הסתה
מה עושים נגד זה?

הסתה../images/Emo46.gif מה עושים נגד זה?

כיצד ניתן להפסיק או למנוע את ההסתה של ה
/ית? הרי, אין לנו שליטה על מה שהם אומרים ובטח שאנו לא מקרקרים סביבם כל הזמן ובכל זאת, ילדינו נפגעים מכך. מה עושים?

כנראה שאי אפשר

למנוע או להפסיק לחלוטין אין לנו שליטה על הצד השני רק חושבת שהתפקיד שלנו אלו שיודעים עד כמה זה פוגע בילדים לא להשתתף ב"חגיגה" ולא להוסיף שמן למדורה בהסתה נגדית ילדינו בשלב מסויים יהיו מספיק חכמים להעריך את חריקת השיניים שלנו. את זה אני אומרת לך מנסיון אישי יש לי שני ילדים בוגרים (21 , 18) שרואים את התנהגות אביהם ומנגד אותי שלמרות הכל מחדירה בהם את העניין שזה אבא שלהם וזו דרכו למרות שאינה דרכי ודרכם ,ושהוא אוהב אותם בדרכו שלו . הם מבינים שזו הדרך שלו להתמודד עם התסכול ולמרות הכל מכבדים אותו (וגם קצת מרחמים עליו , מה שעושה לי עצוב...)

זו דרך אחת יקירתי אך אני יכולה

להעיד כי אני הוסתתי קשות על ידי אבי נגד אימי ועד היום לא השתחררתי מהאחיזה של כל מה שנאמר באותה תקופה. אני חוששת שזה עלול להרחש. קראתי כאן אני לא זוכרת מתי שאפשר לפנות למישהוא, לאנשהוא בכדי למנוע, להפסיק או לעזור להורה המסית. אך אינני מוצאת את הכתוב.

אולי

אין לי מושג... יודעת שגם אני הוסתתי רבות על ידי אימי דוקא כנגד אבי ת'אמת? זה חזר אליה כבומרנג כיוון שהיום איני בקשר איתה לחלוטין (לא , לא רק בגלל ההסתה ,זה רק חלק קטן)

../images/Emo6.gif

הורי נפרדו כשאני כבר הייתי אם לשניים כך שהייתי מספיק בוגרת אך כיוון שילדי שומעים מאביהם כל מיני סיפורים ואפילו עד היום הוא חוזר ואומר להם - "היא לא רוצה אותי אני רוצה אותה, היא זרקה אותי"... שזה דבר נורא לומר לילדים שהיו בני 13,10 ו-3 כשהתגרשנו.... ועוד מיני סיפורים שבאמת לא הייתי רוצה לפרט אך הם גדלו, בגרו ורואים את האמת , הם גם ראו איך כל השנים לא השבתי מלחמה ועל כך מאוד מפרגנים ומוקירים ויחד עם זה מכבדים את אביהם, כיוון שתמיד הקפדתי להזכיר להם שהוא אוהב אותם בדרכו ומתמודד עם הקשיים בחייו בדרך היחידה שהוא מכיר ויודע...

עלמה 3

New member
פריל'ה

את כבר בוגרת ולמודת ניסיון בנושא ההסתה והרי את מודעת שעדין לא השתחררת מהאחיזה של אותה תקופה. אם מקרה ההסתה קשה מנושא וזה משפיע על תיפקוד הילד/ה במפגשים עם ההורה הלא משמורן.. וזה תלוי גם בגיל הילד. קיימת האפשרות לגשת לעו"ס בלישכת הרווחה קרוב לאיזור המגורים. והעלות בפניה את הסיפור וקיימת האפשרות לקבל טיפול, יעוץ , הכוונה לכל המשפחה. אם המקרה לגמרי קשה , מלווה באלימות וכו... ונראה כי הילד/ה נמצאים בסיכון העו"ס פונה לבימ"ש. אפשר גישור טיפול ויעוץ פרטי שיעזור ויטיב עם כולם, גם עם ההורים הגרושים וגם עם הילדים.

כמה שנקטר זהלא עוזר

מה שנשאר הוא להיות אנחנו הבסדר ולא להסית.ואם הילד שואל לענות לו בשקט ולהסביר שכנראה האקס\ית קצת קשה לו ולכן הוא אומר דברים לא מדוייקים.עם הזמן אם כל אחד דואג לצמיחת עצמו הדברים נרגעים יותר ויותר.קשה לומר שהם נעלמים לגמרי

הסתה

הדרך היחידה שאני כהורה משחררת ושחררתי את הילדים מהסתה ,זה אהבה ומחילה. כשאחד הבנים סיפר שאביו אומר דברים מסיתים תמיד בחרתי להראות לו את הצד החיובי ולא את השלילי,כגון אולי לא הבנת טוב ,אבא אדם טוב ואין לו כוונות.....
את הצד השני המסית אנחנו לא יכולים לחנך אך את ילדינו כן,ולכן לרכך את המכה.

1נתי 1

New member
אי אפשר להפסיק

וזה לצערי אבל גם יש צורות שונות להסתה יש את ההסתה הגלויה שאז ניתן לעמוד מולה ולהגיב ויש את ההסתה האלגנטית, הסמויה וזוהי ההסתה שלדעתי , יותר קשה להתמודד מולה. ואין כלים להפסיק הסתות שכן הצד המסית אינו מבין את גודל הפגיעה בילד את המשקעים הניגרמים לילד וכל יעוץ מקצועי או חברי לא יעזור וגם הצד השני - לא תמיד יכול לשאת את ההסתה לספוג ולספוג ולא להגיב כי אנחנו לא מלאכים ולא מושלמים.

ילדי באופו טבעי

למדו להגיד לשנינו שהם לא רוצים לשמוע על אבא או על אמא.כך למדנו לשתוק

blonda3

New member
גם אצלי

הבת הגדולה יום אחד סתמה לי את הפה ואמרה לי שהיא לא רוצה לשמוע ובזה זה נגמר. וזה היה דווקא כשאני ניסיתי לאמר לה שאבא שלה מסיט אותה נגדי...אז היא באה לי בהפוכה ואמרה לי -לא אמא, את עכשיו במה שאת אומרת לי מנסה להסיט אותי נגדו, ואני לא מוכנה לשמוע וכו'.... והסבירה לי שהיא לא מוכנה להיות בין שנינו.... ולמעשה העמידה אותי במקום-ולמדתי. וזה היה דווקא כשניסיתי לעזור לה בקשיים שהיו לה עם אביה ועם אשתו.... אז כנראה שרצוי לא לדבר על האקסים בכלל, ואם יש לילדים טענות נגדם אז גם-רצוי להקשיב, ולבחון, ואולי לנסות להבין את הצד השני ולהראות לילדים את הצד השני...ולא להסיט נגדו, כי זה באמת פוגע בהם. ודרך נוספת להלחם בהסתה היא להוכיח לילד או לצד השני שאנחנו לא מה שניסו לאמר עלינו.....ואיך? בדרך של עשייה חיובית.....בהתנהגות חיובית.

בגיל כה צעיר?

מדובר כאן בילד בן 5 שאין לו שיקול דעת טוב. אני, כשהייתי יותר גדולה ממנו הוסתתי.

blonda3

New member
אולי תתארי את ההסתה

למה את מתכוונת.... דברים שרואים משם לא רואים מכאן
והחיים הם כמו בומרנג מי שמסית זה בסוף יוצא נגדו.... גם אם כעבור שנים.

כשהיא מתרגזת על ה-../images/Emo128.gif

היא מראה זאת טוב מאוד לילד. (וגם אומרת) שם, דברים לא נאמרים בדלתיים סגורות. הילד קולט כל דבר. היא משדרת לו כל מיני דברים שאין לי כוח לפרט כרגע..

yaeli4

New member
פרי, הסתה היא דבר נורא שאין כדוגמתו

וההשפעה שלה על הילד - נוראה אף יותר. חבל שזה כך אבל מי שמסית, כלל לא רואה את טובת הילד אלא עושה זאת לשם נקמנות אישית ושנאה צרופה. חבל נורא שהיא לא רואה את מה שהיא עושה אבל את לא יכולה לעשות כלום בנידון. רובינו נמצאים בסרט הזה... אצלנו האקסית מסיתה כבר עשר שנים ולא ברור לנו איך היא לא מתעייפת. כמו עוף החול, היא מתרוממת כל פעם מחדש אחרי תרדמה של חודשיים-שלושה ומפיצה ארס ורעל כזה שהילדים לא מסוגלים לעמוד כנראה, בפני זה. אין לי הסבר לזה. זו תופעה שנשגבת מבינתי. אני משערת שזה נובע מאישיות שיש בה רוע משולב בשנאה ותסכול עמוק. אלה שלושת המרכיבים העיקריים. מקווה שיהיה לך קל, פרי, עד כמה שאפשר.

למעלה