל לא הבין מה נשאל, או שהנשאל משקר, או, האפשרות הסבירה מבין כולן, שמכון הסקרים עשה מניפולציה בתוצאות אבל באופן חלקי בלבד ולא השכיל להתאים את תוצאות כל שאלות הסקר כך שהתשובות יתאימו בינן לבין עצמן.

כך או אחרת, הסקרים כמובן די חסרי משמעות. כך לגבי סקרי בחירות, שבימינו (כשאין לאף אחד מושג ירוק מתי תתקיימנה הבחירות הבאות או מי יתמודד בהן) הן לא יותר מאשר בדיחה, או לחלופין בסיס לדיון אקדמי-סלוני-אינרנטי להעברת הזמן, אך לא משהו רציני, אמין או ענייני. כך גם ביחס לסקרים כמו אלו שהזכרת, שכן הממשלה תחליט את אשר תחליט בעניין ולא תעשה זאת על סמך עמדת הציבור אשר ממילא לא ניתן באמת ללמוד אותו מהסקרים הללו. אם הממשלה כבר תחליט 'לשאול' את הציבור לדעתו, היא תעשה זאת באמצעות מה שמכונה 'סקרים פנימיים'. קרי סקר שהשלטון יבצע בלי לפרסמו ואף לפרסם את דבר קיומו לציבור הרחב. אבל לסקרים הפומביים שמתפרסמים, ספק אם מישהו מקשיב להם ברצינות ("מישהו" מקרב בעלי התפקידים ומקבלי ההחלטות אני מתכוון כמובן).

למעלה