הורמונים והסרת שיער
הורמונים כפרוגסטרון ואסטרוגן מאיטים בטווח הארוך את צמיחת השיער בגוף. אין להם כל השפעה על צמיחת השיער בפנים. גם לגבי השיער בגוף, פועלים כאן גורמים נוספים, כגון גיל, מצב גופני, גנים (האם האדם שבו מדובר הוא שעיר או לא, איזה סוג שיער יש לו, וכן יכולת הגוף להגיב להורמונים, וכיו"ב). בנוסף לכך, במקרה של נשים טרנסקסואליות, יש חשיבות גדולה לשאלה האם עברו ניתוח לשינוי מין, או לפחות סירוס. ברור שאישה טרנסקסואלית מנותחת או מסורסת מגיבה יותר טוב להורמונים מאשר אישה שגופה עדיין מייצר טסטוסטרון. גם שאלת משטר ההורמונים (כלומר, אילו הורמונים ובאיזה מינון) חשובה כאן. זאת סיבה נוספת להתייעץ עם רופא בטרם נטילת הורמונים, ולא לעשות זאת באופן עצמאי או על פי עצות של חברות. הכלל הטוב והישן נכון גם כאן: מה שעובד עבור החברה שלי לא בהכרח יעבוד בשבילי; רק רופא יכול לקבוע איזה משטר הורמונים מתאים לי. לרוב, תלישת שיער אינה מחלישה את הצמיחה, בוודאי לא אצל מי שטרם עברו ניתוח. הרושם המוטעה כאילו תלישה גורמת להחלשת הצמיחה נובע מכך שלשיערות יש מחזור חיים ארוך, ושיערה יכולה להיות "רדומה" מתחת לעור חודשים ארוכים. לא הייתי ממליצה למי שרוצה להשיג נישוי (פמיניזציה) של הגוף להתבסס על תלישה. תלישה אינה אפקטיבית למי שיש לה פנים מלאות זקן. אשר לשיטות השונות של אפילציה באמצעות אור (כולל אלה נושאות לשווא את השם "הסרת שיער בלייזר"), מידת היעילות שלהן מוגבלת מאד (בעיית השיער הכהה על עור בהיר וכו´), ולטווח ארוך אף לא אחת מהן אינה מוכחת. השיטה היחידה שהוכיחה את עצמה היא הסרת שיער במחט חשמלית. יש לה הרבה חסרונות, היא איטית, כואבת, יקרה, דורשת מומחיות רבה, אבל היא היחידה שעובדת על בטוח. נורה