הסרת שיער מגב+כתפיים : עדיף לייזר או אפילציה?

ספרנו1

New member
הסרת שיער מגב+כתפיים : עדיף לייזר או אפילציה?

הבנתי שעבור גבר, טיפול בהסרת שיער בלייזר מאזור הגב והכתפיים מביא הרבה פעמים דווקא לצמיחה מוגברת של שיער שם מכיוון שאילו איזורים הורמונליים. האם זה נכון, ועדיף טיפול באפילציה עבור איזורים אלה?

תודה

סיוון1010

New member
השאלה הזו לא מתאימה לפורום הנוכחי

תתיעץ עם קוסמטיקאית רפואית
ותחפש פורום אחר שמתאים לנושא שהעלית , זה לא שייך לפורום אופנת נשים.

לי וולף

New member
לא יודעת

ולא בטוח שבאמת זה המקום לקבל תשובה מנסיון, אבל אולי בכל זאת מי מאיתנו נתקלה בעניין בעבר ותדע לסייע

Happy Goth

New member
בעלי עושה טיפולי אינפרא

בקו הזקן, צוואר וחזה בחלק העליון.
בינתיים נראה ממש ממש טוב! לא הביא לצמיחה מוגברת, להפך, האיזור התנקה ממש יפה.
אבל אחד החסרונות של אינפרא- זה לא מטפל בשיער לבן (שיבה), ככל שהשערה כהה יותר וצבע העור בהיר יותר- יותר טוב

Rosie52

New member
האפי, האם אינפרא אפשרי גם להסרת שיער באופן כללי מהפנים?

Happy Goth

New member
תלוי

אני עושה טיפול נקודתי בכמה שערות שחורות שיוצאות לי בסנטר

אבל ניכר שהטיפול לא מושלם כי זה איזור הומונלי. בשפם הקוסמטיקאית אמרה לי שאין בכלל מה לעשות כי זה לא יתפוס, אבל זה נראה לי בגלל סוג השערות שיש לי בשפם שהן פלומתיות ובהירות יותר מהזיפים הקשים והכהים בסנטר

גיסתי עושה בפאות והולך לה טוב, אבל שוב, לא מושלם כמו שיוצא בשאר הגוף.
בעבר, לפני איזה 15 שנה, עשיתי אינפרא בשפם וזה באמת גרם לדילול רציני של השערות הכהות.

Rosie52

New member
בקיצור לא תהיה לי ברירה ואאלץ להתמודד עם הכאב שבלייזר

Rosie52

New member
שיער גוף

כמות השיעור ועובי השערה (חוץ משיער הפנים) קשור קשר הדוק לרמות ההורמונליות של טסטוסטרון ואסטרוגן בגוף.
ככל שאני יודעת (ולוקחת הורמונים כבר כמעט שלושה חודשים) אין התייחסות מיוחדת לאזורי הכתפיים והגב בהקשר של שיעור ומצב הורמונלי.

ההבדלי המשמעותי ביותר (שוב על פי מה שיודעת ואני לא מומחית) בין הצלחת הטיפול באמצעות לייזר או אפילציה תלוי בצבע העור וצבע השערה.
מנסיונם/ן של אחרימות (שאלתי בשבילך בקבוצת פייסבוק בכדי שיהיו לי תשובות מכמה שיותר אנשימות), דווקא טיפולי הסרת שיער מאזור הכתפיים והגב הם בדר"כ בעלי % הצלחה גבוה מאוד גם באמצעות לייזר וגם באמצעות אפילציה.

אמנם אני לא מאוד שעירה אין ג'נרל, אבל לצורך הדוגמא, מעט השערות שהיו לי על הכתפיים והגב נעלמו כלא היו מאז תחילת הטיפול ההורמונלי ולפני שהתחלתי בכלל בטיפולי הסרת שיער.
העובדה הזאת מתוארת ע"י לא מעט נשים טרנסג'נדריות, כך שמעבר לדוגמא הפרטית שלי, כנראה שיש עובדות מדעיות מאחורי הדוגמא.

זה בעצם מחזק את הטענה שאזור הכתפיים והגב הם אזורים שבאופן יחסי קל להסיר מהם שיער ושיטת ההסרה המומלצת תלוייה בעיקר בגוון העור שלך וצבע השיער.

ממליצה לך להתייעץ עם שניים או אפילו שלושה מכונים להסרת שיער ורק אחר כך לקבל החלטה איזו שיטה עדיפה לך בשביל למקסם את הסיכוי להצלחה.

בהצלחה,
רוזי

Rosie52

New member
לא רוצה לבאס אותך אבל חייבת להוסיף עוד נתון שקראתי עליו

אני מניחה שרמות הטסטוסטרון שלך בטווח הנורמה הגברי.
מה שאומר שאפילו אם טיפול ההסרה הצליח ישנו סיכוי שהשיער יצמח שוב (במקומות בהם נעשה טיפול הלייזר) בגלל צמיחת מחזורים חדשים של שיער.

בניגוד לאותו טיפול אצל נשים אצלן רמות הטסטוסטרון נמוכות (או במקרה שלי באמצעות הורמונים שמצד אחד חוסמים טסטוסטרון ומצד שני מגבירים אסטרוגן) ואצלנו הסיכוי לצמיחה מחודשת של שיער נמוך יותר.

רוזי

קצת סדר

(עד כמה שידוע לי, ולמיטב הבנתי, אני לא מומחית אז אפשר לקחת הכל בעירבון מוגבל):
&nbsp
קודם כל לייזר / אפילציה / אינפרא אדום אמורים להרחיק/לדלל שיערות.
אם אחרי כמה טיפולים השיערות כבר פלומתיות, הלייזר לא מצליח "לתפוס" את השערה ובמקביל מחמם את האזור (מה שמעורר צמיחת שיער). ולכן לא מומלץ להמשיך עם טיפולי לייזר עד אינסוף, כי זה עלול להשיג את התוצאה ההפוכה.
&nbsp
לגבי אזורים הורמונליים - ככלל, יעילות של הסרת שיער פחות טובה באזורים אלה. (אני יודעת שמכון שעושה לייזר לא מתחייב לאותה תוצאה באזורים האלה לעומת אזורים "רגילים".)
&nbsp
לגבי לייזר/ אינפרא לעומת אפילציה: אפילציה מיועדת לשטחים קטנים, שיערות בודדות כיוון שמדובר בכאב רב. לכן מקובל שאם זה שטח גדול (מניחה שתלוי גם בדרגת השיעור שלך אבל אני משערת שבכל מקרה אלה נחשבים אזורים גדולים ) - מטפלים בלייזר.
כשמדובר בשעות בודדות/שטח ממש קטן - כמו שפם, אפשר לשקול אפליציה.
&nbsp
אגב (לרוזי) - אפשר גם לעשות אינפרא באזור הפנים. ממה שאני יודעת זה מול לייזר הדעות חלוקות. יש שאומרים שאינפרא פחות יעיל והוא רק מרחיק את השיער ליותר זמן. מצד שני יש מכונים שמלכתחילה לא מציעים לייזר באזור הפנים כי זה אזור הורמונלי.
הטיפול שאני מכירה משלב שעווה+אינפרא בפנים כל כמה חודשים. לא בטוחה עד כמה מדלל משמעותית, בעיקר מרחיק את השיער להרבה זמן.

ספרנו1

New member
תודה רבה למשיבות

(במיוחד ל Rosie52 ששאלה במיוחד עבורי בקבוצה בפייסבוק
)
&nbsp
יש לי עור בהיר ושיער שחור, כך שאמורות להיות תוצאות יחסית טובות.
אני חושב שאתחיל בלייזר, ואם אראה שאחרי מס' טיפולים נשארות שיערות (פלומתיות וכד') - אשלים באפילציה.
&nbsp
כבר ביקרתי ב-2 מכונים להסרת שיער בלייזר (פשוט הופחדתי ע"י גורם חיצוני, שהמכונים מטעים ומעודדים לעשות בלייזר גם באיזורים שהגילוח+לייזר בהם עלול לעודד צמיחה מוגברת, כמו גב-כתפיים..).
כעת נותר לי להתלבט בין אמריקן לייזר שמציעים טיפולים ללא הגבלה, אך השירות שם לא משהו, לבין מכונים אחרים (כמו נאטורפיל, פרופורציה) שהם פחות עממיים אבל קונים אצלם חבילת טיפולים מוגבלת, במחיר דומה לזה של אמריקן לייזר..
&nbsp
תודה

למעלה