שיער גוף
כמות השיעור ועובי השערה (חוץ משיער הפנים) קשור קשר הדוק לרמות ההורמונליות של טסטוסטרון ואסטרוגן בגוף.
ככל שאני יודעת (ולוקחת הורמונים כבר כמעט שלושה חודשים) אין התייחסות מיוחדת לאזורי הכתפיים והגב בהקשר של שיעור ומצב הורמונלי.
ההבדלי המשמעותי ביותר (שוב על פי מה שיודעת ואני לא מומחית) בין הצלחת הטיפול באמצעות לייזר או אפילציה תלוי בצבע העור וצבע השערה.
מנסיונם/ן של אחרימות (שאלתי בשבילך בקבוצת פייסבוק בכדי שיהיו לי תשובות מכמה שיותר אנשימות), דווקא טיפולי הסרת שיער מאזור הכתפיים והגב הם בדר"כ בעלי % הצלחה גבוה מאוד גם באמצעות לייזר וגם באמצעות אפילציה.
אמנם אני לא מאוד שעירה אין ג'נרל, אבל לצורך הדוגמא, מעט השערות שהיו לי על הכתפיים והגב נעלמו כלא היו מאז תחילת הטיפול ההורמונלי ולפני שהתחלתי בכלל בטיפולי הסרת שיער.
העובדה הזאת מתוארת ע"י לא מעט נשים טרנסג'נדריות, כך שמעבר לדוגמא הפרטית שלי, כנראה שיש עובדות מדעיות מאחורי הדוגמא.
זה בעצם מחזק את הטענה שאזור הכתפיים והגב הם אזורים שבאופן יחסי קל להסיר מהם שיער ושיטת ההסרה המומלצת תלוייה בעיקר בגוון העור שלך וצבע השיער.
ממליצה לך להתייעץ עם שניים או אפילו שלושה מכונים להסרת שיער ורק אחר כך לקבל החלטה איזו שיטה עדיפה לך בשביל למקסם את הסיכוי להצלחה.
בהצלחה,
רוזי