הסתה בפורום שינוי נגד הציבור החרדי

הסתה בפורום שינוי נגד הציבור החרדי

נכנסתי לפורום שינוי בתפוז והזדעזעתי לקרוא את הודעות ההסתה שפרוסות מעל דפי הפורום נגד הציבור החרדי. מה דעתכם? איך נותנים לדבר כזה לעבור במדינת היהודים?

שינוי מ ג ז י מ י ם !

הם קיצוניים , לפעמים אני לא מבינה נגד איזה אויב הם נלחמים בדיוק.. זה נראה שהם יוצאים מגדרם על מנת ליצור איזו שהיא מפלצת דתית וזה נורא שיש אנשים שמקשיבים להם. מזל שהם לא מתקרבים לרוב, אפילו בעיריית ת"א הם נחלו מפלה . אני בחורה חילונית , לא דתיה וזה מפריע לי שבשעה שמנסים לאחד את שני המחנות יש אנשים שמסיתים. מי שמכיר דתיים , למי שיש חברים דתיים , כמוני , יודע שאין פה כל מפלצת , ושלא צריך לשפוט או לשנוא אנשים אם הם קצת יותר מחוברים לזהות היהודית שלהם.אני מקווה שלזה יש רוב...

eitangn

New member
ואולי את?

ציטוט: "זה נראה שהם יוצאים מגדרם על מנת ליצור איזו שהיא מפלצת דתית". מוכנה לבסס את טענתך? (בשימוש בציטוטים מפי שינוי, לא כאלה שנאמרו על שינוי מצד מתנגדיהם).

תראה

אין לי ציטוטים כי אני בדרך כלל לא נושאת עלי דף ועט ומחכה לציטטות , אבל במסגרת פעילות פוליטית בה אני לוקחת חלק יצא לי לשמוע הרצאה מפי מר טומי לפיד שביסס את דעותיו וניסה להשפיע , לסחוף ולשכנע, ואני פשוט הזדעזעתי מדעותיו הקיצוניות , לא השתכנעתי מדבריו ולדעתי יש להשמר מהסתה מעין זאת . מקובל עליי ,מכיוון ואנחנו מדינה דמוקרטית ,שדעותיך יהיו שונות. זוהי דעתי.

eitangn

New member
שקר וכזב

אני אחד הכותבים בפורום 'שינוי'. אין בפורום הסתה. יש הבעת דעות שאינן אהובות על הציבור החרדי. אני יהודי וזו מדינתי. על איזה "מדינת היהודים" אתה מדבר?

selgarat

New member
זה מצחיק

אתה יכול באותה מידה להכנס לשירותים, לצאת מזועזע מהסירחון ולשאול איך יתכן שנותנים לאנשים לחרבן בשירותים. מה חשבת למצוא בפורום של שינוי? מה הקשר גם לעניין מדינת היהודים, הרי על זה בדיוק שינוי מדברת, הפרדת שני המושגים, מדינה ויהודים. מבחינתם זו מדינה כמו כל אחרת שכמו כל מדינה אחרת אנשים מביעים בה דעות, אפילו קיצוניות. הם גם עושים את זה במקום פרטי ומוצהר כקיצוני אז למה אתה מתפלא?

sarav55

New member
מי ששונא את דת היהודים

לא שייך לדת ולא היה שייך לדת הזאת צריך לבדוק בשורשים

SupermanZW

Well-known member
בדיקת שורשים

בקישור תחילת הדיון על היות היהודים דת או לאום.

selgarat

New member
אתה אומר

שכל מי שנולד יהודי לא מסוגל לשנוא את הדת וכל מי ששונא את הדת לא יכול היה להוולד יהודי? כי אני מכיר כמה וכמה אנשים ששונאים את הדת וכמה שתבדוק את השורשים שלהם תמצא שם רק יהודים כשרים.

TJSBZ

New member
בוא לא ניכנס לשאלת האיך מרשים

כזה דבר, כי אז נצטרך לשאול איך ההסתות של הרב שך עברו, ואיך ההסתות של הרב עובדיה עוברות, ולא יהיה סוף לדיון הזה. אבל אני כן אגיד לך שבעיני ש"ס ושינוי הן בדיוק אותו הדבר. שני הצדדים של אותו מטבע.

לטובת אנשים כמוני

שלא מבקר כמעט אף פעם בפורום שינוי, רצוי שתצרף לינקים להודעות שנפגעת מהן, כדי שנוכל לשפוט בעצמינו. כשאין משהו קונקרטי - דבריך נשמעים כהכפשה ללא שום בסיס.

למעלה