הסרת תנאים מגרין קארד

90405

New member
הסרת תנאים מגרין קארד

הגשתי את כול הטפסים למעלה משנה ובאוקטובר 2016 קיבלתי זימון לביומטריקס. מאז אני ממתין לקבל תשובה, אני בודק באתר שלהם ועדיין אין עידכון. לפני חודשיים התקשרתי למוקד שלהם ולא היה להם שום מידע נוסף. הגרין קארד שלי יפוג תוקף בינואר 2018 שזה לאחר הארכה שקיבלתי מעצם הגשת הבקשה להסרת תנאים.
יש למישהו מושג כמה זמן זה אמור לקחת?

John the Savage

New member
לפי הנתונים שאני רואה

זה כרגע לוקח בערך שנה, אבל הזמנים יכולים להשתנות מבקשה אחת לשניה בטווח של כמה חודשים.

במידה ולא יאשרו לך את הסרת התנאים עד ינואר הקרוב, מבחינה חוקית תחשב עדיין תושב קבע. כלומר הסטטוס שלך לא יתבטל כל עוד ה-I751 בטיפול. אם לא תקבל את הגרין קארד הקבוע בזמן, תוכל לקבוע פגישת INFOPASS ב-USCIS, והם ישימו לך חותמת I551 על הדרכון שתאריך את הגרין-קארד בשנה נוספת.

ilanvag

New member
ג'ון, משהו לא ברור לי לגבי לוח הזמנים:

גרין קארד מותנה זה רק במקרה של נישואים לאזרח אמריקני (נישואים טריים).
הגרין קארד המותנה הוא לשנתיים הראשונות; את התנאי מסירים לאחר שנתיים.
לאחר 3 שנים על גרין קארד (כלומר שנתיים ו-9 חודשים), אפשר להגיש כבר בקשה לאזרחות.
&nbsp
הבחור אומר שהוא הגיש בקשה להסרת תנאים לפני למעלה משנה, כלומר לפי החשבון שלי הוא כבר אמור להיות 3 שנים בארה"ב עם גרין קארד. אם כך הדבר, האם לא כדאי להגיש כבר את הבקשה להתאזרחות, במקביל? האם יש בכלל טעם לחכות לגרין קארד "החדש", ללא התנאים?
&nbsp
ואגב, ממתי תהליך הסרת תנאים לוקח שנה? זה משהו חדש? כי חשבתי שזה תהליך הרבה יותר קצר...
&nbsp
&nbsp

John the Savage

New member
אפשר להגיש N400 כשה-I751 עדיין בטיפול

כעקרון אי אפשר לקבל אזרחות לפני שמאשרים את הסרת התנאים, אבל על פי דיווחים שקראתי, במקרה כזה USCIS עשו לרוב ראיון משותף בו אישרו את שני הטפסים ביחד (כלומר אישרו את הסרת התנאים והאזרחות).

הזמנים שלוקח לעשות את הסרת התנאים משתנים כל הזמן. היו תקופות בהן זה לקח 3 חודשים בלבד, אבל גם היו זמנים (בסביבות 2005) בהם התהליך לקח שנה וחצי בממוצע.

ilanvag

New member
תודה

למעלה