הסרת ריח עישון

הסרת ריח עישון

מחר אאלץ לבלות את מרבית היום בבני ברק לרגל אירוע משפחתי. איך וכיצד ניתן להפיג את ריח העישון ? בעבר הייתי מסתמך על לעיסת מסטיק אורביט - מנטה. אולם את הפשלה קיבלתי בשמחת תורה כאשר נתבקשתי להשתתף עם כל המשפחה. ואו אז נשאלתי ע"י אחד השכנים האם עישנתי ? וכמובן שהשבתי בחיוב. ומזל שלמרות שנתפשתי על חם בידי הספר השכונתי מעשן בעיצומה של השבת, עכ"ז אבי עדיין אינו מודע לכך. אשמח לקבל תידרוך איך להפיג את ריח העישון ? שהרי לא ייתכן שאשרוד את כל התפילה מבלי לצאת להפסקת אש.

עובדה שלא הועיל

כפי שסיפרתי, שנשאלתי ע"י אחד השכנים האם עישנתי ? וזאת למרות שדאגתי לטשטש את ריח העישון עם מסטיק מנטה. השבת, למרות שהספקתי לחסל כ 2 חפיסות אורביט מנטה, עכ"ז השתדלתי לברוח מאחותי הרחק כמטחווי קשת. בהיותה רגישה ביותר לריח העישון. ומלבד זאת אף נתפשתי על חם מעשן בעיצומה של השבת בידי אחד ממשתתפי האירוע.

סוג ב

New member
כבר לא רלוונטי

אבל ריח עישון לא עובר כזה מהר, במיוחד לא באמצע תפילה. מקלחת טובה, צחצוח שיניים, החלפת בגדים... לא משהו שאתה יכול לעשות באמצע האירוע

לא נורא! כבר עשיתי את הפשלה שלי.

נתפשתי על חם מעשן בעיצומה של השבת מיחוץ למים הטרטוריאלים של עיר השטן בני ברק. בידי בחור ישיבה ממשתתפי האירוע. מדובר בשבת חתן של אחד מהאחיינים שלי. ואותו בחור, הינו חבירו מהישיבה. מכיוון שהלה פלט לעברי "עשית כבר את הפשלה שלך" כבר לא היה טעם להחביא את הסגריה. כך שהמשכתי לעשן בסביבתו. ומזל שמדובר בבחור ליטאי. אחרת מסתמא היה פולט לבני משפחתי שאני מחלל שבת. דבר שלא כולם יודעים בוודאות למרות שהשתניתי חזותית. כמובן שאת הסיגריה הבאה עישנתי בנוכחותו.

סביר להניח שלא

אך אני מתנחם בכך שאחיי החילונים היו מודעים ליציאתי להפסקת אש. ואילו הייתי נודף ריח עשן, הם היו מיידעים אותי לפני כניסתי לבית הכנסת. מה גם, שלפני יציאתי מביתי, דאגתי להסריח את עצמי עם הדורדוראנט. ומסתמא ריח זה הצליח לטשטש ולו במעט את ריח העישון.

rachel437

New member
שבת שבתון

התורה קוראת ליום כיפור "שבת שבתון", נשאלת שאלה, מה הכפל לשון הזה? ענו חז"ל, אדם אוכל בתשעה באב, לאחר מכן הוא מעשן כדי שלא יריחו את ריח האוכל מפיו, אדם מעשן בשבת ולאחר מכן אוכל כדי להעביר את ריח הסיגריה, יום הכיפורים שאסור לאכול ולעשן, אדם אוכל ומעשן אוכל ומעשן, לכן נאמר שבת שבתון.

נגעת בנקודה רגישה

מאוד רציתי להגיח לבית הכנסת ביום כיפור. ולו רק לשמוע אל הרינה ואל התפילה. אך ריח הסיגריות היו בעוכריי. ומה גם שלא ניתן לטשטש את הריח לא ע"י דאורדורנט ואף לא ע"י מסטיק. ובכך שנאלצתי להסתפק בשמיעת התפילות מהנט. מה לעשות ? גם כיום אני מתגעגע לנעימת התפילות של ימים נוראים.

חשבת קצת על האובססיה שיש לך לסיגריות???

אתה כל הזמן רק רוצה לעשן, ושלא יריחו, מה יקרה אם לא תעשן כמה שעות?? גם הראות שלך צריכות קצת מנוחה מהעשן.
-הכותה מעשן באופן קבוע, אך יכול להימנע בעת הצורך-

למעלה