הסרת פרטים שלי מאתר משפטי ידוע. באיזו זכות הם מפרסמים ?

הסרת פרטים שלי מאתר משפטי ידוע. באיזו זכות הם מפרסמים ?

אם אני מגגל את השם שלי אני מגלה לחרדתי שאני מופיע באתר משפטי ידוע מאוד המציג תביעה שלי בבית דין לעבודה. באתר מופיע כי ההסרה נעשית לפי שיקול הדעת של המערכת. הייתכן דבר כזה?!
בעל אתר מקבל גישה לפסקי דין , מעלה אותם לאתר ומלבין את פני ברבים ועלול לפגוע בפרנסתי ועוד מוסיף באתר בשיא חוצפתו שהוא יחליט אם להסיר את פסק הדין.
אני רותח מכעס.
מה עושים ?! אני מתכנן לשלוח קורות חיים לעבודה חדש וחושש שהדבר יהיה בעוכריי.

ישנה בהחלט בעיה

ואני רחוק מאוד מאוד מלהסכים עם הפסיקה שהביא עופר שאין בעיה עקרונית. הזכות להישכח מוכרת בעולם חוץ מישראל. יש ועדה בראשות השופט בדימוס אנגלרד שבודקת את סוגיית הפרסום של שמות הצדדים. היא כבר יושבת על המדוכה הרבה שנים ואולי כבר סיימה את עבודתה אבל התוצאות אינן נראות.

גם אותי הכעיסה ההחלטה המקושרת

בייחוד המסקנה, שדרישת 500 ש"ח עבור מחיקת כתבה היא "סבירה ביותר".
הרחבתי בנושא בדיון שעבר, שגם אליו קישרתי.

הדיון המשפטי בישראל הוא פומבי, בדלתיים פתוחות

למעט במקרים חריגים הקבועים בחוק, כמו דיון בענייני קטינים או בענייני עבירות מין.
&nbsp
מחר תוגש תביעה נגד בעל מקצוע רשלן ביותר, או נגד חבר ממשלה מושחת.
יינתן נגדו פסק דין חמור, והוא ידרוש להעלים את פסק הדין מעיני הציבור ולא לפרסם אותו בשום מקום. האם זה הגיוני?
&nbsp
בכל אופן, כל עוד הדיון הוא בדלתיים פתוחות, ולא הוטל צו איסור פרסום, אזי לכל גורם יש זכות לסקר אותו. גם את פסק הדין בסוף ההליך.
לעניות דעתי כך באמת צריך להיות במדינה דמוקרטית.

Shfangen

New member
אם הכל פומבי אז על מה לדרוש כסף?

הרעיון שיעשו מסחרה ממידע משפטי הוא לא נתפס בעיניי
שיהיה חוקי לפרסם את שמות הצדדים בדיון בדלתיים פתוחות אבל לא לקחת כסף על הסרה של המידע.
ואז אולי יעוטו אתרים נכלוליים להסיר לפי בקשתו של צד לדיון

עניינית: תדאג לקדם אורגנית דברים שקשורים אליך כדי להשכיח אותך במכחשכי הגוגל. אם יהיה מספיק מידע חיובי עליך באתרים חזקים, הוא יופיע לפני המידע הזה ולא תהיה לך בעיה: מאמרים באתרי מאמרים, כל דבר מעניין וטוב לך שיופיע באתרים חזקים יעזור לך. אפשר להעזר באנשים מקצועיים שיעשו לך את זה אם זה ממש חשוב. זה אולי יעלה יותר מחמש מאות אבל לפחות לא תכנע לסחטנות. וזה גם לא יעזור לך כי מחר מישהו אחר יכול לשים את זה אצלו ולדרוש כסף.

זה חומר שמותר לפרסום

אתר שמהווה מאגר משפטי, ומתפרנס מעצם היותו בעל מסד נתונים מקיף ביותר, לא מעוניין שמסד הנתונים הזה יצומצם ע"י הצד שהפסיד במשפט, או הצד שלא נוח לו שהמידע מתפרסם.
נסה לבקש מאתר חדשותי (YNET, וואלה, NRG, בחדרי חרדים ואחרים) להסיר כתבה שאינה מחמיאה לך או שלא נוח שהתפרסמה, גם תמורת תשלום הם לא יסכימו.
&nbsp

למעלה