הסרת תנאים מGC מהארץ וREP

יוניצור

New member
הסרת תנאים מGC מהארץ וREP

שלום חברים,
יש לי די הרבה שאלות ואשמח לקבל תשובות מהמלומדים בפורום.

הסיפור שלי קצת מורכב, הייתי בארה"ב , חזרתי לארץ עקב הריון של אשתי ובנתיים אנו נשארים בארץ.

קיבלתי מכתב שעליי לשלוח מסמכים המוכיחים את נישואינו ע"מ להסיר תנאים מהGC ולא הוא יאבד את תוקפו.
האם ניתן לשלוח את ההוכחות מהארץ? יש לציין שיש לנו בארץ נכס וביטוחים אבל לא בארה"ב.

בנושא שני, כרגע אני משתדל לטוס בין פעם לפעמיים לארה"ב בשביל לא לאבד את הגרין קארד אך כרגע נוצר מצב שאני יודע שלא נעבור חזרה בשנה הקרובה לפחות, אני לא רוצה לאבדו כי בעתיד אני יודע שאוציא מחדש, ע"מ לאזרח את הילדים שלנו אוציא להם ואני מניח שאצטרך להוציא גם לעצמי ואני רוצה להמנע מהסיטואציה הזו.
האם אני יכול לטוס ולהגיש בקשה ל REP? האם יש סיכוי שזה יהיה פחות מחודש שהייה בארה"ב ?

איך כל הפרוצדורה הזאת תעבוד עם הסרת התנאים? יקפיאו לי את הGC ועדיין יסירו לי את התנאים כשאחדש אותו ?

במצבי אני נמצא די בסיכון לאבד את הGC ואני מודע לכך אך רוצה להמנע מכך.
אשמח לתשובות מידע ולא מהמותן כי הנושא יקר לליבי ולכיסי :)

Boston Guy

New member
רק בוא נבהיר את הפרטים של הסיפור שלך

ממה שכתבת ניתן להבין שאישתך היא אזרחית ארה"ב, ושהוצאתם גרים קארד עבורך על בסיס נישואים לאזרחית לפני קצת פחות משנתיים.
קיבלת CONDITIONAL GREEN CARD ועכשיו יש צורך לעשות "הסרת תנאים".

עד כאן נכון?

אם כן - כמה שאלות הבהרה:

איפה ביקשתם את הגרין קארד - בזמן ששהיתם בתוך ארה"ב או בתהליך מישראל
?

כמה זמן (אם בכלל) "היית בארה"ב" לפני שהוגשה בקשת הגרין קארד עבורך?

כמה זמן (בחודשים) "היית בארה"ב" אחרי קבלת הגרין קארד?

כמה זמן אישתך "הייתה בארה"ב" -לפני שהתחתנתם וכמה זמן יחד איתך אחרי בקשת הגרין קארד?

מכיוון שקיבלת כרטיס "עם תנאים" - ננסה להבין למה היו תנאים:
בני כמה היו הנישואים שלך (כמה זמן הייתם נשואים) בנקודה שבה הגשתם את הבקשה לגרין קארד?
האם היו לכם ילדים באותה נקודה בזמן?
:

ilanvag

New member
ושאלה נוספת, בנוסף לאלו ששאל בוסטון גיא:

לפני כמה זמן "עזבת" את ארה"ב וחזרת לארץ? כלומר כמה זמן אתה כבר חי בארץ עם גרין קארד?
&nbsp
כי לפחות מתוך השורה "כרגע אני משתדל לטוס בין פעם לפעמיים לארה"ב בשביל לא לאבד את הגרין קארד", אני מקבל את הרושם שזה היה לפני לא מעט זמן (לפני שנה ויותר?), ולא ממש לאחרונה... וזה יכול להשפיע על כל התמונה, במיוחד אם קיבלת גרין קארד, חיית תקופה מאוד קצרה בארה"ב, ואז חזרת לארץ.

יוניצור

New member
תודה על התגובות - תשובות

אז ככה, אני ואשתי נישאנו בישראל וטסנו לארה״ב כעשרה חודשים לאחר החתונה.
עשינו את התהליך מתוך ארה״ב והבקשה הוגשה להגירה לאחר חמישה חודשי שהות שם.
לאחר קבלת הגרין קארד כחמישה חודשים לערך חזרנו לארץ ע״מ שהיא תשהה ליד אמא שלה בתקופת ההריון ואחריו.

אילן, אתה צודק. קיבלתי את הגרין קארד ואחרי שהות קצרה חזרתי לישראל, טסתי כל חצי שנה בערך מאז. היינו בטוחים שנחזור כי זאת היתה המטרה אך כרגע היא ירדה מהפרק לתקופה הקרובה.

אני יודע שמצבי ההגירתי לא מזהיר ואף גרוע, יש מצב שבכלל איבדתי את הגרין קארד למרות שרק במשפט/שימוע הוא אובד.
אני צופה חקירה בכניסה הבאה שלי אם תהיה (בגלל זה אני מתייעץ פה)

לא יודע ככ מה לעשות ואם יש קשר בין השניים, הסרת התנאים והrep
ואם אני הולך להיות בבעיה שאכנס ואח״כ בבעיה שאגיש את הrep
ואם הסיפור הזה הולך לעלות לי הרבה זמן וכסף יכול להיות שכלל לא יהיה כלכלי לבצע מהלך שכזה אלא לוותר על הגרין קארד ולהוציא מחדש (למרות שיהיו קשיים בטח, שאותם אני רוצה למנוע - זאת כל הכוונה במהלך) כאשר נרצה לטוס.

אשמח אם תעשו לי סדר בדברים.
תודה מראש.

Boston Guy

New member
אנחנו בפברואר 2018. לפי חשבון, עזבתם את ארה"ב בקיץ של 2016

אני מנסה לא "לקפוץ למסקנות" על בסיס ניחושים שלי אלא להבין את המצב המדוייק - כי כל יום שהות בארה"ב חשוב כאן...

קצת קשה לי להבין מדוע אתה משתדל לערפל את האינפורמצייה על ידי שימוש בכל מני ביטויים "לא מדוייקים" כמו "חמישה חדשים לערך" ו"כל חצי שנה בערך".
הרי מדובר כאן בדברים שקרו לפני זמן קצר מאוד - לא משהו שקבור בנבכי הזמן...

אתה לא זוכר בדיוק מתי עזבתם את ארה"ב? זה קרה רק לפני שנה וחצי...
באיזה חודש ב 2016 זה היה?

ביקרת בארה"ב כל חצי שנה "בערך"? - הרי עברו בדיוק שלושה חצאי שנה מאז שעזבתם את ארה"ב...
כמה פעמים ביקרת בארה"ב מאז (פעמיים?) ?
ובאיזה חודש היה כל אחד מהביקורים הללו?
כמה זמן שהית בארה"ב בכל אחד מהביקורים האלו? שבוע? חודש?

במהלך השהות שלכם בארה"ב (שנה? שנה וחצי?) - האם אתה או אישתך עבדתם במקום רשמי וחוקי שנתן לכם תלושי משכורת ודיווח עליכם לרשויות המס האמריקאיות?
האם הגשתם דו"ח מס לרשות המס של ארה"ב על שנת 2016 כזוג נשוי?
אם לא - האם אישתך הגישה בכלל דו"ח מס ב 2016?
האם אתה הגשת דו"ח מס בשנת 2016?

האם אתם הגשתם \ מתכוונים להגיש דו"ח מס לרשות המס של ארה"ב לשנת 2017?

מה שאני מניח - אבל רוצה לאושש את ההנחה הזו - הוא שהחלטת שכדי לשמר את הגרין קארד אתה חייב לעשות את הביקור השלישי שלך בארה"ב בקרוב, ואתה חושש מאוד שהכניסה שלך לארה"ב תתקל בבעיות ושיש מצב שיקחו לך את הגרין קארד בכניסה הזו. האם אני בכיוון?

ilanvag

New member
בבקשה תן תאריכים מדויקים:

1. מתי בדיוק (תאריך מדויק) נכנסתם לארה"ב בפעם הראשונה.
2. מתי בדיוק (תאריך מדויק) הגשתם את הבקשה לגרין קארד.
3. מתי בדיוק התקבל הגרין קארד, כלומר מהו תאריך ההנפקה שרשום עליו.
4. מתי בדיוק (תאריך מדויק) עזבתם את ארה"ב.
5. מנה את התאריכים המדויקים של כל הכניסות והיציאות שלך מאז לארה"ב, כלומר תאריך כניסה, כמה ימים/שבועות שהית, תאריך יציאה, וחוזר חלילה.

בנוסף, ענה בבקשה גם לכל השאלות ששאל בוסטון גיא בנושאי עבודה שלך ו/או של אשתך, הגשת דוחות שנתיים ל-IRS, וכן הלאה.

כל מה ששאלנו אלו נתונים מינימליים בשביל שאפשר יהיה להבין מה קורה בסיפור שלך. בוסטון גיא מנחש, כי אתה מספר סיפורים מעורפלים בלי לתת נתונים מדויקים. אני מעדיף לא לנחש... אם אתה לא מרגיש נוח לספק את המידע הזה פה בפורום, אז בבקשה פנה לעו"ד הגירה שייעץ לך; מן הסתם, הוא ישאל אותך בדיוק אותן שאלות.

יוניצור

New member
בוסטון ואילן תודה, להלן תשובות עם תאריכים

אז ככה, התחתנו בישראל ב28.1.15
טסנו לארה״ב אני על ויזת תייר ואשתי עם אזרחות ב30.9.15
הגשת בקשה לגרין קארד ב1.16.16
קבלת גרין קארד 6.4.16
יציאה ראשונה מארה״ב 16.8.16
בזמן הזה אשתי ואני בישראל - אשתי בהריון מתקדם ואנו מחליטים שתלד כאן.
6.5.17 טיסה ראשונה שלי - לבד. משך השהות 8 ימים.
1.11.17 - טיסה שניה שלי - לבד. משך השהות 10 ימים.

כרגע אנו בישראל, בני שנולד בישראל לא זכאי מתוקף חוק הסבא/5 שנים לאזרחות ועל כן נצטרך להוציא לו גרין קארד ולאזרח אותו, מה גם שאני שותף (כספי) במיזם בארה״ב ואני רוצה לחזור (החלום עדיין קיים ולא מוצה מבחינתי).

אשתי עבדה בארה״ב באופן חוקי, קיבלה תלושים והגשנו דוח משותף לirs לשנת 2016 מישראל ומתכוונים להגיש דוח משותף גם לשנת 2017.

שאלותיי הם: 1. האם אני בכלל יכול להכנס שוב בכדי להגיש rep ? זאת תהיה הסיבה בכניסה עם תאריך לפגישה במשרד ההגירה אז אולי החקירה תהיה ״קלה״ יותר.
2. מה אני עושה עם הסרת התנאים ? האם להגיש בכל זאת? האם בזבוז כסף?
אני יודע שלשני התהליכים אני חייב להגיע לביומטרקיס, לא ברור איך זה יתבצע.
3. שאלה עתידית - נניח ובני מקבל גרין קארד מישראל , כמה זמן יקח לאזרח אותו.
טכנית הבנתי שמיידי אבל כמה ימים יכול לקחת כזה תהליך?

תודה מראש! מעריך אתכם ואת תשובותיכם.

ilanvag

New member
אוקיי, אז סיכום קצר:

* אני מבין שהגרין קארד הזמני שלך, שהוא לשנתיים, עומד לפוג בעוד כחודשיים, פחות או יותר (אפריל 2018).
* עברו 20 חודשים בדיוק (שנה ו-10 חודשים) מאז שקיבלת את הגרין קארד; מתוך התקופה הזו, שהית בארה"ב בקושי 5 חודשים, קרי אפילו לא רבע מהזמן.
&nbsp
אז מצד אחד -- אם מכניסים אותך לארה"ב בסופו של דבר, בלי שום תנאים ושום בעיות, אז באופן תיאורטי אתה יכול להגיש REP. הבעיה היא שאתה לא צריך REP, אלא צריך להגיש בקשה להסרת תנאים של הגרין קארד, שזה משהו אחר לגמרי.
&nbsp
ובכל הסיפור הזה, יש כמה דברים שיכולים להשתבש:
&nbsp
1. קצין ההגירה בכניסה לארה"ב יהיה צריך להיות מאוד לא עירני, בשביל שלא לשים לב לעובדה שאתה עבר שנה וחצי לא חי בארה"ב, ורק מנסה "לשמר" את הגרין קארד. מה תעשה באם תוזמן לבימ"ש לענייני הגירה בהליך לשלילת הגרין קארד, עם תאריך משפט שיהיה בעוד מספר חודשים, כאשר במהלך אותה תקופה אסור לך לעזוב את ארה"ב? האם אתה יכול להישאר?
&nbsp
2. בהליך הסרת התנאים, אני מבין שיש כמעט תמיד ריאיון (אני עצמי לא עברתי את התהליך הזה). מה בדיוק תאמרו בריאיון? "אדוני קצין ההגירה, אנחנו לא חיים בארה"ב, יש לנו כוונה (ערטילאית) לחזור מתישהו 'בעתיד', אז בבקשה אשר לנו את הסרת התנאים" ?
&nbsp
&nbsp
בקיצור, לא יודע מה לייעץ לך. אשאיר את זה למי שעברו את התהליך הספציפי הזה בעצמם, ויכולים לעזור.

Boston Guy

New member
אציע לך להתייעץ עם עורך דין מקצועי בנושא.

אני מסכים איתך - המצב לא נראה מעודד.
ארבעה חדשים אחרי שקיבלת אשרת תושב קבע עזבת את ארה"ב ופתחת "חור" של כמעט תשעה חדשים בשהות בארה"ב. וגם אם נחבר את שני הביקורים שלך - במהלך 16 החדשים האחרונים היית מחוץ לארה"ב יותר מ 15 חדשים.

כמו שאילן כתב - הבעיה היא שמנקודת המבט של "לא עורכי דין" נראה לנו שאת ה REP כדי "להקפיא" את המצב היה צריך להגיש בביקור שלך בנובמבר... וכרגע האתגר הוא הסרת התנאים שעלולה לכשול.
אולי לעו"ד מנוסה יהיה רעיון יצירתי של איך לעשות את זה.

יוניצור

New member
תודה על התשובות, עוד שאלות

אז אני יכול להגיש תאורטית REP או שכרגע אני חייב לטפל בהסרת התנאים?
כי אם כן אני יכול להגיש הכל מהארץ בלי לטוס ולחכות לדין שיהיה או שימוע או בימוטרקיס... לפי מה שאני חושב לפחות.

אתם מכירים עו"ד מנוסה שאפשר להתייעץ איתו בנושא?

לעניין אחר, מה יהיו ההשלכות אם פשוט לא אסע ולא אגיש כלום, הכוונה בוויתור על הגרין קארד. האם אוכל להוציא עוד שנה / שנתיים אחד חדש? אילו תלאות אעבור?

Boston Guy

New member
כדי להגיש REP אתה צריך להיות בארה"ב, למיטב הבנתי

אם אני מבין נכון,
The applicant must be physically located in the U.S. at the time the reentry permit is filed.

כלומר - אתה תצטרך להכנס לארה"ב כדי להגיש את הבקשה (מה שעלול להביא למצב שאילן תאר לגבי מה שיקרה בכניסה הבאה שלך לארה"ב).

גם אם תצליח להכנס לארה"ב - הבעיה שממנה אני חושש היא שזמן העיבוד של בקשת ה REP עלול להיות ארוך יותר ממה שנשאר בתוקף של הגרין קארד שלך (שאני מניח שהתאריך תפוגה שלו הוא סוף מרץ או תחילת אפריל). ואני לא בטוח מה יקרה במצב כזה.

לגבי ויתור על הגרין קארד:
אתה כותב ש"יש לך עסקים בארה"ב" - אז אני מניח שאתה עדיין תרצה להיות מסוגל להכנס לארה"ב מדי פעם.
אני מקווה שאתה מבין שויזת התייר הקודמת שהייתה לך התבטלה אוטומטית ברגע שקיבלת את ויזת הגירה (הגרין קארד).
לכן - כדי להיות מסוגל להכנס לארה"ב אתה תצטרך לבקש ויזת NON IMMIGRANT כלשהיא (למשל לבקש ויזת B1-B2).
אם אתה תחליט לוותר על הגרין קארד, אני ממליץ לך לעשות זאת בצורה מסודרת - להגיש בקשה לביטול הגרין קארד בקונסולייה האמריקאית בישראל ולהחזיר להם את הכרטיס. ובו זמנית לבקש הנפקת ויזת תייר חדשה.

יוניצור

New member
אני מבין מה אתה אומר

אך לא הבנתי מה המסלול שעליי לעבור ע"מ להקפיא את הגרין קארד כרגע ובו באותו הזמן להגיש בקשה להסרת תנאים.

2 ההליכים נוגדים האחד את השני למרות שהסרת תנאים זה יותר בכדי להוכיח את אמיתות הנישואין ...

ilanvag

New member
בבקשה פנה לעו"ד הגירה - הכי תותח שתמצא.

תראה, הפורום הזה מיועד לענות על 99% מהמקרים שהם סטנדרטיים למדי, שיש לנו איתם ניסיון עשיר, ושבהם אנחנו יכולים לעזור לפונים ולחסוך להם כאבי ראש, טעויות, ולפעמים גם עלויות של עורך דין.
&nbsp
לדוגמה, מי שמבצע את כל ההליך הראשוני שביצעתם לקבלת גרין קארד (אחד מבני הזוג הוא בעל אזרחות אמריקנית, בן הזוג השני הוא ישראלי, ורוצים לעבור לארה"ב). זהו תהליך שבו כבר ייעצנו להמוני זוגות, כיצד למלא נכון את הניירת, מה עושים עם קו-ספונסר, שלבים שונים בתהליך, ועוד ועוד -- וחסכנו להם עורכי דין. ועוד מקרים רבים, מסוגים שונים ומשונים.
&nbsp
אתה, למרבה הצער, מקרה קצה אשר שייך לאותו 1% שאיתו או שאין לנו ניסיון, או שהתוצאה של טעות ו/או פעולה לא מדויקת עלולה להביא לתוצאות מאוד לא סימפטיות. אנחנו לא רוצים להטעות אותך, ואנחנו גם לא עורכי דין שיכולים לתת אחריות על הייעוץ שתקבל. ולכן, בבקשה, פנה לעו"ד עוד היום (או מחר בבוקר), שלם לו את מה שתצטרך, וקבל ייעוץ ספציפי כלפיך, אודות מה עליך לעשות.
&nbsp
הבעיה העיקרית, רק למקרה שטרם הבנת, הוא שאין לכם שום כוונה לחזור בעתיד הנראה לעין לארה"ב. מתישהו "בעתיד", אולי, כאשר יתאים לכם. וזהו מקרה קצה. מבחינת האמריקנים, אתם משחקים על הגבול האפור-כהה של החוק, ואפילו מנסים לתחמן אותו; ואת זה, השלטונות האמריקנים מאוד לא אוהבים.
&nbsp
אם, לעומת זאת, מחר אתם עולים על מטוס -- אתה, אשתך והתינוק -- מתוך כוונה מלאה לחזור לארה"ב לתמיד, ובלי "משחקים", אזי אני מאמין שתעברו את מבחן הכניסה לארה"ב, ואז הכל יסתדר ויהיה קל יותר. אבל אין לכם שום תוכנית שכזו, ובשביל זה בדיוק אתה צריך עו"ד. אנחנו לא יודעים כיצד לפתור מקרה שכזה.
&nbsp
ורק עוד כמה משפטים לסיום:
&nbsp
אם אני במקומך, אני מנסה לעשות את כל מה שאפשר בשביל לשמר את הגרין קארד הקיים, ולא למהר ולוותר עליו (אלא אם לפחות 2 עורכי דין תותחים, ממשרדים שונים, אומרים לך שזו האופציה היחידה אשר קיימת).
&nbsp
הסיבה לכך היא די פשוטה -- כן, אתה תמיד תוכל להוציא גרין קארד פעם נוספת, כל עוד אתה נשוי לאשתך האזרחית האמריקנית, אבל זה יהיה תהליך הרבה יותר קשה. זה לא רק תשלום של כסף נוסף עבור כל התהליך, אלא שבסיבוב השני, לשלטונות האמריקנים כבר יש ניסיון מוכח אתכם, על כך שאתם מבקשים להוציא גרין קארד ובעצם אין לכם כוונה לעבור לארה"ב. לא לזה נועד גרין קארד. לכן, מה שאנחנו רואים שקורה במקרים כאלה, הוא שהאמריקנים מתעקשים על הוכחת Domicile מאוד חזקה, שזה אומר שתצטרכו להראות הוכחות וכוונות ממשיות להגר לתמיד לארה"ב, וזה משהו שיכול לעלות עוד הרבה כסף ומאמצים. במלים אחרות - יוציאו לכם את המיץ לפני שיאשרו לכם גרין קארד נוסף.
&nbsp

יוניצור

New member
תודה רבה על התשובות המפורטות

אעשה הכל ע״מ לשמר את הגרין קארד ואתייעץ עם עו״ד.

אם יש המלצה לעו״ד תותח אשמח לקבלה.

ilanvag

New member
אישית, אני מכיר עו"ד הגירה רק בארה"ב.

המשרד הגדול והמוביל בעולם לנושאי הגירה, מכיר היטב את אחד השותפים בפירמה ואת הצוות שלו. אם אתה מעוניין, אני יכול לקשר.
&nbsp
לא הייתה לי נגיעה עם אף עו"ד בישראל, אז נחכה לאחרים שימליצו.

יוניצור

New member
אילן ובוסטון , תודה על התמיכה , התשובות והעצות - עדכון

אז נפגשתי היום עם עו״ד (תותח) לפי עצתו של אילן.
מסתבר ששני ההליכים rep והסרת תנאים אינם קשורים ואני צריך להגיש בקשה לשניהם גם יחד.

לגבי הrep , אני צריך לטוס ולהגיש את הבקשה בתוך ארה״ב (את זה ידענו) אם קצין ההגירה שואל משהו בכניסה אז להראות לו את הזימון לפגישה ואת הטופס מוכן, העו״ד מאמין שיתן לי להיכנס, לבנות קייס שיש לנו זיקה לארה״ב ואנו נחזור לגור בה.
אני מכין מכתב ממקום העבודה שלי שיש לי חוזה לעוד כמה שנים וגם לאשתי, מעבר לכך אני מתחיל עבודה חדשה בנוסף לקיימת ומקום העבודה החדש יספק לי גם מכתב שכזה.
נביא גם מכתב מהגן של הבן הקטן שלנו שהוא במסגרת לפחות לעוד שנה וחצי ומכתבים ממכרים שמכירים את הסיפור ויתמכו בחזרתנו לארה״ב.
העו״ד טוען כי לאחר התשלום של i-131 אני ממתין כשבוע עד שנשלחת אליי קבלה בדואר ואז במקום לחכות לזימון לביומטריקס אני יכול לגשת למשרד של uscis ולבקש על סמך המכתבים שאביא עימי לעשות טביעות אצבע באותו היום.
אם משרד מסיום מסתייג מכך , אפשר להגיע ביום אחר או לנסוע פשוט למשרד אחר.
אני נוסע לפילי וניו יורק שם המשפחה של אשתי חיה , מאמין שבמשולש מדינות שבאזור יהיו מספיק משרדים שאוכל לנסות את מזלי ולעשות את ההליך כמה שיותר מהר.
לגבי הסרת תנאים הוא לא יודע להגיד אם יהיה ראיון או לו , אם כן נוכל לטוס ולהסביר את העניין כי אנחנו עדיין נשואים, נולד לנו ילד ואין שום סיבה שנקבל סירוב כלשהו כי אין קשר בין התושבות להסרת התנאים, עוד הוא אומר שrep הוא לא הקפאה אלא המשכיות של תושבות פשוט ללא מחיה על אדמת ארה״ב.

תודה לשניכם על התשובות המנומקות , אני מאמין שעוד בשבוע הבא כבר אטוס ואסיים עם ההליך.

שאלה ששכחתי לשאול אותו היא מה קורה אם בזמן ה״הקפאה״ אני צריך להגיע לארה״ב לכמה ימים ? איך זה מתבצע ? הגרין קארד מופעל אוטומטית?
שוב תודה, ובהצלחה לי :)

למעלה