הסתה מצד סבים

עליה2013

New member
הסתה מצד סבים

שלום רב,
אני אלמנה צעירה. בני היה בן 8 חודשים כשבעלי, אביו, נפטר.כיום הילד בן שנתיים וחצי.
לאחר תקופה התחלתי זוגיות חדשה. היום אנחנו חיים יחדיו ואף מצפים לילד.
בהחלטה משותפת של בן זוגי ושלי החלטנו שברצונינו שהילד יקרא לבן זוגי "אבא". (מיותר לציין שאין הוא מכיר אבא אחר...)
משפחתו של בעלי ז"ל מאוד לא אהבה את הזוגיות החדשה שלי ואף "איימה" עלי בשלל קללות ואיומים אם זה יפגע בקשר שלהם עם הילד, הם אף בדקו איך הם יכולים לדרוש משמורת על הילד (כולל הכפשות על תפקודי כאמא). הם לא מוכנים להכיר בזוגיות החדשה, והם שמו להם למטרה לגרום לילד לעבור לגור איתם. (הכל מגיסתי היקרה שכרגע "גיס חמישי" ומעבירה אלי את כל מה שנאמר בחדרי חדרים אצלם)
בפגישותיהם עם הילד הם עסוקים בלשטוף לילד את הראש באמירות שבן זוגי הוא לא אבא שלו, ושלא יקרא לו אבא, שהוא רע ושלא טוב בבית עם אמא ועוד כהנה וכהנה אמירות... הם מקווים לכשהילד יגדל הוא ישנא אותי ויבקשה לעבור לגור איתם...
כרגע הילד עוד קטן אך כבר מתגלים סימנים של שטיפת מוח- כל פעם שהוא חוזר מהם הוא לפתע לא מוכן להיות עם בן זוגי או שבכלל בן זוגי יפנה אליו או יגע בו.
יש לציין שהקשר שלהם מצויין "ורגיל" לגמרי, ובימים רגילים הם אוהבים אחד את השני...

כרגע לא הגענו לבית משפט מתוך אהבה וכבוד עצום לבעלי שנפטר, אני מנסה להבליג, כל עוד הם פגעו בי ולכלכו עלי ועל התפקוד שלי כאמא ובת זוג לבנם, עצמתי עיניים, אך עכשיו משזה מגיע לבריאותו של הבן שלי- אני שמה את הגבול.

בנם שמת היה "המלך" בבית ומרגע שהלך כל כובד שמחת חייהם עברה לכתפיו של הבן שלי, כל החיים שלהם הם סביב הבן שלי, למרות שהם איבדו בן אחד, הם ממשיכים לריב ולנתק קשרים עם שאר ילדיהם ונכדיהם, אך לבן שלי יש להם אובססיה שלא מניחה לי (הם קעקעו את שמו של בעלי ושל הבן שלי על צווארם..)

הם בטוחים שאני מוחקת את בנם מחיי ומחיי בנם ובכל פגישה עם הילד שלי הם עסוקים בלהראות לו מי זה אבא שלו. אם זה בישיבה אינסופית עם אלבומים וסרטים של בנם ובשינון שמו של אבא שלו.

אין לי שום כוונה למחוק את זכר אביו, אך יש לי את כל הכוונות לתת לבן שלי את החיים הרגילים שמגיעים לו. והוא איבד אבא נהדר אבל הוא גם זכה באבא מקסים שמגדל אותו ומחנך ומפרנס... ופשוט אבא.

מה אני אמורה לעשות? הרי זה ילך ויחמיר עם הזמן..גם ככה כל הסיטואציה רגישה וקשה.
במקביל, אני לא יודעת האם זה המקום אבל הייתי רוצה לפנות לפסיכולוגית לילדים או משהו כזה על מנת לדעת איך להתמודד עם ההסתה נגדינו ועם ה"הסלט" שיש לילד שלי בראש עכשיו....אני רוצה לעשות איתם שיחה ולבקש מהם שיפסיקו להסית נגדי ונגד בן זוגי אבל הם כאלה שקרנים שהם וודאי יגידו שהם לא עושים כלום...
תודה
עליה.

גרא.

New member
עליה2013,מצב לא שכיח במשפחות כאלה.ההתנגדות

של הורי בעלך ז"ל לתוכניות שלך,מובנת,אבל מוגזמת.את יכולה בוודאי להיוועץ עם פסיכולוגית,אבל מי
שזקוק לעזרה,הבנה ותמיכה אלה הורי הבעל ז"ל.הם כנראה לא יפנו לקבל עזרה,ולכן אפשר לחשוב
גם על פגישה משותפת עם מגשר.כזכור מגשרים מפשרים ומגשרים בין אינטרסים מנוגדים.

המצב מאוד מורכב

נשמע שלא פשוט לאף אחד בסיפור הזה. אבל יש כמה דברים חשובים:
1. את אמא של הילד והאחריות על בריאותו הפיזית והרגשית היא עליך. לכן, חשוב תשרגישי וגם תשדרי שאת המחליטה לגביו.
2. את באה בגישה נכונה - ממשיכה בחייך ולא שוקעת באבל, משמרת את זכרו של בעלך המנוח ומאפשרת לבנך קשר עם המשפחה שלו. כל אלה מאוד נכונים ובריאים לבן שלך. הגלגל מתהפך כאשר הורי הבעל המנוח מכניסים את החרדות שלהם לתוך הקשר שלהם איתו.
3. בהמשך למה שכתבתי בסוף הסעיף האחרון, נראה שההורים של בעלך טעונים ברגשות קשים ונשמע שהבסיס לכל זה הוא חרדה - החרדה הכי גדולה בחיים שלהם התממשה - הבן האהוב שלהם נפטר. עכשיו הם אחוזי חרדה שגורמת להם לחשוב שהעובדה שאת ממשיכה בחייך, ישכיח מהילד את אביו, ינתק אותו מהם ועוד.
לגבי מה שאת אמורה לעשות - את בטוח צריכה לפעול. את לא יכולה לשבת מנגד ולתת לילד שלך להיות במרכז של כל זה. האם ניסית לדבר איתם? אני חושבת שאת צריכה להתייעץ עם איש מקצוע, אבל באופן ראשונה דעתי היא שאת צריכה לדבר איתם ולהעביר להם בדיוק את המסרים שכתבת: אני כמוכם איבדתי אדם אהוב ויקר ולא אשכח אותו לעולם. יחד עם זאת, אני חייבת לאסוף את השברים ולהמשיך בחיי למעני ולמען בני. מגיעה לו ולי משפחה למרות הכאב. אני אמא שלו ומחליטה בשבילו מתוך התחשבות בצרכיו. לא הייתי מתחתנת עם בן זוגי, אם לא היו לו יחסים טובים עם בני. בנוסף, אני רוצה שהוא יזכור את אביו המנוח ויהיה איתכם בקשר. זה חשוב בשבילו, אבל עד לגבול שזה עושה לו נזק. אתם יכולים לחשוב אחרת ממני ולחלוק על הדרך שבה אני הולכת, אבל אתם לא יכולים להביע את הביקורת הזו בפני הילד. אני רוצה לשמור איתכם על יחסים טובים, אבל אתם תצטרכו לכבד את הדרך שלי גם אם אתם לא מסכימים. אחרת אתם פוגעים בילד שלי. כמו שהבן שלכם הוא אבא שלו, אני היא אמא שלו. ואם אתם מעבירים לו מסרים שליליים עלי ועל התא המשפחתי החדש, אתם פוגעים בעיקר בו, כי הוא חלק מזה וזו המשפחה שלו. כילד אין לו את החוסן לעמוד מול הביקורת שלכם. הבן שלכם בחר בי וגם את הבחירה שלו אתם צריכים לכבד. להפסיק לבקר ולהסית אותו. זה מבחינתי תנאי להמשך הקשר איתכם.
יש לי עוד הרבה, אבל נראה לי שלא ניתן להכיל את הכל. אני מציעה לך לפרגן לך ולמשפחה הקטנה שלך סיוע...
המון הצלחה!!

למעלה