הסרת בלוטות הלימפה

me210

New member
הסרת בלוטות הלימפה

כמה בלוטות לימפה יש בגופנו? והיכן? למה שמענו שתמיד בניתוח להסרת גוש בשד אז מוציאים גם את בלוטות הלימפה שמתחת לבית השחי? ונאמר לנו שזה גורם להתנפחות הזרועות ועוד תופעות לוואי האם זה נכון? תודה רבה

מערכת הלימפה

זו מערכת שאחראית על החיסון של הגוף, בגלל זה למשל מתנפחות הבלוטות כאשר הגוף עובר מחלה או דלקת. המערכת גם מנקזת את הנוזלים בגוף. היא מורכבת מרשת צינוריות ובלוטות (שנקראות קשריות), ומבחינת כמות אז בבית השחי למשל יש בין 20-50 בלוטות. בניתוח שמוציאים גוש מהשד, לוקחים גם כמה בלוטות מבית השחי כדי לבדוק אם יש התפשטות של הגידול גם לשם או לא. ומכיוון שהתפקיד שלהן לנקז את הנוזלים מהגוף, והוציאו מספר בלוטות מבית השחי, זה יכול לפגוע בתהליך הניקוז מהזרוע ואז היא מתנפחת. מצרפת לך קישור שמפרט לגבי מע' הלימפה וקישור על לימפדמה, שזו הבצקת המופיעה בגפה במקרים שמערכת הלימפה נפגעת. גלי

me210

New member
תודה רבה לך

על הלינקים הטובים עכשיו יש לי עוד שאלה לגבי מנתחים להסרת גידול מהשד שמענו שדר פפא ןדר פרי קאן טובים למישהו יש ניסיון עימם? פפא זה באסותא וקאן באיכילוב תודה רבה

אני מכירה באסף הרופא

יש שם רופא בשם ד"ר קרני שהיא מנתחת נהדרת ועדינה מאד היא עובדת במכון השד של אסף הרופא ניתחה את אמא שלי , וראיתי אותה אחר הניתוח העבודה שהיא עשתה פשוט טובה ומוצלחת

למעלה