הסרטים

הסרטים

בליל רביעי שעבר עוטרו אנטנות של מאות מכוניות באזור עמק רפאים ורחביה בסרטים צבעוניים ומכוערים במיוחד. יוזמי הפעולה, אקטיביסטים צעירים החברים בתא המחתרתי 'הקלוקלטיב', מספרים כי עשו זאת בשל תחושת מיאוס כבדה ממגיפת הסרטים הכתומים, הירוקים והכחולים-לבנים. "אנחנו לא מאמינים בסרטים", אומרים 'הקלוקלטיב', "אנחנו רואים בהם תופעה חסרת טעם שגוררת את בעיית הקרע בעם למקומות אינפנטיליים שמזכירים מחנה קיץ בצופים, והופכת אותה למלחמת סרטים במקום מלחמת אחים. ניסינו להגחיך את התופעה. היא מטופשת ומרגיזה."

true light

New member
אני יכולה להבין את זה.

נדמה לי שזה היה יהונתן גפן שאמר בהקשר לתופעת הסטיקרים שכ"כ נפוצה בישראל - אנשים תולים סטיקר (או סרט) ומרגישים שזה הופך אותם למעורבים פוליטית.

זה נשמע לי כמו מפגן יפה ומקורי

אני מעריך אנשים שמביעים בצורה הזאת את הדעה שלהם. כל הכבוד. מצד שני, אני לא לחלוטין מסכים עם הדעה שלהם, אבל זה לא נוגע לעניין :") אם מישהו יכול לפרט עוד על "התא המחתרתי" הנ"ל, אני אשמח לשמוע

MaddyD

New member
בלה בלה

כמה פלצנות ג'יזס. פאקינ סרטים.. חסרים דברים להתנגד עליהם בעולם?

אני יכולה להגיד מה לי מפריע..

בסרטים האלו. מפריע לי שאנשים שמים אותם בלי אפילו לדעת מה הם בדיוק מסמלים ומה בדיוק הם אומרים מפריע לי שכל צד חושב שהוא גיבור יותר, התחילו עם הסרטים הכתומים בתור מחאה, וכל מי שחשב שהוא גיבור גדול קם והמציא צבע אחר כמחאה למחאה.. הילדותיות העצומה שנמצאת בכל נושא הסרטים הזה, זה פשוט נורא. מפריע לי שאנשים שמים את הסרטים האלו כי הם חושבים שזה מה שיפתור את הבעיה ושזה מה שיביא הפיכה, אז לא. זה לא מביא הפיכה, בדיוק ההפך. מפריע לי שאנשים שמים אותם בשביל שחברים שלהם יאהבו אותם מפריע לי שכשאלו המתנגדים להתנתקות רואים סרט כחול על מכונית הם תולשים אותו. פאק, תסתכלו מסביבכם, תפסיקו להיות ילדותיים ותבינו שכל עניין הסרטים הזה הוא מסחרה אחת גדולה, אין לו שום משמעות חוץ מאלימות ופגיעה בדמוקרטיה. אגב.. חדשה בפורום

true light

New member
סרטים ירוקים, זה של אלו שבעד ההינתק

ות, אבל נגד העברת המפונים לחולות ניצנים - כי זו שמורת טבע.

noamgk

New member
אני שמעתי כמה דעות.

פעם השמאלנים חשבו לעשות סרט ירוק, אבל: א. החמאס לא שיתף פעולה ולא הסכים לשתף את הבעלות על הצבע הרשמי שלו. ב. הם הגיעו למסקנה שצריך להיות דוחים מספיק כדי שישימו לב אליהם, אז הם לקחו את צבעי הלאום במקום, כדי לעשות ד-לגיטימציה ל"מתנחלים". ולא מזמן שמעתי מישהו שאמר שסרט ירוק זה של הירוקים (המפלגה לשמירה על הטבע). השאלה היא מה זה סרט סגול...

i am just me

New member
בתור מישהי שמסתובבת עם סרט ירוק...

כשרק התחילו הסרטים הכתומים יצא אי-מייל ברשימות תפוצה של השמאל שכדאי לשים סרטים כחולים כדי לאזן את הכתום. וכך, מפה לאוזן, התפשטה השמועה בקרב השמאל היותר שמאלי וכל המעוניינים שמו סרט ירוק... מאורח יותר שלום עכשיו והמפקד הלאומי החליטו על הסרטים הכחול-כחול-לבן שלהם (ציונים!!!) ומאחר והם מאורגנים ומתוקצבים אז זה מה שנדבק. הסרט הירוק יכול גם לסמל עוד מיליון ושניים דברים: איכ"ס עלה ירוק קתולים (לעומת הכתום הפרוטסטנטי) חמאס ועוד... ההגדרה שלי (המאוד לא רישמית) לסרט הירוק: כמו הסרט הכחול רק בלי הציונות!

למעלה