הסרבן יוני בן ארצי - לבית הדין הצב

הסרבן יוני בן ארצי - לבית הדין הצב

הסרבן יוני בן ארצי - לבית הדין הצבאי ביפו ראש אכ"א, האלוף גיל רגב, החליט להעמיד את סרבן המצפון יוני בן ארצי (אחיינו של שר החוץ נתניהו) למשפט בפני בית דין צבאי המוסמך לגזור עליו עד שלוש שנות מאסר. זאת בשל סירובו הנמשך של בן ארצי להתגייס, שבגללו כבר ישב 196 יום בכלא בשבע תקופות מאסר רצופות שנגזרו עליו ב"דין משמעתי". יוני בן ארצי יובא היום (יום רביעי 19.2) להארכת מעצרו בבית הדין הצבאי ביפו. סנגורו של בן ארצי, עו"ד מיכאל ספרד ממשרדו של אביגדור פלדמן, יערער על הכוונה להאריך את מעצרו ויטען כי המדובר בהארכת מעצר ענישתית הפסולה על פי החוק. "המעצר אינו דרוש לחקירה, שכן אין ויכוח על העובדות שהן מהות העבירה בה הוא מואשם - יוני בן ארצי אינו מכחיש שהוא מסרב להתגייס לצה"ל, בשל דעותיו הפציפיסטיות, אלא להיפך הוא מכריז על כך בריש גלי ובגאווה ואף חתם על תצהיר משפטי המכריז על כך והגיש אותו לצבא. המעצר גם אינו דרוש כדי למנוע ממנו לברוח - שלטונות הצבא יודעים היטב שאין לו כל כוונה להתחמק ממשפט או להתחבא. כל כוונתו היא להופיע בכל מקום וזמן שידרש ולהצהיר שם שוב, בגלוי ובקומה זקופה, על דעותיו ועמדותיו, גם אם ידרש לשלם על כך מחיר כבד." החלטת שלטונות הצבא להעמיד את בן ארצי בפני בית דין צבאי, המוסמך כאמור לגזור שלוש שנות מאסר, היא הסלמה חמורה בעימות המתמשך בין הצבא לבין סרבני המצפון - חיילי המילואים חברי "יש גבול" ו"אומץ לסרב" והצעירים שחתמו על "מכתב השמיניסטים". מאז החלה הממשלה במדיניות הדיכוי הברוטאלי נגד ההתקוממות הפלסטינית כבר הודיעו יותר מאלף איש עד כה על סירוב לשרת בשטחים הכבושים או סירוב מוחלט לשרת בצה"ל. עד כה נכלאו יותר ממאתיים מהם, אך עד השבוע העדיף הצבא לנקוט כלפיהם רק ב"דין משמעתי" בו מוגבלת הענישה ל28- או 35 יום. לפני ההחלטה להעביר את תיקו לבית דין צבאי הוזמן יוני בן ארצי לראיון עם סגן ראש אכ"א, שהציע לו להתגייס והבטיח לו בתמורה "שירות קל בלי נשק ומדים". בן ארצי דחה את ההצעה על הסף, והסביר לסגן ראש אכ"א כי כפציפיסט אינו מוכן להיות חלק מארגון שמטרתו הרג ושפיכות דמים בכלל, ובפרט אינו מוכן להיות חלק מצבא כיבוש המדכא עם אחר. הוא אמר כי הוא מוכן ומזומן להקדיש שלוש שנים מחייו לשירות החברה הישראלית, למשל בבית חולים, אולם אך ורק במסגרת אזרחית שאינה קשורה בקשר כלשהו לצבא. "הצבא אינו מבין את מהות עמדותיו של יוני" אומרים הוריו, מתניה ועופרה בן ארצי. "מבחינתו להתגייס לצבא זה יהרג ובל יעבור, בלי קשר מה התפקיד שיוטל עליו. לדרוש ממנו להיות חייל, ואפילו בלי נשק ומדים, זה כמו לדרוש מאדם דתי להיות מלצר במסעדה המגישה מזון טרף. ברור שדתי יסרב לעשות זאת, אפילו אם לא ידרש בעצמו לאכול מן המזון הזה. הצבא מתחשב באלפי בחורי ישיבות שאינם מוכנים לשרת בצבא, למרות שרבים מהם בעלי דעות ימניות ולאומניות ומעונינים במלחמה, והם משתחררים אוטומטית לפי חוק טל. הגיע הזמן שהצבא יתחשב גם בעמדותיהם של הסרבנים אנשי המצפון, הפציפיסטים ואלה שאינם מוכנים להיות שותפים לכיבוש ודיכוי". הוריו של בן ארצי אומרים כי בימים האחרונים עובר בנם מסכת של השפלות קטנוניות: "מדי פעם כובלים אותו באזיקים כאילו היה פושע מסוכן, ומחזיקים אותו בתא ללא ריהוט שם עליו לשבת על הארץ ולאכול בידיים ללא כלי אוכל. זוהי התעללות וצרות עין, שכמוהם הוא לא עבר בכל 196 הימים בהם כבר היה כלוא במספר בתי כלא צבאיים בהם בדרך כלל השומרים התייחסו אליו בכבוד. אבל אם מישהו חושב שבדרך הזאת ישברו אותו, הם טועים בגדול." מקרהו של יוני בן ארצי מטופל ע"י האגודה לזכויות האזרח, שסמיכה מטעמה את עו"ד אבנר פינצ'וק לבדוק את הפגיעה בזכויותיו, וכן הוכרז כאסיר מצפון ע"י ארגון "אמנסטי אינטרנשיונל" התובע משר הבטחון מופז לשחררו לאלתר.

סייר 18

New member
בן ארצי-סכנה קיומית

ביום שצהל יאפשר לפציפיזם להתקיים בחוקיות זה יהיה היום שהצבא יתחיל בקריסתו...אין להשוות בין חרדי מאמין לבין פציפיסט,לא שאני אומר שהחרדי צריך לקבל פטור מצבא. פציפזם היא אכן פשע חמור, פשע נגד המדינה שלך, פשע נגד הצבא שלך ופשע נגד העם שלך...מי יגן עלינו אם לא אנחנו-הבדואים...מי??? וד"א סיבת ההחמרה בעונשו של ארצי היא כנראה הסיבה שהוא התחיל לדבר על תביעת מופז/בוגי בהאג, וזה חציית קווים!!!!!

הוא לא פצפיסט אלא סרבן פוליטי

אם היה פצפיסט הוא לא היה קושר עצמו לסרבנים שמסרבים לשרת בשטחים. פצפיזם לא קשור לעמדה פוליטית. וכיוון שהוא סרבן פוליטי על הצבא להעניש אותו בכל החומרה. סרבנות פוליטית היא שבירת כלים בחברה דמוקרטית.

סייר 18

New member
בחיים שלי לא שמעתי על פצפיסט ימני

הוא קושר עצמו לסרבנים החלקיים (שמסרבים לשרת בשטחים) מכוון שתנועת הסרבנות עצמה כוללת בתוכה גם את החלקיים וגם את המלאים. חוץ מזה הוא פציפסט כוון שלמרות שהציעו לו לא לשרת בשטחים אלא לעשות שרות גובניקי הוא סרב!!! חוצפה!!!

ואני מעולם לא שמעתי על ...

ימני שסרב פקודה. המוסריות היא לא נחלת השמאל אם לכך אתה מרמז. לגופו של דבר, פצפיזם לא קשור לאידיאולוגיה זו או אחרת. אם הוא פצפיסט אמיתי הוא לא היה מוכן לשרת בצבא בכל מצב ולא משנה מהי מדיניות הממשלה. חוץ מזה מה זאת כל ההתבכינות הזאת, הוא עובר על החוק במודע. ויותר מזה הוא מעודד אחרים לעשות כמוהו. מה הוא חשב שהצבא יעבור על זה בשתיקה? אולי הוא חשב שיתנו לו מענק שחרור ותעודת הוקרה?

EverMan

New member
למעשה , אפשר להוכיח דיי בקלות

שהמוסר נמצא בנחלת השמאל , לפחות במידה הרבה יותר גדולה מאשר בימין. והסיבה היא שהשמאל רואה את המוסר הקולקטיבי - שכולם צריכים סיוע , לעומת זאת הימין זה אני.

איזה שטויות!!!

בולשיט! עוד התנשאות שמאלנית טיפוסית. הימין הוא חשוך, בעוד השמאל רואה את טובת הכלל, רק הוא רואה את המוסר האוניברסלי. הבעיה היא שזה הדבר היחיד שהוא רואה...

הימין זה לא אני,

הימין זה אנחנו. השמאל רואה את טובת כלל האנושות, שזו פילוסופיה שפוסלת לגמרי את רעיון הלאומיות (לא הלאומנות!), וההזדהות עם הלאום. כלומר, אם לכולם מגיע, אז למה שללאום שלי יגיע יותר?! למה שאדאג ללאום שלי לפני לאום אחר? הרי כולם שווים. זה שמאל רדיקלי. לכן לדעתי, שמאל מתון הוא מחנה מאוד אנדורגני, שמבוסס על אידיאולוגיה רעועה מאוד. לימין יש פילוסופיה מסוימת, כנ"ל לשמאל, אבל השמאל המתון הוא שעטנז מאוד לא רציני מבחינתי.

EverMan

New member
השמאל הוא אנחנו , הימין זה אני

זה הצורה הכי בסיסית להסביר את זה. השמאל תומך שיהיה טוב לכולם וע"י כל יחיד יהיה מצבו טוב. הימין תומך שיהיה לבודד טוב , וע"י כולם יהיו שמחים (ומה אם לאחד לא טוב?). וכן , אני לעולם לא אבין מה טוב ברעיון הלאומיות... מה הקטע של השפות האחרות לכל אחד ? מה הקטע שבגלל שמישהו גר גבול אחר מהשני הוא יותר טוב ? זה לא שמאל רדיקלי , זה שמאל. זה עצם מהותו. למה צריך בכלל את המושג הזה לאום תסביר לי ? לדעתי אין בארץ אנשים שהם ימין מתון... יש הרבה מאוד שמאל מתון שברוב טיפשותם מצביעים ימין כי הם לא מבינים את הדעות שלהם...

../images/Emo149.gif

אוקיי אז לפי מה שאתה אומר השמאל הפסיד כי הוא טיפש. על כך אין לי ויכוח איתך. רק לא הבנתי אם אתה נגד לאומיות אז מה אתה עושה כאן בארץ?

EverMan

New member
יש הבדל בין אידיאיל לריאליות

דבר ראשון אני עדיין קטין. ב.פעם אחרונה שבדקתי - לא שמתי לב שביטלו את המושג מדינה. ג.עם המצב הקיים בעולם - אין ברירה כרגע שלא תהיה מדינה ליהודים. זה הסיבה שזו האוטופיה שלי... ומעבר לכך - כן. השמאל הפסיד כי הוא טיפש וכי הציבור בישראל מטומטם. אני לא אשכח את ההיא מכיכר הלחם שאומרת : "אני ?! אני מצביעה רק ליכוד" למה ? "כי מצנע אוהב ערבים". מישהי , במצב שלה , שמצביעה למפלגה קפיטליסטית - אני חושב שזו בעיה שלה שהיא במצב הזה.

התנשאות שמאלנית טיפוסית

השמאל תמיד צודק אתה מדבר על סוצאליזם וקפיטליזם וזה מאד יפה על הנייר אבל המציאות היא שההבדלים בין הליכוד לעבודה הטשטשו בכל המובנים גם בהשקפה החברתית כלכלית. המפלגה הסוציאליסטית האחרונה שנישארה היא מר"צ וגם היא די נמחקה. אתה מדבר על אנשים בככר הלחם שלמרות המצב הקשה שלהם מצביעים ליכוד. למה אתה לא עוצר לחשוב למה הם מצביעים ליכוד למרות הכל. מאד כל לומר שכולם מטומטמים , קשה יותר לעשות חשבון נפש אמיתי ולהסיק מסקנות. אולי הדרך שלך לא נכונה.

EverMan

New member
ההבדלים הקוסמטים התפוגגו.

בעיקר בגלל פואדים ומרידורים שלאף אחד אין מושג איפה הם בדיוק. אבל העמדות של המפלגה מאוד ברורות , בכל נושא , מהכלכלי ועד המדיני. וזה שנהוג בציבור לחשוב ששתי המפלגות אותו דבר - זה פסול ולא נכון. מרצ לא סוציאליסטית בשום מובן אפשרי. להפך , היא אפילו יותר קפיטליסטית מהעבודה. הדבר היחיד שנשאר במרצ שמאל זה המדיניות (שפה היא קיצונית) ור"צ , התנועה לזכויות האדם - ופה זה יותר חקיקה חברתית פרו-שמאלנית. אבל היא לא סוציאליסטית ובטח שלא יותר מהעבודה. אני עוצר רגע וחושב למה הם מצביעים ליכוד , ואני חושב שפה הטמטום של השמאל בישראל. הוא לא הצליח להחדיר את המושג שמאל בפני עצמו. הוא לא הצליח והיום אף לא מנסה להסביר לאנשים מה זה שמאל כלכלי... אילו היה עושה כן , ולא מסתובב סביב הנושא המדיני - אזי רוב האנשים במדינה הזו - שלא עשירים במיוחד - היו מצביעים שמאל. וגם בנושא המדיני כשלנו , מה שהכי מוזר פה - שהדרך שלנו ניצחה , אבל לא המפלגות שלנו. וזו עוד טעות שלנו - שאת הדרך שלנו עצמנו - לא מזהים איתנו. את הדרך של שלום וביטחון - שתמיד העבודה נשאה - עכשיו איכשהו הליכוד נושא. ועכשיו יש זמן לתקן זאת. זה יקח זמן - אבל צריך להתחיל להרביץ תורה שמאלנית בליכודניקים האלה - שיבינו למה הם מצביעים.

עדיין אין הבדל

דווקא בגלל פואדים למיניהם לא רואים את ההבדל בין העבודה לליכוד. אני מבין שמצע של מפלגה זה דבר שמאד חשוב לך, אתה יודע לצטט וכו', אבל מפלגת העבודה ולשם כך גם הליכוד לא עומדים מאחורי המצע שלהם. יותר מזה אני אומר לך בוודאות שחלק מח"כ (שלא לדבר על חברי מרכז והבוחרים) לא יודעים מה המצע של המפלגה שלהם. לכן לדעתי מצע זה יפה ונחמד אבל יותר טוב לשפוט מפלגה לפי מה שהיא עושה. מפלגת העבודה לצערי חטאה והיא כבר מזמן לא מפלגת העבודה שגדלתי בה ולכן עזבתי. היחידים שפעלו בתחום החברתי הם מר"צ וח"כ תמר גוז'נסקי מחד"ש. אני חושב שאתה טועה בכך שהדרך שלנו ניצחה. בציבור תמיד היה תיקו בין ימין לשמאל אם נטייה לפשרנות או לאלימות (לוי במצב הרוח). אם תה מתכוון לכך ששרון אימץ את הרעיון של מדינה פלסטינית, אל תטעה זה מצג שווא.

EverMan

New member
מפלגת העבודה עומדת בכל

מאחורי המצע שלה - וגם רוב הליכוד מלבד מנהיגו. ואני מסכים בהחלט שצריך להעיף את כל הפואדים למיניהם. מצע זה דבר מאוד בסיסי : "מה אנחנו רוצים לעשות". להגיד שהיחידים שפעלו בתחום החברתי זה מרצ זה שטויות. מרצ בקדנציה הקודמת - רוב החוקים שלהם היו חוקי עבודה שהם שיחזרו מתקופת ברק , שהעבודה עזרה להעביר בתור חברה בקואליציה. העבודה היא זו שהציעה את רוב החוקים במקור ואף דאגה להעבירם אח"כ. הלקיחת קרדיט של מרצ על כך פסולה. הציבור היום מאמין כמעט בכל בדרך של השמאל המתון - אם זה בתחום הכלכלי - מדינת רווחה , ואם זה בתחום המדיני - שצריך לתת להם מדינה בסופו של דבר , ויש רוב עצום בכנסת לדעה הזו. ואני לא מדבר על זה ששרון שקרן - דבר ידוע. אלא שעל זה הצביעו הבוחרים.

הוויכוח הזה חסר טעם

הבחירות כבר היו ומה שבאמת חשוב עכשיו זה מה עושים הלאה. אני מאד מקווה שהעבודה תחזור לעצמה אבל אני לא רואה את זה קורה. אני נותן להם מקסימום שנה להעיף את מצנע ולחזור לממשלה. וכל זה בשם האחדות המזויפת שכולם כל כך סוגדים לה.

Peace2002

New member
מרצ סוציאל-דמוקרטית

הקשר בין סוציאל-דמוקרטיה לסוציאליזם הוא מקרי בהחלט. סוציאל-דמוקרטיה היא תפיסה קפיטליסטית לחלוטין, אשר אמצו אותה סוציאליסטים אופורטוניסטים כדוגמת מרצ. העבודה גם היא חדלה להיות מפלגה סוציאליסטית והלכה לכיוון הסוציאל-דמוקרטיה. המפלגה הסוציאליסטית היחידה שנשארה בכנסת היא חד"ש, אשר נושאת בגאון את דגל הסוציאליזם. כל השאר התנוונו.

למעלה