הסרת אבחון

הסרת אבחון

מההבן שלי אובחן בגיל 7.5, על ידי אחד המומחים הגדולים, באופן פרטי. קדמו לאבחון שנים של טיפולים, כולל התפתחות הילד, שם לא קיבל אבחנה. מאז האבחון הוא נמצא עם סייעת בכיתה ומאוד התקדם, בכל התחומים. היום הוא כבר עוד מעט בן 13, מסתדר בכיתה ללא סיוע כלל, בתחום החברתי. הוא זקוק רק לסיוע בלימודים ומקבל הוראה מתקנת. הוא ילד עצמאי, פעיל, חברותי. אומנם יש לפעמים קשיים, אבל זה לא שונה מכל מתבגר ממוצע אחר. אני שוקלת להסיר את האבחון, ראשית כי אני מרגישה שזה פשוט שגוי לקבל עבורו קצבה ונכות 100%. שנית- לא מגיע לו להיות מקוטלג, כשהוא התקדם כל כך ומסתדר בעצמו.
מה התהליך הנדרש? מה המשמעויות?? היום יוכל לקבל סיוע לימודי בהמשך והתאמות? ( יש לו גם לקויות למידה ואבחון קשב) האם חייבים אבחון חוזר?

האם הוא בכיתה ו' או ז'?

כלומר האם הוא כבר התחיל את הלימודים בחטיבה?
כמה שעות של סעיית הוא מקבל כעת?

בכיתה ו

בטעות עניתי תשובה ארוכה להודעה אחרת

הוא ממשיך באותו בית ספר גם לחטיבה, אז לא יהיה מעבר. כתבתי שהוא בצופים, משתלב נהדר , כולל טיולים, המדריכים לא יודעים על האבחון, הוא מאוד מקובל, יוזם, אהוב. הקושי העיקרי הוא בקשב, בהתארגנות, בלמידה. הסייעת כבר בקושי נמצאת איתו, היא בעיקר עוזרת בבית ספר, או לילדים אחרים שזקוקים גם. התחלנו מ24 שעות, עברנו ל12 , כיום בפועל נמצאת בערך5-6, שהמטרה היא לארגן אותו בלימודים. חברתית, הוא כמו כל ילד אחר.

dina321

New member
אנחנו באותו מצב

רק שאף פעם בני לא נעזר בסיעת. לומד טוב.
מה שכן, בינתיים בני לא מתלהב מהצבא לכן אני שוקלת בינתיים להשאיר אבחון.

1smile11

New member
מוזמנת לקרוא את מה שכתבתי על הצבא אחרי זה לא בטוחה שתרצי

למעלה