הסרבנים

הסרבנים

אם מדובר בסרבנות שעושים רק כי מפחדים זה באמת בגידה בציונות וזה באמת פשע, זה באמת פסול. אבל כשמדובר במישהו במישהו אשר סירב לבצע פקודה לא חוקית שבה אמרו לו להשפיל או לפגוע במישהו, אז הוא איש ציוני אמיץ אשר עשה מעשה שראוי לשבחו. יש מקרים שבן אדם הולך לקבע רק כדי לקבל פנסיה יותר טובה, וברגע האמת הוא משחק אותה סרבן למרות שבמציאות הוא פשוט השתפן, כאן מדובר באדם פושע ולא ציוני. אבל אם אומרים לו להשפיל או לפגוע במישהו סתם כך, אז כשהוא מסרב הוא בהחלט אדם ציוני ואמיץ ביותר. אגב, אבל מי שחושב שסרבנים ופיציפיסטים זה אותו דבר טועה. יש פיציפיסטים ציונים ויש פציפיסטים לא ציונים. הפיציפיסטים הציונים, אם כבר הולכים לצבא, אז לרפואה. הפיציפיסטים הציונים לא מאמינים באלימות, ולכן הם מפגינים גם נגד הצד שלהם אך גם נגד הצד האוייב וקוראים לשני הצדדים להפסקת המלחמה. הפיציפיסטים הלא-ציוניים מלחתחילה לא הולכים לצבא. סיבה אחת שהפיציפיסטים הלא-ציונים לא הולכים לצבא היא שהם פחדנים, סיבה שנייה היא שהם שונאים את המדינה ולא רוצים לתרום לה. אז אני מקווה שהבנו את ההבדל בין סרבנים ציונים, פציפיסטים ציונים, סרבנים לא-ציונים, פציפיסטים לא-לא ציונים.

MichelleS

New member
תן לי להבין משהו

מבחינתך, אדם לא ציוני הוא בהכרח פושע? אני לא ציונית, משום שאני מאמינה כי הציונות סיימה את תפקידה ברגע שהוקמה מדינת ישראל, ומשום שאני לא מאמינה כי הפתרון של מדינה יהודית הוא הדבר שיציל את היהודים מהאנטישמיות (דבר שהוכח, לצערי, לאחרונה). אני לא רוצה להתגייס לצבא. לא בגלל פחד, לא בגלל "בגידה בציונות", ולא בגלל שנאת המדינה. אני רואה עצמי כחלק מהחברה בה אני נמצאת ועל אף של הביקורת, קשה לי לראות את עצמי במקום אחר. אני לא רוצה להתגייס לצבא משום שאני מאמינה כי אלימות אינה יכולה להיות פתרון ואני מאמינה כי אני יכולה לתרום הרבה יותר לחברה בה אני נמצאת במסגרת של שירות אזרחי. מקס יקר, אתה נוטה לנסות ולפשט דברים שהם מורכבים יותר. אל תדביק עלי תויות, כי אני לא מתאימה לאף אחת מהקטגוריות שציינת, ואני לא חושבת שיש באמת אדם אחד שמתאים להן ויצא לי לדבר עם לא מעט אנשים על נושא הסירוב.

idoz

New member
את לא רוצה להתגייס לצבא?!

בבקשה תגידי לי שתעשי שירות לאומי.

MichelleS

New member
אם ייתנו לי...

אני רוצה לבצע שירות אזרחי במקום שירות צבאי. אני מאוד מקווה שהצבא יתחשב בזה וייתן לי פטור מטעמי מצפון.

Nn23

New member
ולכן...

חייל שמסרב לפגוע באזרחים ומסרב לפנות ישוב הוא לא פושע אלא ציוני אמיתי

doresh shalom

New member
כמה דברים,

כאשר לא הולכים לצבא כי מפחדים, מדובר בהשתמטות, ולא בסרבנות. המקרה השני שהזכרת, "אבל כשמדובר במישהו במישהו אשר סירב לבצע פקודה לא חוקית שבה אמרו לו להשפיל או לפגוע במישהו, אז הוא איש ציוני אמיץ אשר עשה מעשה שראוי לשבחו." לא מדובר בסרבנות אלא בסירוב פקודה בלתי חוקית בעליל, דבר שמקובל, באופן עקרוני, בצה"ל. עוד משהו פציפיסטים לא הולכים לצבא - נקודה. הם לא מאמינים בצבא, חבל שהזכרת כ"כ הרבה מקרים אבל אף אחד מהם הוא לא מקרה של סרבנות.

magav25

New member
בושת הסרבנות מאמר ../images/Emo91.gif

כשצעירי ישראל משקיעים את זמנם במשימות הגנה ובטחון, חמשת סרבני הגיוס שנשפטו למאסר מבלים את זמנם בכלא אזרחי בו הם מנגנים, מבשלים, ואף לומדים לקבלת תואר ראשון. סרבני הגיוס זוכים ליחס מיוחד, בזמן ששאר בני גילם מגינים על המדינה. כך מדווח המקומון "זמן השרון". במקום למלא את חובתם למדינה, הסרבנים מקבלים בכלא הזדמנות ללמוד מוזיקה ונגינה או לפתח את יכולתם בבישול. חמשת סרבני הגיוס נשפטו למאסר והם נמצאים בכלא אזרחי, שם הם גם משלימים את השכלתם לקבלת התואר הראשון. את תקופת הכליאה שלהם ריצו החמישה בכלא 6 הצבאי, אך שלטונות הצבא החליטו להעבירם לכלא אזרחי לאחר מספר שבועות. זאת, בעקבות מהומות ומסע שכנוע נגד צה"ל, שארגנו הסרבנים בקרב שאר החיילים הכלואים. ההעברה לכלא אזרחי היתה בתחילה לחוסר שביעות רצונם של האסירים הללו, שטענו כי אינם אמורים לשבת עם אסירים פליליים. חיילים קרביים בשירות סדיר, הביעו כעס על כך שדווקא הצעירים שאינם מתגייסים לצה"ל זוכים ליחס מועדף. "אני חושב שזו בושה למדינת ישראל, ובושה גדולה עוד יותר לצה"ל", אמר אחד החיילים המשרתים ביחידה קרבית. הוא הביע תמיהה על הפריבילגיות להן זוכים הסרבנים, ואמר: "קשה להאמין שבשעה שהחיילים מסכנים את חייהם, מאפשרת המדינה למפרי חוק ללמוד בישול ומוזיקה ומקלה עליהם בתנאי המאסר". בתגובה לפניית המקומון מסר שירות בתי הסוהר, שמכיוון שמדובר בכלא אזרחי, אין להם סמכות חוקית למנוע מהסרבנים ללמוד לתואר בכלא.

Red Star

New member
שוב אתה עם הפשטנות הילדותית שלך

אתה מאמין שכל סוגי הטוב, כולל טוב סובייקטיבי, חייבים לבוא ביחד ואין להם קיום נפרד, וכנ"ל לגבי סוגי הרע? ככה זה נשמע. לדעתך ציונות זה טוב. לדעתך פציפיזם זה טוב. לדעתך אומץ זה טוב. לכן אדם טוב חייב להיות ציוני, פציפיסט ואמיץ. מצד שני, מי שלא ציוני הוא בהכרח גם פחדן ובהכרח גם חתרני ופועל נגד המדינה. אלה הן אפילו לא שטויות במיץ עגבניות, אפילו לעגבניות יש גבול מסוים. איך הפכה הציונות לערך עליון בשבילך?? למה הלאום צריך להוות מרכז ומוקד חשוב ועיקרי כל-כך לכל דבר?? אתה אומר דברים אידיוטיים שוב ושוב ושוב ואתה אף פעם לא טורח לבדוק אם אתה קצת דוגמטי, אתה אף פעם לא טורח לבחון את עצמך מחדש או להקשיב לביקורת שמטיחים בטענותייך. בפעם הבאה שאתה נכנס לפורום כדי לפרסם את הגיגיך המליציים תבדוק לפני שאתה לוחץ על "שלח" אם לא הכנסת לטקסט שלך יותר מדי דברים כמו למשל "הפציפיסטים הציונים, אם כבר הולכים לצבא, אז לרפואה" ו"פציפיסטים לא-לא ציונים" ושאר דברים שקיימים רק במוח שלך (מה גם שיותר מ-95% מהסרבנים אינם פציפיסטיים אלא מתנגדים לכיבוש, וזה עדיין רק סרבנות גיוס, סירוב פקודה יכול להיות גם מטעמים נוספים) ותיאוריות שמבוססות על ניסוי שטח בנועד לבדוק את השפעתו של יום בשמש בלי מים על המוח האנושי.

doresh shalom

New member
שטויות במיץ תות בננה ../images/Emo41.gif

Red Star

New member
בננה בגדה בתות עם אננס

לא ראית בסופר בזמן האחרון מיץ אננס-בננה? זה לא רע עם בירה...

למעלה