הסרבן בן ארצי ניצח את צה"ל

הסרבן בן ארצי ניצח את צה"ל

הסרבן בן ארצי ניצח את צה"ל סרבן המצפון יוני בן ארצי שוחרר לאחר שנה וחצי בכלא וארבעה דיונים בועדות צבאיות בן ארצי: "אמשיך להאבק למען שחרור כל הסרבנים הכלואים והנהגת שרות אזרחי חלופי" סרבן המצפון יוני בן ארצי קיבל פטור מלא משרות צבאי, זאת לאחר שישב שנה וחצי במעצרים ומאסרים חוזרים, היה נאשם במשפט צבאי שנמשך קרוב לשנה והופיע ארבע פעמים בפני "ועדת המצפון" הצבאית שסירבה להכיר בכנות השקפותיו הפציפיסטיות וסירובו להיות חלק מגוף צבאי כלשהוא. את ההחלטה הסופית על שחרורו של בן ארצי קיבל תא"ל אבי זמיר, סגן ראש אכ"א, שהוא דרג גבוה בהרבה מזה בו בדרך כלל מתקבלות בצה"ל החלטות על מתן פטור. תא"ל זמיר הותיר לבן ארצי מספר ימים לערער על כך שהצבא שחרר אותו מטעמי "אי התאמה" ולא מסיבות מצפוניות. "אינני מתכוון לערער. אם 'ועדת המצפון' התעקשה לא להכיר בי כפציפיסט וכתבה עלי כל מיני השמצות, גם לאחר ששלושת שופטי בית הדין הצבאי השתכנעו בכנות עמדותי וכתבו זאת בפסק הדין, זה לא משפיל אותי - זה משפיל את חברי הועדה. השקפותי מוכרות וידועות, שילמתי מחיר כבד על דבקותי בהן, ואינני זקוק לפיסת נייר עם חותמת צה"ל המאשרת אותן" אומר בן ארצי. הפטור שהוענק לבן ארצי אינו מבטל אוטומטית את ההליך המשפטי נגדו בבית הדין הצבאי ביפו, בעוון סירוב לפקודה, ועליו עדיין להתייצב בבית הדין למתן גזר דין סופי במשפטו. "אני מצפה שזה יהיה הליך טכני בלבד" אומר בן ארצי. "השחרור שלי מהכלא ומהצבא הוא כשלעצמו צעד קטן, חלק ממאבק גדול ועקרוני הרבה יותר. אני מתכוון ליטול חלק פעיל במאבק לשחרורם של כל סרבני המצפון הכלואים, ובמיוחד של החמישה שנשפטו לשנת מאסר, וגם זה לא הכל. אני לא אשקוט עד שבמדינת ישראל יהיה שרות חלופי אזרחי לחלוטין, ללא כל קשר לצבא, כמו בכל המדינות המתוקנות, שירות לטובת החברה שיהיה פתוח לכל אזרח שהשירות הצבאי נוגד את מצפונו, בין שהוא מתנגד לכל צבא שהוא ובין שהוא מתנגד לצבא כיבוש ודיכוי. אני רוצה שסרבני מצפון בעתיד לא יצטרכו לעבור מה שאני עברתי, השפלות ע"י 'ועדת מצפון' מנוכרת ועוינת ותקופות מעצר ומאסר ממושכות" אומר בן ארצי. "הצבא מנסה לפטור עצמו מן הסרבנים, שהפכו לו לנטל ומטרד ואשר זוכים לאהדה רבה בארץ ובעולם. את יוני בן ארצי משחררים סוף סוף, אם כי בצורה מבזה וצרת אופקים. את חמשת סרבני הכיבוש מעבירים לכלא אזרחי מתוך תקוות שווא שבכך הם יעלמו מעיני הציבור. אך הצבא אינו יכול להיפטר מן הסרבנים. תופעת הסרבנות היא תוצאה בלתי נמנעת מכך שצה"ל כיום אינו צבא הגנה אלא צבא כיבוש ודיכוי, שתפקידו העיקרי לכפות משטר כיבוש אכזרי על שלושה וחצי מליון בני העם הפלסטיני. כל עוד זוהי מהותו של השירות בצה"ל, ימשיכו להופיע עוד ועוד אנשי מצפון שאינם מוכנים להיות שותפים לתועבות הכיבוש והמוכנים לשלם את מלוא המחיר על סירובם" אומרים הורי הסרבנים.

leory young

New member
היה צריך להרקב בכלא, מה מעולה?..

או יותר טוב-פשוט שכל המשתמטים יגורשו מהארץ לאנשים אין ערך למדינה שלהם, לא צריכה להיות להם הזכות לגור פה גועל נפש, באמת היה צריך להרקב בכלא איכס.

NiGa

New member
אל תהיה אידיוט,

יש בזה היגיון. אם טובי הלוחמים שלנו חוזרים מהשטחים ואומרים שהם לא רוצים לשרת שם מרוב השוק שהם חטפו מהדברים שהם ראו, אני חושב שיש שם איזה משהו.. מצד שני, שכל היפי נפש - גאט-דם-היפי-טרי-האגרס האלה יסתמו ת'פה ויעשו משהו. אם באמת יהיה את הקטע עם הגוך האזרחי הזה שהוא זיין ת'שכל עליו, לפחות הם יוכלו להגיד שהם תרמו למדינה. אז מילא.. חוצמזה, צה"ל בכל מקרה לא צריך חייל שיעשה לו בעיות. עדיף להעיף וזהו.

danihell7734

New member
*ימני דרור.

יאללה יאללה מה תעשה לי פה זה לא פורום פאנק

^NB^

New member
ברסמי

אממ אנשים שלא מכבדים את המדינה באמת צריכים לרדת מהארץ או כמו שאת אומרת שיגרשו אותם אבל אף אחד לא יגרש אנשים שלא מכבדים משהו יש פול אנשים זקנים ששונאים את המדינה ואף אחד לא מסלק אותם מכאן אבל מה עם אלה שכן רוצים לתרום למדינה אבל לא על ידי שירות צבאי יעני שירות לאומי או משהו כזה, זה לא מספיק טוב בשבילכם? או בשבילך יא שמאלנית

עדידית

New member
לא צריך לגרש דרור אחד...בעצם זה

שהם יהודים מגיע להם להיות פה ולבטא את עצמם במאה אחוז ולא מגרשים אף אחד לשום מקום כך שהקטע עם הזקנים לא קשור. ושירות לאומי זה גם לא קשור כי סרבנות זה לא סתם להשתמט זה להשתמט ולעשות בלגן ולהתסיס. טוב בשבילך שמאלני אחד?

^NB^

New member
מה להתסיס

סה"כ הגבתי לבחורה הזאת שקוראת לעצמה שמאלנית ואמרה שצריך לגרש את כל המשתמטים

leory young

New member
הממ זה לא כל כך נכון:\

זה לא בסדר שכל אחד יבחר מה שנוח לו לעשות למען המדינה, הם לא מנהלים אותה צבא זה חובה, וזו התרומה למדינה, אף אחד לא צריך לקבוע לעצמו מה לעשות זה פירוש החובה..משימה שנותנים לך גם מבלי שתאהבי אותה ולדעתי מי שלא מוכן להתאמץ למען המדינה שלו ולהסתכן למענה כמו כולם, לא מעריך אותה מספיק מי שלא מעריך את המדינה, שיילך (אני סתם נורא עצבנית בכל הקשור למשתמטים..) אם זו בעיה רפואית או באמת עקרונות עמוקים, אולי יש מקום לויכוח אבל ככה סתם, כי לא בא או כי מתפנקים או כי מפחדים זה ממש לא בסדר:\

עדידית

New member
שלא תביני לא נכון אני נגד להשתמט

והכל אבל זה לא שחור או לבן להשאר או ללכת

למעלה