הסתייגויות???

tsahi_t

New member
הסתייגויות???

נתקלתי בפורום קצת לאחר שהוא נפתח נושא מרתק לאאללה! רק יש לי חששות להשקיע אנרגיות בעניין נניח שאני נכנס לקטע... 1. האם לא אאבד שליטה על העניין מהבחינה של התמכרות או הרגל.. כלומר כאשר מגיע הרגע שבו אין ברצוני לחוות חלומות צלולים יותר... מה מבטיח לי שחלומותי לא יהפכו לחלומות צלולים מתוך ההתעסקות המאסיבית והאובססיבית בנושא שבעצם אני הכנסתי את עצמי אליה 2. מה החסרונות .... האם זה פוגע בי שאני בעצם מתחיל להפוך את הזמן שבו המח שלי משוחרר ממצב ההוויה המודעת ובעצם יש לו מן סוג של מנוחה במובן מסוים.... ואני גורם לו להמשיך להיות פעיל כמו במהלך היום אני מניח שלאף אחד לא תהיה פה תשובה מקצועית.... אבל אשמח לשמוע דעות על החששות שלי והתנסויות של חלק מכם הקשורות בחששות אלה יום טוב צחי :cool:

שאלות מצויינות...

אני גם מוטרד בדיוק מאותם דברים שאתה היית מוטרד. לדעתי כן אפשר להכנס לקטע והתמכר לחלומות הצלולים, להתמכר למציאות בדיוק כמו שאתה רוצה. אני לפני מספר ימים חוויתי את החלום הצלול הראשון שלי, מאז אני עסוק כל הזמן בזה, ואני פתאום כל הזמן רוצה ללכת לישון במיוחד כשאני מבואס מהמציאות עצמה, זה בדיוק אותה השפעה של סמים אתה נכנס לזה וזה פתאום הופך להיות מרכז חייך וכשלא טוב לך אתה בורח לחלומות. מישהו כאן יכול להסביר לי איך חווים חלומות צלולים בלי להתמכר ולהפוך את זה לריטואל קבוע?

Variety

New member
מציאות וחלום.

היי, בהתחלה, זה מאתגר שיהיו חלומת צלולים (לחלקנו), ואז, עם הזמן יש יותר ויותר חלומות צלולים, אבל אם אני לא רוצה חלום צלול בילה מסויים או בכמה לילות, אני פשוט לא חושב על זה, אז אולי יהיה לי חלום צלול מתוך כמה חלומות רגילים, אבל עם הזמן, הכמות תרד, ויהיו פחות ופחות חלומות צלולים, ככה שאפשר לשלוט בזה. שיטה אחרת היא אם אתה בחלום רגיל, פשוט לזרום עם מה שוקרה ולאט לאט שוכחים שזה חלום וזה הופך לחלום רגיל. בקשר להתמכרות, חלומות צלולים זה אכן כיף, זה עולם מציאותי אבל זו לא המציאות, אם אתם מרגישים רע, והיה ויש לכם חשק לחלום חלום צלול כדי לברוח ולשכוח מהבעיות זה גישה שגויה לדעתי, אפשר במקום זה, להכנס לחלום צלול ולפתור את הבעיות, בעזרת מדריך חלומות, או פשוט לגשת לתת מודע ולחשוב על פתרון מאוד חכם שבמציאות היה יותר מאתגר לפתור. יש ספרים שלמים שמדסרים על פתירת בעיות בצורה יצירתית בעזרת חלומות צלולים. דוגמא לספר היא: ``Exploring the world of lucid dreaming``, Stephen LaBerge, Ph.D. & Howard Rheingold שם יש פרק על פתירת בעיות בעזרת חלום צלול. לחלום צלול אין שום השפעה כמו סמים, סמים זה דבר רע! חלום צלול זה דבר טוב! ההתעסקות עם חלומות צלולים היא מעניינת וכיפית אבל צריך ללמוד לשים גבול, אני לא יכול להרשות לעצמי ללכת לישון כל היום ולהתעסק רק עם חלומות צלולים. תריך לשים גבול, לתת זמן לחלומות צלולים, לא לתת לזה להשטלת על דברים חשובים אחרים. אם יש לך מבחן, ואתה חייב ללמוד אליו, אל תלך לישון כדי לחלום חלום צלול, תלמד למבחן, אחרי המבחן או אחרי שסיימת ללמוד רק אז תרשה לעצמך להתעסק ען חלומות צלולים. אם הזמן והנסיון עם חלומות צלולים, יש יותר ויותר. אז זה פחות מעסיק ביום לחשוב על שיטות וכל מיני דברים. חלומות צלולים, Variety-

tsahi_t

New member
דבר נוסף....

מה לגבי התמוססות הגבול אשר בין מציאות לדמיון כלומר - נניח שאני חולם מספר חלומות צלולים בשבוע וקורים בהם ראקציות הקשורות במציאות היומיומית שלי לדוגמא אני קובע עם חבר משהו חשוב בחלום לאחר כמה ימים אני אזכור שזה קרה אבל האם אני אזכור שזה היה בחלום ולא במציאות???

Variety

New member
בדיקות מציאות.

היי, אצלי, אי טשטוש בין מציאות לחלום, אני יודע בהרגשה פנימית מתי חלום ומתי מציאות. אני לא יודע איך להסביר את זה, אבל בחלומות יש הרגשה של כובד. אבל זה לא הדיוק מבחינת משקל, אלא יותר כללי, אני חושב שונה בחלומות. אם זה חלום צלול, אז אתה יודע שזה בחלום ולא אמיתי. אבל אם זה חלום רגיל, זה כבר קצת שונה, יש שאומרים שאם עשית משהו בחלום ואז אותו הדבר במציאות תקבל הרגשה של ``דה ז`ה וו``. אבל בעקרון, מרגישים הבדל, חוץ מזה, לדברים האלה נועדו בדיקות מציאות. יש הבדל בין מציאות לחלום, תלמד לזהות אותה ולא תהיה לך בעיה להבדיל. Variety-

Panther

New member
לא לא לא

אין שום נזק בחלומות צלולים. למה שתקבע משהו אם חבר אם אתה יודע שזה חלום? בשביל מה? דברים כאלה יכולים לקרות יותר בחלומות רגילים מאשר בחלומות צלולים!

MERD!

New member
זה קרה לי היום!!

רק בחלום רגיל.. אני קם בבוקר ואתמול לא עשיתי כל מה שאני בדרך כלל עושה בגלל מבחנים אני קם בבוקר פתאום מתחיל להשתגע לאן זה נעלם לי...(אני עדיין לא בטוח שזה היה חלום או סתם נעלמו לי דברים) הגעתי למסקנה שזה היה חלום כי שנזכרתי בשינה אבל לא זכרתי מה עשיתי ומה לא... זה מוזר לאללה.. כל מקרה אם אתה יודע שזה חלום אתה לא תתבלבל.. הבעיה זה שאתה לא בטוח אם זה חלום או לא....

מקרה שלי בו לא ידעתי אם זה חלום !!

היי ! הנה מקרה שלי שבו לא ידעתי אם זה חלום או לא וכך פיספסתי חלום צלול ... :-( טוב, אז היום בבוקר ( זה היה לפני כמה שבועות ) היה לי חלום חצי צלול, או כמעט צלול ... לא יודע איך להגדיר את זה, עוד מעט תבינו בעצמכם ... לפני שאספר מה קרה רק אציין שרמת הצלילות בחלום הזה היתה דיי נמוכה ( ואני מתכוון רק לרמת הצלילות המחשבתית והיכולת שלי לחשוב בצורה צלולה ובהירה כי מבחינת רמת המציאות הכל היה צלול ברור ומציאותי לחלוטין ). ועוד דבר לפני שאני מגיע לחלום - בשני הצלולים הקודמים שהיו לי לפני כמה חודשים בתקופה שבה התאמנתי על זה וכתבתי יומן חלומות רמת הצלילות שם היתה גבוהה ביותר וההרגשה היתה ממש כאילו אני ער לחלוטין בתוך החלום, ולא רק שהכל היה ונראה מציאותי לחלוטין אלא שגם מבחינה מחשבתית הייתי צלול לגמרי וידעתי שזה חלום, האחרון מבין השניים האלה היה החלום הצלול זה עם האופניים והרכבת שאותו סיפרתי כאן באחת ההודעות האחרונות שלי בפורום, והצלול לפניו שאותו עוד לא סיפרתי כאן היה שיצאתי מאיזה מגרש חנייה וניכנסתי לתוך איזה חדר מכונות כזה חדש לגמרי שכל המכונות שם נראות חדשות לגמרי וצבועות בצבעים טריים של צהוב ואדום, נגעתי עם האצבע באחת המכונות והצבע היה עוד ממש טרי ורטוב וליכלך לי את האצבע, ואחרי שהתכופפתי כדי לעבור מתחת לאחד הצינורות אז בדיוק איך שהתרוממתי חזרה אחרי שעברתי אותו לפתע הבנתי שזה חלום ! סתם ככה פתאום ! והספקתי עוד במשך 2-3 שניות עד שהתעוררתי לראות כמה שהכל מציאותי ואמיתי במליון אחוז. בשני הצלולים האלה גם מבחינה מחשבתית הייתי צלול לגמרי ובשניהם ההרגשה היתה ממש כאילו אני ער ולכן יש לי עם מה להשוות יחסית למה שהיה לי היום בבוקר. והנה מה שקרה הבוקר - הלכתי לישון אתמול בסביבות השעה 1 בלילה וכיוונתי את השעון המעורר שיעיר אותי ב - 5 בבוקר ( אמרתי ננסה, אולי יצא מזה משהו ... ) , כשהוא צילצל והעיר אותי כיביתי אותי אבל התעצלתי לקום מהמיטה וחזרתי מיד למיטה והחלטתי לנסות את שיטת ה - WILD. ניסיתי לשמור על המודעות העצמית שלי שלא תעלם בזמן שאני הולך ונירדם, ניסיתי להתרכז בנשימות שלי אבל כמו שקרה לי גם בפעמים קודמות שניסיתי את זה כל פעם מחדש המחשבות התחילו לינדוד לי בראש וכל פעם מחדש שכחתי שאני בעצם צריך להתרכז בנשימות שלי ... בסוף איבדתי את המודעות ונירדמתי. בשלב מסויים פתאום אני מוצא את עצמי מסתובב עם עוד איזה חבר בתוך בניין בית ספר כזה והוא ואני מסתובבים במיסדרונות, בשלב מסויים ( וזה בשבילך אורי אלון, כנראה בהשפעת הספר שהשאלתי השבוע מחבר שלי אחרי שהמלצת לי עליו וגם אחרי שראיתי כל כך הרבה פירסומות לספר הזה באתרי אינטרנט ישראלים - הספר ``הארי פוטר`` שקראתי את החלק הראשון שלו כבר כמעט עד האמצע ) , אז אנחנו מגיעים לאחת הפינות ועל הקיר תלויה מן מפה ממוסגרת עם זכוכית ובמפה רואים את כל האיזור של שטח הלימודים עם כל מיבני הלימוד ועם כל הבניינים בשטח בית הספר, וליד אחד המיבנים כתוב ``הוגוורטס בית ספר לקוסמים`` , ואני חושב לעצמי ``וואוו !! מי היה מאמין שגם במציאות יש בית ספר לקוסמים כמו בספר הארי פוטר !!`` , המשכנו להסתובב בתוך בית הספר ועברנו ליד חדר המורים ואני רואה שאחת המורות שם מחפשת מישהו שיעזור לה עם משהו שם, היא רצתה מישהו כדי שיקח איזה משהו לאיזו מורה אחרת שנמצאת איפה שהוא בבית ספר , ממש לא בא לי שהיא תראה אותי ותטיל עלי את זה אז אני מתחמק לי במהירות במדרגות ויורד למטה, אני יוצא מבית הספר וניכנס מתחת לאיזה בניין מגורים אפור ישן כזה של 4-5 קומות, אחרי שאני יוצא ממנו אני עובר ליד מגרש כדורגל, יש שם כמה נערים שמשחקים כדורגל, בדיוק כשאני עובר אחד מהם בועט בטעות את הכדור מחוץ למגרש והכדור מתגלגל קרוב אלי, אחד מהם מתקרב לכיווני ומבקש ממני שאחזיר להם את הכדור, אני מתקרב לכדור ובועט בו קלות והכדור מתגלגל אליו והוא מודה לי, אני ממשיך ללכת ומגיע לאיזה שביל שיוצא ממגרש הכדורגל ושעובר ליד עוד איזה בניין שם, לפני הולך איזה ילד גם על השביל אשר מוביל לעוד אחד המיבנים של בית הספר ( בניין שלמדתי בו ביסודי ). בשלב מסויים אני מרגיש פתאום שקצת קשה לי ללכת ואז בפעם הראשונה עולה לי המחשבה בראש שאולי זה בעצם חלום אבל אז פתאום אני שם לב שעל השביל יש מלא חול ואז אני מסיק שבגלל החול היה לי קשה ללכת שם ( כמו שקשה קצת ללכת כשהולכים על חול יבש ועמוק על חוף הים, אותה הרגשה בדיוק היתה לי ). אני ממשיך ללכת על השביל ועוד מספר פעמים אני שואל את עצמי בראש אם יכול להיות שזה חלום אבל מיד אני מבטל את זה בזילזול ואני חושב לעצמי ``איזה שטויות, ברור שזה לא חלום, מה קרה לי !`` וכדי להוכיח לעצמי שזה לא חלום אני עושה את בדיקת הזיכרון בראש ואני מנסה לשחזר איך בדיוק הגעתי לכאן לשביל שאני הולך עליו, אבל אז אני משחזר לעצמי בראש את כל הדברים שקרו לפני זה בחלום ! את זה שעברתי מתחת לבניין וזה שעברתי ליד מיגרש הכדורגל וכל שאר הדברים שקרו קודם, ואני אומר לעצמי ``הנה ! ככה הגעתי לכאן וזו עוד הוכחה שזה לא חלום ! ;-) ההמשך בהודעה הבאה ( כשניסיתי לשלוח קיבלתי הודעה על כך כי ההודעה ארוכה מדי ... )

המשך ההודעה הקודמת ......

כמו שאמרתי בהתחלה רמת הצלילות המחשבתית שלי כאן היתה נמוכה ומאד היה קשה לי להיזכר מה אני צריך לעשות כדי לבדוק אם זה חלום או לא, לא הצלחתי להיזכר בבדיקות מציאות שאני יכול לעשות ... אז אני עוד מספר פעמים מתלבט אם אולי זה כן חלום אבל כל פעם מחדש אני מבטל את הרעיון הזה בזילזול ואומר לעצמי שברור שזה לא חלום. אני ממשיך ללכת על השביל ואני מתקרב לבניין בית הספר, מאחוריו יש כמה עצים גבוהים שהצמרות שלהן גבוהות יותר מהבניין ורואים אותן ואז אני ניזכר ב``מבחן הקריאה`` , אז אני מסתכל על הצמרות של העצים ואז אני מסיר מבט ואז שוב מסתכל עליהם ובאמת נדמה לי שהם מישתנים אבל אז אני שם לב פתאום שיש רוח חזקה שם ושהצמרות של העצים מתנדנדות חזק לכל הכיוונים ואני אומר לעצמי שבגלל זה היה נדמה לי שהעצים השתנו כי הם זזו, ואני מגיע לבניין בית הספר ואני רואה על הקיר איזו כתובת גרפיטי כזאת ואני שוב מחליט לנסות את בדיקת הקריאה ( לא זכרתי מבחני מציאות אחרים בשלב הזה והצלילות המחשבתית שלי לא היתה במיטבה כלומר היה לי מאד קשה לחשוב מה אני צריך לעשות ) כמה פעמים אני מסתכל בגרפיטי שעל הקיר, מסיר מבט ומסתכל שוב ובאמת אני רואה שבכל פעם הכתובת משתנה אבל עדיין לא השתכנעתי שזה חלום כי הכתובת היתה כמו איזה קישקוש כזה על הקיר, משהו שכתוב באנגלית מחוברת כזאת אז למרות שהיה נדמה לי שזה משתנה לא הייתי בטוח וכל פעם חשבתי שאולי לא התרכזתי מספיק כשקראתי בפעם הראשונה ... פתאום אני מוצא את עצמי בתוך אחת מכיתות הלימוד עם כל אלו שלמדו איתי ביסודי ( בזמן החלום לא שמתי לב למעבר הפתאומי הזה ) זה נראה כמו לפני תחילה של שיעור שעוד יש בלגאן בכיתה וכולם מדברים אחד עם השני בזמן שהמורה עומדת להתחיל את השיעור. במדך כל הזמן הזה אני חושב שאולי זה בכל זאת כן חלום אבל בגלל שרמת הצלילות המחשבתית שלי לא צלולה כל כך מאד קשה לי לחשוב מה אני צריך בדיוק לעשות כדי לדעת אם זה חלום, הכל נראה מציאותי ואמיתי לחלוטין ואני כל הזמן עוצר את עצמי לא לעשות שטויות ודברים טיפשיים למקרה שזה לא באמת חלום ואני יעשה צחוק מעצמי לפני כולם, אני מתיישב על הכיסא שלי וכל הזמן אני מנסה לחשוב איך ליבדוק אם זה חלום, ואני ניזכר בבדיקת הקריאה של השעון הדיגיטלי, אז אני מסתכל בשעון ורואה שכל הספרות בשעון משתוללות כמו משוגעות במהירות רצחנית ! אבל עדיין אני לא מוכן לקחת סיכון ולעשות שטויות ואני אומר לעצמי שאולי פשוט השעון מקולקל או משהו כזה ולא למהר להסיק שזה חלום, אני מסתובב לאחור לשני אלו שיושבים בשולחן מאחורי ואני מראה לאחד מהם את שעון היד של ואני אומר לו ``תראה את זה !`` והוא מסתכל בשעון שלי ואז הוא אומר ``המממ .... נראה לי שמישהו כאן מנסה לעבוד עלינו !`` ולא ממש ברור לי אם הוא מתכוון אלי שאני כאילו מנסה לעבוד עליו עם השעון או שהוא מתכוון שמישהו מנסה לעבוד על כולנו ... בזמן שאני יושב שם בכיתה אני חושב לעצמי כמה פעמים לפקוד ``הגבר צלילות !`` כדי שאני אהיה הרבה יותר צלול מבחינה מחשבתית ואוכל לבדוק אם זה חלום, ואני פשוט יודע בודאות שאם אני יגיד ``הגבר צלילות !`` אז אני אהיה צלול לגמרי ( מבחינת היכולת שלי לחשוב בצורה צלולה וברורה ) , אני פשוט יודע במליון אחוז שזה יעבוד ואין לי שום ספק שזה יעבוד אבל אני הרי בתוך כיתה מלאה בחברים שלי מהיסודי ואני לא בטוח הרי שזה חלום, אז אני מאד מפחד לפקוד בקול רם ``הגבר צלילות !`` ככה לפני כל הכיתה, אני מאד מפחד שכולם שם יחשבו שאני משוגע ויתחילו לצחוק עלי אז אני לא עושה את זה ולא פוקד ``הגבר צלילות`` ... בשלב מסויים אני קם מהכיסא שלי ועובר בריצה מהירה ממש כמו לוליין לקצה השני של הכיתה לכיסא האחורי ביותר בצד ימין של החדר ( קודם ישבתי בשולחן הראשון קרוב לשולחן של המורה ) ואני עובר ממש בזריזות תוך שאני נישען עם הידיים שלי על כיסאות ועל ראשים של חברים שיושבים בדרך כדי לא ליפול או לאבד שיווי משקל ... אחרי כמה שניות שאני מגיע לכיסא ויושב עליו ... אני מתעורר ! במשך כל החלום הזה ( מהרגע שהלכתי על השביל וחשבתי בפעם הראשונה שאולי זה חלום ועד שהתעוררתי ) כל הזמן לא הפסקתי לחשוב שאולי זה חלום אבל בגלל שלא הצלחתי לחשוב בבהירות ולא הייתי בטוח אם זה חלום או לא אז כל הזמן עצרתי את עצמי לא לעשות שטויות ודברים מוזרים למקרה שזה לא באמת חלום ואז אני סתם יעשה מעצמי צחוק ! לדעתי רמת הצלילות היתה דיי נמוכה מכמה סיבות עיקריות - קודם כל זה שהתעצלתי לקום למשך שעה כדי שהמוח שלי יהיה ``ער`` וצלול וישר חזרתי לישון במקום לקום, וזה שכבר המון זמן אני לא רושם יומן חלומות וכמה שזה נשמע מוזר התברר שיש קשר חזק מאד בין כתיבת יומן חלומות לרמת הצלילות בזמן החלום וכשמקפידים על יומן חלומות מפורט ומסודר אז רמת הצלילות הרבה יותר גבוהה. ודבר שלישי ואחרון בגלל שלא אמרתי לעצמי ``הגבר צלילות !!`` וגם לא ניסיתי את אחת השיטות כמו שיפשוף כפות הידיים אחת בשניה ... ( טוב על השיטה הזו לא חשבתי בזמן שזה קרה ) .... מהרגע שהלכתי על השביל וחשבתי בפעם הראשונה שאולי זה חלום ועד שהתעוררתי עברו להערכתי בערך 10 דקות. טוב אז נחכה לפעם הבאה ! ;-) בכל מקרה זה היה ממש כיף ! ביי ביי אלון

MERD!

New member
וואו..

אתה זוכר כל כך הרבה? החלום הכי ארוך שאני זוכר זה משפט וחצי.... משפט קצר וחצי כל מקרה אבל זה שונה..... אני אחרי שהתעוררתי לא הייתי בטוח אם מה שעשיתי בחלום באמת קרה והתחלתי לחפש בחדר דברים שהשתמשתי בהם בחלום וזה שיגע אותי שלא מצאתי..... לבסוף הגעתי למסקנה..(אני מניח ככה..) שזה חלום אבל אין לי הוכחות

אני זוכר הרבה יותר כשאני רוצה

הטיפ הכי גדול שאני יכול לתת לך זה שמתי שאתה מתעורר אל תקום, תישאר במיטה באותה תנוחה בה התעוררת ותישאר עם עיניים עצומות ובשום אופן אל תיפקח אותן ( כמה שפחות אינפורמציה שתיכנס למוח בשלב הזה ככה יותר טוב ) , במשך 10-7 דקות תנסה להיזכר בחלומות שלך, בשום אופן אל תחשוב על שום דבר אחר ואל תיתן למחשבות שלך לינדוד לכיוונים אחרים, הקדש 100 אחוז מהזמן הזה כדי לנסות להיזכר מה חלמת, נסה מדיי פעם לשנות תנוחה במיטה. זו שיטה פשוט מעולה ואני מבטיח לך שאם תנסה אותה כמה ימים תראה שתתחיל לזכור המון מהחלומות שלך, כמו כן חשוב מאד שתקפיד על שינה של לפחות 7-8 שעות בלילה אחרת תיזכור פחות. חלומות צלולים, אלון :)

MERD!

New member
כולם אומרים את זה..

אבל אף אחד לא עוזר לי בבעיה הכי קשה בזה... אני מנסה את זה כבר 4 ימים בערך וכל פעם עד עכשיו נרדמתי בבוקר באמצע שאני נזכר.. ואז כל מה שהספקתי להזכר ממנו בחלום נעלם לי למשל שלשום הצלחתי להזכר ביותר מחצי חלום שזה ממש הרבה בשבילי נרדמתי התעוררתי זכרתי רק 4 תיאורים כללים...

אל תתן לעצמך להרדם שוב ! כוח רצון !

אז מה החוכמה אם אתה נירדם שוב אחרי שכבר התעוררת וניזכרת בחלומות שלך ? אני בטוח שעם טיפה ( הרבה טיפה !! ) כוח רצון תוכל למנוע את ההרדמות החוזרת הזאת, בזמן שאתה שוכב במיטה ומנסה לשחזר את החלומות שלך תתרכז בזה חזק ואל תיתן למחשבות לינדוד לך בראש ואל תפסיק כי אז באמת תירדם, תתאמץ חזק כל הזמן להיזכר במה שחלמת ואל תפסיק אפילו לשניה אחת כי זו השניה שבה תרדם שוב, זו בעיה שפותרים רק עם קצת ( קצת הרבה !! ) כוח רצון, יתכן גם שאתה לא ישן מספיק שעות בלילה ( פחות מ 8-7 שעות ) ולכן זו עוד סיבה לכך שאתה נירדם שוב, אבל בכל מקרה אתה רואה שגם אצלך השיטה הזאת עובדת ואתה מצליח להיזכר בפרטים רבים ממה שחלמת, כלומר השיטה עובדת ואתה רק צריך לא להרדם שוב ! ביי ביי אלון

Panther

New member
אז תעשה ככה:

תעצום עיניים רק מהרגע שאתה מתעורר עד שאתה תופס את הזנב של החלום, ונזכר בכלל על מה הוא היה, ואז כשאתה מנסה להזכר בפרטים הקטנים תעשה את זה עם עיניים פקוחות, ככה לא תרדם. חוץ מזה, בחופש אחרי שאתה ישן 12 שעות אתה לא נרדם שוב.

Variety

New member
אבל...

במקום לישון 12 שעות, אני ממליץ שתנסה את שיטת ה MILD או שיטה דומה, אחרי שש שעות שינה, זה מאוד עוזר להעלות את הסיכוי לחלום צלול. אולי זה לא יצליח בפעם הראשונה, אבל זה אחרי כמה זמן עובד, זה בהדרגה. אני הייתי מחלק את השינה כבר ל-2, תקום אחרי ה6 שעות הראשונות ותנסה MILD. Variety-

MERD!

New member
אני כן... :)

אני יושן איזה 11 שעות בדרך כלל.. :) ועוד אני נרדם אחרי זה.. היום הצלחתי להזכר בחלום הכי ארוך עד עכשיו!! אבל זה לא היה באף שיטה חלמתי עליו ושקמתי וניסיתי עם העניים העצומות להזכר לא עלה לי כלום ואז אחרי כמה שעות ירדתי לשתות משהו וסתם ככה נזכרתי באיזה קטע מהחלום ואז נזכרתי במלא ממנו בזמן שרשמתי החלום היה לי ברמה של זיכרון.. חשבתי שזה באמת קרה אבל שנזכרתי בזה חשבתי רגע.. זה לא הגיוני ואז נזכרתי שזה היה החלום. ובקשר לשיטת הWILD זה לחלומות צלולים.. אני עדיין לא ממש זוכר חלומות אז זה לא ממש עוזר אם נאי עושה את זה

למעלה