הסרת חלודה

bpnini

New member
הסרת חלודה

יש למישהו ניסיון עם הסרת חלודה?
אני משפץ עכשיו מסור ידני (מסור ענפים או מסור מטעים קוראים לו, מיועד לעבודה בחוץ פחות לעבודות נגרות...) עם ידית עץ ולהב מעוקל, הלהב תפוס לידית באמצעות 2 ברגים עם אום, לאחר מאבקים הצלחתי לשחרר אותם...
כמובן שהפתרון הפשוט והנוח יהיה ללכת לקנות להב חדש למסור (אפשרי בהחלט בחנויות גינון מתמחות) אבל החלטתי לשפץ אותו, יותר לתצוגה, פחות לעבודה שכן השיניים שלו כבר לא משהו...
הברגים והאומים שלהם מלאים בחלודה, כמו גם סימני חלודה על הלהב עצמו, יש למישהו רעיונות איך להוריד את החלודה מהברגים ומהלהב?

ברק

uriler

New member
WD-40, והרבה

תרסס בנדיבות כשהמשור בתוך איזה מגש, תן לזה לעמוד. אחרי כמה שעות, תרסס שוב ותן לעמוד.
אחרי 24 שעות שזה מוצף בחומר (אני בכוונה לא אומר ״שמן״, כי WD-40 זה לא שמן), שפשוף עם סקוץ׳ אגרסיבי / מברשת סיבי פלדה יסיר את הרוב המוחלט.
כמובן שאתה יכול לחזור על זה עוד כמה פעמים, בסוף התוצאה תתקרב למושלמת.

Pilon

New member
חלודה

אני נוהג לטבול חלקים חלודים במלח לימון מהול או בסודה לשתיה.
לאחר כמה שעות, לעיתים הרבה פחות, שוטף ומשפשף באמצעות ניירות לטש מים או צמר פלדה עדין.
שיטה נוספת שניסיתי בהצלחה היא אלקטרוליזה באמצעות שנאי מתח נמוך, אנודה וקטודה. לא מסובך כמו שזה נשמע :)

bpnini

New member
תודה...

ידוע לי ש-WD 40 נקרא שמן רק בטעות, מדובר בחומרי ניקוי שמנוניים בלבד...
אני כנראה מחפש להיות עצלן ככל האפשר, ולמצוא משהו ללא יותר מידיי שפשוף... ננסה את כל השיטות שיעלו, בסוף נדע מה הכי פחות עבודה...
ואגב לגבי אלקטרוליזה, בהחלט לא מסובך מידיי, אפשרי לחלוטין... גם על זה חשבתי, במה השתמשת לאנודה ולקטודה?
והאם ניסית לעשות פעם ציפוי באמצעות אלקטרוליזה?

Pilon

New member
עשיתי בעבר Anodizing

לכל מיני חלקי אלומיניום, אבל כאן כבר מעורבת בתהליך חומצה גופרתית. עד עכשיו יש לי סימני צריבה ברצפות.

ציפויים אחרים לא ניסיתי עדיין.
אני לא ממש זוכר באיזה מתכת השתמשתי כאלקטרודות, אבל כמו שאני מכיר את עצמי, השתמשתי סתם במה שהיה בהישג יד.

haimhen

New member
פילון - תוכל להרחיב בשפה פשוטה להדיוטות..

אם אפשר אז הכי מפורט :)

Pilon

New member
ראה סרטון

הסרת חלודה ממקצוע ישן:

http://www.youtube.com/watch?v=54ADeB6V1rQ

הוא משתמש שם בסודה לניקוי \ כביסה השונה מעט מסודה לאפייה. אני השתמשתי בסודה לאפייה והתוצאות היו טובות.
חשוב מאוד שההדק השלילי של הספק כח יתחבר למוצר ממנו רוצים להסיר את החלודה (ב ANODIZING זה הפוך).
חשוב לעבוד בחדר מאוורר למניעת הצטברות גזים ! חמצן + מימן + ניצוץ = בום !
לא לעבוד עם מוליכים הטבולים בתמיסה מנחושת או פלב"מ.

bpnini

New member
מצאתי איזה סרטון שמדגים הסרת חלודה

באמצעות חומץ.
אז בסרטון הוא השתמש בחומץ תפוחים, ואמר שהוא לא יודע למה אבל חומץ תפוחים הוא יותר טוב...
הוא השרה את הברגים והחלקים בתוך בקבוק פלסטיק עם חומץ שמכסה את החלקים והשאיר את זה כך לכ-10 שעות ומידיי פעם ערבוב...
זה מה שעשיתי לברגים, נעלמה, נשארה קצת חלודה בהברגה עצמה, הרוב ירד עם צמר פלדה, יש עוד קצת עבודה אבל עבד לא רע בכלל...

למעלה