הסקר האחרון שפורסם, של ישראל היום, ביום ו'

Tom Sawyer10

New member
הסקר האחרון שפורסם, של ישראל היום, ביום ו'

חשבתי שכדאי להביא את הסקר הזה לפורום, ואולי רק בגלל שאפשר לפרש אותו בכ"כ הרבה דרכים:
מנדטים: הליכוד- 28 העבודה- 15 מפלגת לפיד- 15 קדימה- 14 ישראל ביתנו- 14 ש"ס- 9 מרצ- 5 יהדות התורה- 5 חד"ש- 5 מפד"ל החדשה- 3 בל"ד- 3 רע"מ-תע"ל- 2 האיחוד הלאומי- 2 גוש הימין- 61. גוש השמאל (כולל ערבים)- 59.
מי לדעתך מתאים יותר להיות ראש הממשלה הבא של ישראל? בנימין נתניהו- 38.5% ציפי לבני- 12.2% שלי יחימוביץ'- 8.5% יאיר לפיד- 8.5% שאול מופז- 2.8% לא יודע- 29.4% מועמד הימין- 38.5% מועמדי השמאל- 32.0%
מבין הנושאים הבאים, מה יהיה לדעתך הנושא המרכזי בבחירות הבאות? חברתי כלכלי- 36.2% ביטחוני, איראן- 31.2% מדיני פלסטיני- 10.1% דתיים וחילונים- 9.6% לא יודע- 12.9%
טעות המדגם: פלוס מינוס 3.9% (=4.5 מנדטים לכאן או לכאן) אז מה דעתכם

כמו כל האחרים, סקר חסר כל משמעות שהיא

שאין סיבה להסתכל עליו משום כיוון. המשמעות של סקרים היום היא אך ורק ליצור שנקרא "קדימה", שכן הקיום של זה תלוי בכוחו בסקרים, לא משנה עד כמה אין להם משמעות. עונג הוא לראות את קדימה חדלה מלהתקיים, ואת ציפי לבני גומרת לחלוטין את הסוס הפוליטי.

Deicider

New member
למה חסר משמעות?

המשמעות של הסקר הזה ושאר הסקרים בסגנון היא שביבי יהיה ראש הממשלה גם בכנסת הבאה ושכרגע אין לו אלטרנטיבה.

חסר משמעות מבחינת חלוקת מנדטים

לגבי סקר "מי היית מעדיף לראות כראש ממשלה" אתה צודק שזה משקף שמתוך הרשימה שצויינה אין דמות שמתחרה בביבי, אבל אם תשים לב, לביבי נכון מאבק קשה עם המועמד "לא יודע/אחר/לא החלטתי", כך שבמקומו לא הייתי שאננה כל כך.

לסקר הזה אין שום משמעות, המצב של ביבי בקאנטים

רק מי שמסתובב במעוזי הליכוד הגדולים, כמוני, יודע עד כמה שנוא נתניהו ע"י בוחרי הליכוד ועד כמה הם משתוקקים להחליפו. לדעתי הקדמת הפריימריז של נתניהו לסוף החודש הזה, עלולה להיות לו לרועץ ולשמש עבורו כחרב פיפיות. ייתכן שהוא ייתלח את הפריימריז וייבחר שוב ליו"ר הליכוד. אך מאידך אני לא אתפלא כלל אם לא ייצלח אותו, כי השנאה והתיעוב במעוזי הליכוד הגדולים לנתניהו הרבה יותר גדולה ממה שאתם מתארים לעצמכם...

המצב של ביבי לגמרי לא בקנטים

למרבה הצער המצב של ביבי והליכוד לא בקאנטים. תעשה ניסוי קצר ושאל באופן אקראי אנשים שאתה לא מכיר למי יצביעו בבחירות.

Tom Sawyer10

New member
מאה אחוז שביבי מנצח בפריימריז עם לפחות 65%

כשהמתמודד מולו הוא פייגלין... למה באמת אפשר לצפות...

Tom Sawyer10

New member
מה שאני שמתי לב, זה לכמה דברים:

1. מבחינת מנדטים גוש השמאל וגוש הימין שווים בגודלם (תוך התייחסות לטעות הדגימה). ככה שזאת פעם ראשונה מאז ספטמבר 2006 שלשמאל יש מעל 60 מנדטים בפוטנציאל. 2. במקרה שמועמדי השמאל והמרכז יתאחדו, התמיכה הציסבורית שלהם תיהיה קטנה רק בעט מהתמיכה בנתניהו (פער של 6.5% בלבד! כשעוד כמעט 30% יושבים על הגדר). 3. כשהנושא המרכזי שיעמוד בבחירות יהיה הנושא החברתי-כלכלי (לפי הסקר) אז למפלגת העבודה ולשמאל הסוציאליסטי יש סיכוי לנפוך גם את הסקר הזה. אני אופטימי

Deicider

New member
גם אם לימין יהיו רק 60 מנדטים או קצת פחות

קשה לראות איך תקום ממשלה לא בראשות הליכוד, בעיקר כי כ10 מנדטים הולכים למפלגות ערביות. לדעתי גם אין מקום להכליל אותם בגוש השמאל.

Tom Sawyer10

New member
גוש חוסם נגד נתניהו יהיה עם הערבים

בשביל קואליציה באמת חסרים עוד 10 מנדטים... הרבה עבודה לעשות...

מה שלי בולט כל התקופה

זה איך יורדת התמיכה ההדרגתית בנתניהו. בעוד שלאחר שחרור שליט הוא עלה והגיע כמעט ל-40 , כעת כמעט בכל הסקרים הוא חזר למצבו כיום ובחלק מהם לפחות..... עוד משהו בולט אם משווים סקרים זה עד כמה שהם לא מסכימים לגבי לפיד...

למעלה