איך מנקים את ארון המטבח שמעל הכיריים מהשומן של הטיגון שמצטבר עליו? ניסיתי עם מסיר שומנים ומטלית לחה ולא עזר בכלל... הארונות מטבח אצלי הם מפורמייקה בצבע לבן. כולם יצאו נקיים כשניקיתי עם המסיר שומנים חוץ מהארון הזה, הבעייתי מכולם... יש רעיונות? תודה!
ואז לאות מה ההשפעות, כי גם לי יש ארונות פורמייקה בצבע לבן פנינה. הטיפים היעילים שעד כה אני משתמשת בהם הם: בסיליט בנג הלבן אומנם זה חומר חזק אבל יעיל, משתמשת גם בספוגית הפלא. וישנה עוד אופציה, סבתי ז"ל העבירה לנו את הטיפ השימושי הזה, להשתמש ב-K-300 לשפשף עם ספוג עדין/ספוגית הפלא - וזה עושה את העבודה נפלא.
לגבי אחזקה, חשוב ביותר. כדי להמנע מהזנחה, ועבודה עם חומרים גסים. פשוט לצפות את הארון הזה, בחלק בו מצטברים השומנים, בנייר כסף. כך בכל פעם שמתלכלך מנקים, אם התלכלך מידי מחליפים.
מכניסים לבקבוק מרסס, מרססים את המשטח, משפשפים קלות או מברישים כדי למרוח את כל החומר ונותנים לו לעמוד. אחרי שעה שעתים מקרצפים קצת עם מטלית מיקרופייבר לקרצוף. חוזרים על זה כמה פעמים. לרוב זה מסיר את כל הכתמים. אםגם זה לא עוזר אז עוברים לסכין גירוד- סקרייפר. זה מסיר הכל מבלי לפגוע. בתיה
טוי טוי - הייתי מנסה את קרם אסטוניש, של יעקובי (כותבת מנסיון אישי!) ערבבי היטב את האריזה (מין בקבוק צהוב) ומירחי על הארון. חכי איזה חצי שעה (בהגזמה...) והתחילי לשפשף בעדינות. לפני שאת מורחת אותו - עברי עם אצבעות ידיך, על פני הארון, כדי "ללמוד" היכן כל החיספוס, ובין שפשוף לשפשוף - עברי עם אצבעותייך שוב על מנת לוודא שאכן יורד. סביון יקרה - ויקטוריה התכוונה לכך שיש לצפות את הארון מבחוץ (מה ההגיון מבפנים...?) על מנת שתוכלי להחליפו בכל פעם שמגיעים אורחים (שלא יראו את נייר הכסף
)וכמובן בכל פעם שמתלכלך - כדי למנוע ממך חצי יום של עמידה ושפשופים. בתיה של נועם@בת - אצלי כל מוצרי האקונומיקה ובכלל החריפים - לא יוצאים את פתח כיור המטבח השורר שלי. (שם באמת כלום לא עזר חוץ ממנה...)
אבל גם מבחוץ אני לא מבינה. לטעמי לפחות זה ממש לא לענין לצפות את הארון בנייר כסף. פשוט לא אסטתי. אמנם אני לא מאלה שהמטבח שלהם נראה כמו "מטבח לדוגמא" של חברה לעיצוב מטבחים. המטבח שלי הוא לעבודה. אבל עדיין יש גבול למה שאני מוכנה לסבול בעיניים. ועם כל הכבוד לאורחים - מה שלא יפה לעיניים שלהם גם אני לא צריכה לראות. אז אני מעדיפה לשפשף פעם בכמה זמן. כמובן הכל סובייקטיבי לחלוטין ואם מישהי רוצה לצפות את הארונות שלה מבחוץ בנייר כסף שתעשה זאת ושיהיה לה לבריאות.