הסרט אפקט הפרפר

הסרט אפקט הפרפר

מתגלגלות לי מחשבות בראש בעקבות הסרט, תחושה שלא הייתה לי מאז שראיתי את מאטריקס רילוודד, ואני מחפש להתמודד עם זה אחד אחד (אז, דרך אגב, החלטתי להתחיל לכתוב כאן). חשבתי על הסצנריו הזה שבכל פעם שהוא משנה משהו הוא חוזר לגיל שממנו הוא חזר אחרוה (20) כאשר שרשרת השינויים עשתה מה שעשתה. למרות זאת, יש דבר אחד שלא משתנה בכל התרחישים שהוצגו בסרט - בכולם (חוץ מן האחרון) הוא דבק והמשיך לכתוב את אותו יומן. חשבתי על זה וזה למעשה מאוד דומה לסוגייה הבסיסית בכל הנושא של חזרה בזמן (כי מה שזה בעצם, רק באמצעים מטה-פסיכולוגים ולא מטה-פיזיקלים), שאם הנוסע בזמן מגיע לעבר, רק בעצם החזרה שלו בזמן הוא עלול ליצור שרשרת תגובות שתבטל את המצאת המכונה שלו והנסיעה בזמן. וכאן תמיד נשאלה השאלה: מה קורה אז? {האם הוא ממשיך כרגיל בעבר, האם המסע בזמן מתבטל והוא מוצא את עצמו בעתיד ללא מכונת זמן, האם היקום קורס} בתוך כך אני מתחיל לתהות אם כאשר אני חוזר בזמן ומשנה משהו שמסדר את הדברים באופן אחר לחלוטין, האם בתוך כך אני לא אזכור את המסע שלי בזמן? פתאום אני מבין שיצאתי ממקום אחד וסיימתי במקום אחר, אני מקווה שהפורום הזה יוכל לקיים את ההודעה שלי בתוכו בתוך המקום שאליו הוא עצמו הגיע. לילה טוב.

Gilliana

New member
נדמה לי שכבר דיברנו על זה פעם...

ואני העליתי באותו מעמד את מה שאני קוראת לו "תיאורית השכבות". ומה זה אומר בעצם? שברגע שיצאת מקו הזמן הלינארי הנוכחי שלך - שום אירוע לינארי באותו קו זמן לא ישפיע עליך עוד ועל כן לא יווצר פאראדוקס. השינויים ישפיעו רק על מי שנשאר באותו מרחב/רצף זמן ולא על מי שיצא ממנו. בין השאר התאוריה הזו אומרת גם שתזכור את המסע שלך בזמן בכל מקרה.

זה מתיישב בילוגית

אבל אני לא בטוח שזה יעמוד במבחן של גמול-פיזיקלי. למדת במקרה קוונטים? משוואת שרדינגר?

זה מתיישב ביולוגית?

איך אתה מתאר לעצמך מסע בזמן? האם לדעתך, כשאתה נע אחורה בציר הזמן, כל החלקיקים שלך נשארים בדיוק אותם החלקיקים? למשל, שמעתי הרצאה לא מזמן על טלפורטציה. בהרצאה הוסבר, שאתה תהיה מורכב מאותם חלקיקים כמו קודם, אבל לא אותם חלקיקים, אם אתה מבין למה אני מתכוון. זה לא יהיה אותו הפרוטון שהיה בך כשהיית במקום הקודם.. אגב, בהמשך ההרצאה דיברו גם על טלפורטציה בזמן, אבל מזה כבר לא הבנתי כלום ואני לא זוכר שום דבר חוץ מכמה ציורים של חיצים וכלשהם ספינים בזויות מוזרות

Gilliana

New member
גם אני קראתי את ההרצאה ההיא...

... לגבי הטלפורטציה, ואני חייבת לומר שהשיטה שהם מתארים רחוקה מלהיות "טלפורטציה" - זה שיעתוק, והם מבלבלים לגמרי את המושגים. מטלפורטציה אנחנו רחוקים עדיין כרחוק מזרח ממערב.

../images/Emo13.gif

לא קראתי, שמעתי. הרצאה בטכניון (לפני כחודש), לזכרו של פרופ. מה שמו מאוד חשוב. ההרצאה התנהלה באנגלית (אנגלית מאוד עילגת יש לציין
)

מה כל כך מדהים בזה?

קודם כל, קראתי. קצת אחרי כל, זה פשוט היה הדבר היחידי שעלה לי לראש באותו רגע. אני לא מכיר את משוואות שרדינגר, עוד לא למדתי קוונטים ואין לי מושג מה זה גמול-פיזיקלי

Gilliana

New member
למדתי קצת...

ולגבי מבחן גמול פיזיקלי - זה עדיין לא אומר כלום. אין לנו שום דרך לדעת איך חומר ואנרגיה מתנהגים מחוץ למימד המוכר לנו.

Gilliana

New member
אבל נדמה לי...

... שמה שאמרתי עונה בעצם על הכל - לא? תקן אותי אם אני טועה.

לאו דווקא בנוסח של שאלה-תשובה

נניח, מה את חושבת על העובדה שבכל התרחישים חוץ מאחד הוא המשיך לכתוב יומן. אני פשוט לא חשבתי שאני צריך לנסח את זה כשאלה (עד כמה זה סביר, האם הוא עשה משהו במקום, למה הוא לא כתב יומן בתרחיש האחרון וכ'ד).

Gilliana

New member
הממממ... אני חושבת שהיומן...

... תפקד במקרה שלו בדומה לאיך שמשתמשים (או יותר נכון איך שצריך להשתמש) בקלפי טארוט - כגורם ממקד חשיבה. הרי אין ספק שלא היומן הוא זה שאפשר לו את הנסיעה בזמן - היומן היה רק אמצעי למיקוד החשיבה, ריכוז, או איך שלא תקרא לזה, מעין זכוכית מגדלת מרכזת של כח המחשבה כדי שהוא יוכל להגיע למצב של מסע בזמן. שים לב שהוא גם לא ממש נסע אלא "נסע" אל תוך עצמו - משהו בדומה למה שנראה בסדרה "זינוק לאתמול" אם אתה מכיר וזוכר. בתרחיש האחרון הוא כבר כנראה הגיע לרמות מוחיות כאלו שהוא לא נזקק עוד ליומן כדי למקד את עצמו.

Gilliana

New member
אז זהו, שכאן באמת יש פאראדוקס

מכיוון שכילד הוא כבר "זכר" (התקפי השכחה) את החזרה שלו לאחור כבוגר, והוא זכר את כל מסכת השינויים. נו טוב - זה רק סרט...
אבל משהו מעניין אחר - שוחחתי היום, לפני שעתיים לערך, עם מכר שלי בניו-יורק שלפתע ללא כל קשר ממשי לנושא השיחה שלנו (שהיה סרט אחר לגמרי), סיפר לי שאתמול ראה את "אפקט הפרפר". מעניין, לא?

למעלה