הסרת מנשא SARIS בגשם/שמש כן או לא

איתי ג

New member
הסרת מנשא SARIS בגשם/שמש כן או לא

שלום לחברי הפורום הנכבדים,
קניתי לפי המלצות שראיתי כאן מנשא Saris Bones 3 והוא מותקן קבוע על הרכב. האם אתם נוהגים להסיר אותו בימי גשם או על מנת שלא יתבלו רצועותיו בשמש? אני יודע שיש עליו אחריות לכל החיים אבל לא הייתי רוצה לדעת שנחלשו הרצועות ונפל לי המתקן מהרכב כשיש עליו אופניים. המתקן בשימוש פעם בשבוע לכל היותר אבל אין לי כוח להתקינו מחדש בכל פעם.
תודה,
איתי
 

steiff

New member
אני חובש לרגע את כובע המהנדס הכימאי ומסיר את הטייטס...

כן, בהחלט רצוי למנוע חשיפה של המנשא ורצועותיו לקרינת השמש ולגשם לאורך זמן.
קרינת UV שוברת בהדרגה את השרשראות הפחמימניות מהן עשויים המנשא והרצועות ומחלישה את עמידותם במאמצי כיפוף ומתיחה. דהיית הצבע היא אחד הסימנים הראשונים לבלאי, אבל התגובה לקרינה עשויה לחדור גם לשכבות עמוקות יותר.
לחות ורטיבות חודרות לחריצים ולנקובוביות בפני השטח של הפולימר ומביאות איתן משקעים ומזהמים שנמצאים באטמוספירה. אלה מזרזים את פירוק השרשראות הפחמימניות ומפוררות את המבנה בכך שהן יוצרות בו סדקים מיקרוסקופיים. זו גם הסיבה מדוע לא מומלץ לשטוף כלי פלסטיק במדיח כלים.
אם אתה רוצה לדעת קצת יותר לעומק- בפולימר קיים מנעד של אורכי שרשרת, והשרשראות הקצרות נוטות להתנתק מהמבנה כאשר הן באות במגע עם נוזלים פולארים (מים למשל). החלל במבנה שהן מותירות אחריהן מתמלא במזהמים שמגיעים מהסביבה וכך הוא הולך ומתרחב ויוצר סדקים שמחלישים את עמידות המבנה.

מתקנים עשויים פלסטיק שמיועדים להיות חשופים לקרינת UV לאורך זמן (למשל זיגוג, גגות) מצופים בשכבת מגן חיצונית שמונעת חדירת קרינת UV. במקרים מסויימים מוסף לפולימר תוסף שמשפר את עמידותו בקרינה. אבל אלא אם כן זה מצויין במפורש במפרט - ההתייחסות לפולימר צריכה להיות כאילו הוא לא ממוגן קרינה.

שורה תחתונה - אל תתעצל! פרק את המתקן מהרכב כשאתה חוזר מהרכיבה.
ה״פטנט״ שלי, דרך אגב, הוא רכב SUV שמאפשר להכניס את האופניים לתוך הרכב (עם או בלי פירוק הגלגל הקדמי, תלוי בקיפול הספסל האחורי).
 

איתי ג

New member
תודה רבה!

קיוויתי לשורה תחתונה אחרת, אבל לא יכולתי לקוות לתשובה מעמיקה יותר.
&nbsp
 
למעלה