הסקרנות שהרגה את ה

הייזל

New member
הסקרנות שהרגה את ה../images/Emo54.gif

שמתם לב לנטייה של ספרי מסעות(כגון שר הטבעות, כישור הזמן, וכדומה) "לשכוח" את עובדות החיים? כמו למשל אספקת מזון, כושר העמידה וההתמדה של חיות רכיבה שונות, התאמת לבוש לתנאי הסביבה ומזג האוויר.

דרגורן

New member
יש משהו במה שאת אומרת, אבל...

בכישור הזמן הסוסים כן מתעייפים, והם כן עוצרים כל הזמן לאכול. דברים נוספים שכמעט תמיד "נשכחים" הם: שירותים - לא מספרים לנו מתי וכמה... רחצה - כ"נל קור, חום - כעמט לעולם לא קוראים על מישהו שקר לו בלילה... משקל - "אין לי בעייה לסחוב אוהל מגולגל, נשקים שונים ומשונים, אוכל ועוד..." לדעתי זה כמו שבסרטים הגיבורים "שוכחים" להחליף מחסניות וכו´

Boojie

New member
האמת, לא ממש ברור לי,

את מי זה יעניין לקרוא תיאורים על שימוש הגיבורים בשירותים, בסידורי רחצה ובשאר ירקות. האם באמת תרצה לקרוא תיאור כמו: "זולטאן הגיבור עצר את סוסו, שניגש מייד לרעות מעט עשב, תוך שחרור קילוח של שתן מהביל. הוא ניגש אל השיחים, רוקן את שלפוחיתו באנחת רווחה, רחץ את ידיו בזרזיף מים מנאד המים שלו, ואז פנה להכין לעצמו ארוחת ערב מכמה צמחים שמצא בסביבה ומבשר מיובש שהוציא מתיקי האוכף שעל סוסו, מתבל אותה ביין מנאד היין שאיתו, בעשבים שונים וברעב. לפני השינה הוא השתין שוב, ושקל גם להפריש צואה, אבל החליט שזה יחכה לבוקר כי קר מדי. הוא התכרבל ליד המדורה, מתכסה היטב בשמיכה שנשא עימו בתרמיל שלו. מחר צפוי קרב קשה, וצריך לישון היטב לפני כן". נו, באמת. זה ב-א-מ-ת הוסיף המון לאמינות הסיפור. ולעניין.

דה בלאק קומפני

מאת אחד גלן קוק the black company/glen cook הקפדה על תיאורי ריאליזם בפרטים שונים של מסעות (לא בכל מקום, אבל גם לא חד פעמי). והסיפור מעניין.

preacher

New member
לא, לא שמתי לב

בכל הספרים שקראתי הגיבורים עוצרים כל שלושה עמודים בפונדק (ומותקפים ע"י חבורת רוצחים או משהו, אבל זה כבר לא קשור). תמיד אבל תמיד הם לוקחים צידה לדרך - לרוב זה גבינות משום מה. לא יודע מה יש לסופרי פנטסיה עם גבינות. טולקין דווקא זכר את כל אלה, ואם תבדקי את המרחקים שהחבורה עוברת יתברר לך שהוא הקפיד שהם לא יעברו יותר ממה שסוס אמיתי יכול לעבור ביום. ועוד דוגמא קטנה מדונלדסון, בספר a man rides through יש תיאור של צבא שעורך מסע, ויש תיאור מפורט של כל קווי האספקה והחשיבות שלהם.

avima

New member
בטח לא נכון בשר הטבעות

אחד הדברים היפים בטרילוגיה הוא האמינות של הסיפור ומה שאת מציינת היה עלול להיות באג אמיתי - אבל לא כך הוא. בהתחלה החברה העמיסו מזון ואף קבלו עוד (האיכר מגוט ומבומבדיל יקירינו). אחרי ריוונדייל היה להם לאמבאס (פתרון אלגנטי) שטעימה ממנו "כזית" מחייה נפשות של בני העם הגדול ועל אחת כמה וכמה של בני מחצית מסכנים ורעבים. למעשה טולקין מתיחס לנושא ספציפית בתאורי הרעב וההבדלים בבישול בין סאם לגולום (איך אוכלים ארנבות).

Ergil

New member
ואחר כך מתפלאים

שיש אנשים שלא אוהבים את שר הטבעות. מה הפלא, אם אפילו לא קוראים נכון? הם קיבלו את הלאמבאס בלות´לוריין, לא ריוונדל!

on drugs orange

New member
ובקשר לעניין הקור חום בשר הטבעות

ממה שזכור לי הגלימות שהחבורה מקבלת מהעלפים הן בעלות סגולות מיוחדות לחימום הגוף...:) *אני חדש ד"א :)*

Shades Of God

New member
דווקא-

ברומח הדרקון יש תאורים של מזון ביחוד איזכורים חוזרים ונשנים של תפוחי האדמה המטובלים של אוטיק ,שמאז ומתמיד רציתי לטעום אבל אני לא מוצאת באף מסעדה:)

Rid

New member
גם באמבר

של זילזני, לא רק שתמיד מוזכר שם אוכל וכאלה, יש שם אפילו קטע בו מרלין מכריז שהוא רץ לשירותים ("כל הקפה הזה...") יש גם את העניין שהם נוסעים לצללים רחוקים כדי לישון (כל הקטע של זרימת הזמן וכו´)

Boojie

New member
לפני שנים מספר,

ערכנו בתא החיפאי "סעודת מד"ב" - סעודה חגיגית שבה כל אחד הביא מאכל מד"בי/פנטסטי אחר. בין השאר היו שם עוגיות מרקוח, גאח, כדורי בשר שוודיים בנוסח גזעי הגלקסיה (רק מי שראה בבילון 5 יבין), Romulan ale, טריבלים מטוגנים, פיצה (כמובן!), וגם מאכלים שנלקחו משר הטבעות, כמו מרק ירקות מהפונדק בברי. היו עוד דברים, שמוחי אינו זוכר כרגע. היה נורא טעים.

למעלה