הסרת טפט מארונות מטבח וצביעה מחדש

הסרת טפט מארונות מטבח וצביעה מחדש

שלום לכולם, בעלי ואני עוברים לדירה חדשה, שהחצר שלה ממש יפה, אבל הבית עצמו-לא כל כך (עוברים בגלל כלב...), בכל מקרה, המטבח הוא ישן מאוד,מעץ, בערך משנות החמישים, שהדביקו עליו טפט דמוי עץ מזוויע... הייתי רוצה לשאול, מהי הדרך המהירה והטובה ביותר להסיר את הטפט ולצבוע את הארונות. אשמח לעצות ורעיונות, ובאיזה צבע כדאי להשתמש?

WOODY HAREL

New member
חימום הטפט באמצעות פן לשיער ממיס את הדבק

ומקל על הקילוף. אם רוצים צביעה יש לשייף את הדלתות ולהסיר שאריות דבק ושאריות גימור של צבע שהיה על הדלתות לפני הדבקת הטפט. צריך לשייף עם מלטשת אקצנטרית עד שמגיעים לעץ ממש. כשהדלתות משוייפות ונקיות אפשר להחליט איך צובעים אם אטום (צבע פלסטי) או שקוף (אקריל/לכה). מאחר ואת לא יודעת מה מצב הדלתות מתחת לטפט לא הייתי רץ להסיר אותו כל כך מהר. הייתי בהחלט שוקל באם הוא מודבק טוב להדביק מעליו טפט חדש בצבע ומרקם העונים על הטעם האישי שלך. אגב, רק אציין כי באם הדירה בשכירות עליך לקבל את רשות בעל הדירה בכתב לביצוע השינוי... יכול לחסוך הרבה עגמת נפש. בהצלחה.

תודה על התגובה

הטפט שעכשיו יש הוא אחרי שהדיירת הקודמת הורידה את הטפט שהיא שמה, כלומר, היה מודבק עליו כבר טפט וכשהיא הורידה את שלה, כבר משכה איתו חלק מהטפט הישן, כך שלא נותר לי אלא להוריד כבר הכול...מה גם שיש לי קצת בעייה עם טפטים, ואני מעדיפה לעבוד קצת יותר על שיוף הדלתות... בהזדמנות זו ומאחר שכבר ציינתה- מלטשת אקצנטרית- בדיוק אני רוצה לקנות לעצמי מלטשת, וראיתי שיש מספר מלטשות- סרט, אקצנטרית וכו'.. למשפצת רהיטים חובבת שאוהבת לחדש רהיטים ישנים, אך בעלת תקציב זעום, איזו מלטשת תתאים לצרכים שלי? בהנחה שאני אקנה מלטשת אחת בלבד? תודה רבה נ.ב ובקשר לבעל הבית, אם הוא נתן לדירה שלו להגיע לכזו זוועה, כנראה שלא כל כך אכפת לו... מה גם שכל מה שהוא רוצה זה כבר למכור אותה...

מלטשת מלטשת סרט נועדה בעיקר לעבודה על עץ גושני, ומחייב רגישות בהפעלתה, אחרת היא מורידה שיכבה נכבדה. מלטשת רוטטת או אקצנטרית, מתאימה לליטוש שטחים, אבל למטרה שלך, תאלצי לעבוד קשה איתם. להתחלה, לכי על רוטטת, יש סיניות זולות, ואם יהיה לך מזל, היא תשמש אותך בכבוד.

למעלה