הסרט The Wall

בינג

New member
תשובה של ציף

פה ושלום לך

friendsaholic

New member
שלום

אני חדש. יש לי שאלה בנוגע לסרט: ראיתי אותו כבר מספר פעמים ועדיין לא הצלחתי להבין את מי מייצגים ה"תולעים" ומה המשמעות של ה"משפט" בסוף הסרט. תודה

פחות או יותר

ה"תולעים" הם כל הג'יפה שיש בתוכנו, בני האדם. כך, בערך, הסביר את זה ווטרס. ה"משפט" מתקיים בדמיונו של פינק - כל האנשים שלכאורה פגעו בו, טוענים עתה כנגדו שזה הכל אשמתו, לא אשמתם, והוא חושב שאולי זה נכון. משהו כזה. הייתי ממליצה לא לקחת את הדברים האלו יותר מדי ברצינות - ווטרס עצמו לא ידע מה הוא רוצה להגיד כאן.

NIR Y

New member
אהה ?

ווטרס לא יודע מה הוא רצה להגיד ????? אולי הוא לא הצליח להעביר את מה שהוא התכוון להגיד..

friendsaholic

New member
איך אתם יודעים את זה?

ההסברים הם ניתוח אישי שלכם או שזה הסבר שמגיע ממקור ראשון?

ממקור ראשון

במקרה הזה: ראיונות עם ווטרס, על היצירה, שנערכו במהלך השנים. אגב, יתכן שהיום יש לו מושג מה הוא רצה להגיד ב"החומה", אבל בזמן כתיבת היצירה, המושג שלו היה, אעפס, קלוש. ואני ארחיב: לווטרס היו מספר רעיונות אותם רצה להעביר, אך לא היה ממש קשר ביניהם: - הכוח הרב שניתן לאמני רוק ע"י קהלם. - אמנים רגישים עלולים להשתגע. - מערכת החינוך האנגלית בשנות החמישים לא היתה פיקניק. - העולם הוא אכזר. - אף אחד לא מבין אותי. - אבא שלי מת - וזה נורא! ועוד. ווטרס, כאמן מוכשר, הצליח לטוות רעיונות אלו לסיפור שבו עלילה, פחות או יותר. לא עלילה לינארית, אבל עלילה. הוא נעצר, אבל, שלב אחד לפני הסוף. לו עצמו לא היה ברור כיצד הסיפור "מסתיים". היינו, האם יש הפי אנד? האם "פינק" חוזר לחיק החברה? האם הוא נשאר מבודד? האם הוא נשאר מטורף או חוזר לשפיות? לכן, סיום היצירה הוא מעורפל. ווטרס סרב בתוקף להתייחס לסיום, בראיונות שנתן כאשר האלבום יצא. בראיונות מאוחרים יותר, הוא אמר שהוא "קצת מבין יותר" את מה שהולך שם, אבל גם כאן, הוא סרב להבהיר את הדברים. לאחרונה הוא סיפר, שהוא מעבד את "החומה" כמחזמר לברודוויי, עם חוש הומור. יתכן שכאן, אולי, נבין יותר טוב מה הוא רצה מאתנו - ומעצמו. ועוד משהו לגבי אי הבהירות: לדעתי, היא נובעת לא רק מזה שווטרס היה מסוכסך עם עצמו (בנוסף להיותו מסוכסך עם שאר העולם) באותה תקופה, אלא גם מכך שדמותו של "פינק" מבוססת לא רק על ווטרס עצמו, אלא גם על סיד בארט, עמו הזדהה ווטרס עד כדי טשטוש ההבחנה ביניהם. דהיינו, גורלו של "פינק" ב"החומה" הוא לא רק גורלו של ווטרס, אלא גם גורלו של סיד. כל עוד גורל זה לוטה בערפל, גם גורלו של "פינק" המסכן, אינו ברור.

NIR Y

New member
פשוט לא

כל מה שכתוב בהודעה הזאת לא נותן סיבה לכך שאת חושבת שווטרס לא ידע מה הוא רוצה להגיד. ובאמת זה שווטרס לא אומר מה הרעיון מאחורי זה, ממש לא אומר שאין בכלל רעיון !

אני אתרגם את הראיון הראשון שהוא נתן

או שזה היו שני ראיונות - ווטרס הסכים להתראיין רק אצל שלושה מראיינים, כאשר "החומה" יצאה. שניים מהם היו טומי ואנס מה-BBC וג'ים לאד האמריקאי. אולי הראיונות יבהירו יותר את כוונתו - או את בלבולו - בעת הכתיבה.

NIR Y

New member
../images/Emo13.gifוואו תודה אני ישמח

מאד !! יהיה מעניין מאד לקרוא

בינג

New member
אשמח*

מצטער פשוט "יוד" התחילת פועל בעתיד בגוף מדבר צורם לי לעין!!! לעוד מישהו יש את הקטעים האלה? נגיד חבר שלי חייב להגיד "ישן"...אם מישהו אומר "יושן" הוא מתחיל לצעוק, ולהגיד "מה אתה טמבל? אומרים ישן!" לא יודע, זה כנראה השעה...

NIR Y

New member
אין בעיה

יש לי מלא טעויות שאני בכלל לא שם לב עליהם אבל אני אוהב שמתקנים אותי כי רק ככה אולי מתישהו אני ילמד

NIR Y

New member
חח זה לא היה בכוונה

וואי אולי אני בכל זאת לא ילמד אם יתקנו אותי :(

edlessme

New member
פולללל פוללללל..

אתה מה זה לא לבד.. אצלי במשפחה עשוים עלייך לינץ על דברים כאלה...

NIR Y

New member
שלום

התולעים מסמלים את הרע שבעולם ואת פינק שמחליט להיות בצד הרע והפוגע ולא להיות בצד הטוב ולהיפגע, לפי דעתי. ותזכיר לי מה המשפט האחרון

friendsaholic

New member
לא התכוונתי...

למשפט בכוונה של רצף מילים בעל קשר הגיוני אלא המשפט, the trial בשיר לפני האחרון. מה המשמעות שלו? תודה

השאלה היא בעצם האם צריך לקחת את

המשפט כחלק מהתמה של כל שאר הדיסק לאור העובדה שכל הרעיון של השיר נהגה על ידי המפיק מבחוץ של הדיסק (שכרגע ברח לי שמו, בילי או משהו נראה לי) ובאופן עקרוני הוא לא באמת "ווטרסי" כמו שאר הדיסק.

זה לא מדוייק

בוב אזרין, המפיק, לא "הגה" את השיר, אך הוא השתתף בכתיבתו. ווטרס התקשה לכתוב את השיר, ואזרין נתן לו רעיונות. אני לא יודעת אם הוא קיבל אפילו קרדיט על הכתיבה (מה שהגיע לו).

למעלה