הסתגלות של חתול לגור

may1131

New member
הסתגלות של חתול לגור

יש לי בבית גור כלבים כבר שבועיים ושני חתולים בוגרים. יש לי בעיה בהסתגלות של אחד החתולים ואני אשמח לעזרה.
הגור כמו כל גור רץ ומשחק בבית. כשאני בבית והוא בהשגחה הוא משוחרר איתי בחדר והחתולים רשאים להכנס אם הם רוצים. כשאני בעבודה הוא נמצא בשטח מתוחם.
הוא מאוד רוצה לשחק איתם כנראה שההתנהגות הזו מפחידה אותם. הבעיה שהחתולה עוקבת אחריו לכל מקום בבית, מראה סקרנות ומתקרבת ממש למרחק של מטר ממנו אבל אם הוא עושה צעד כלשהו לכיוונה היא מפחדת ורושפת עליו. הייתי בטוחה שזה הולך לכיוון יחסי ידידות בניהם אבל ביומיים האחרונים היא התחילה גם לתקוף אותו אם הוא מתקרב ממש לרמה של שריטות.
איך כדאי להתקדם הלאה כדי להפשיר את היחסים בניהם?

meedas

New member
לא לאפשר לו להציק להם

לשמור אותו לידך ובהשגחה מלאה. הסיכוי שהם יהפכו לחברים כשהוא עדיין גור נודניק נמוך יחסית, ועדיף לא להשאיר טראומות בשני הצדדים שאח"כ יהיה קשה לתקן
&nbsp
המלצה לעתיד - לבית עם חתולים בוגרים עדיף להביא כלב בוגר שמורגל לחתולים. חתולים לא אוהבים גורי כלבים

Yukita

Active member
מנהל
לעבוד עם הגור על התנהגויות רגועות יותר ליד החתולים

אפשר וכדאי לנתב את הגור לדפוסי התנהגות רגועים יותר ליד החתולים, כגון ירידה לארצה. אפשר לעודד אותו להסתובב אליכם ולרוץ אליכם במקום אל החתולים. אלה דברים שאפשר וכדאי לעודד בעזרת חיזוקים חיוביים. לא לאפשר ריצה חופשית פרועה ליד החתולים או לכיוונם, כפי שכבר נוכחת לדעת זה מפחיד אותם.

אפשר גם לעודד חברות על ידי פינוקים זה לצד זה, אבל בעיקר צריך בעיקר להיות סבלניים.

למעלה