הסתיידות בכתפיים

ינוש1

New member
הסתיידות בכתפיים

שלום,

אני בת 35 סובלת מהסתיידות בכתפיים,האבחנה נעשתה באמצעות אולטראסונד כל כמה חודשים אני נתקפת בכאבים בלתי נסבלים במהלך היום ובשינה.
ביומיום אני מוגבלת בתנועה שאני יכולה לעשות עם הכתפיים.
הומלץ לי ע"י האורטופד לשחות חתירה או גב.אני הולכת לשיעורי שחיה אבל חשה כאב בזמן התנועות של הידיים. האם אני אמורה לסבול את הכאבים על מנת לחזק את הכתף?
או שמא יכול להיגרם נזק נוסף?
איזה ספורט נוסף ניתן לעשות מלבד שחיה?האם אפשרי יוגה?

תודה

הסתיידות בכתפיים

שלום לשואלת,

הרשי לי להעלות סימן שאלה קטן לגבי הקשר בין ההסתיידות בכתפיים לבין הכאב: אם אכן הסתיידות = כאב הרי שהכאב היה אמור להיות קבוע ולא להופיע אחת לכמה חודשים (שהרי ההסתיידויות אינן מצב שבא והולך).. לכן ייתכן שהכאבים נובעים מסיבות אחרות (למשל: ישיבה ממושכת מול מחשב במהלך היום + עבודה משרדית עם מנח לא תקין של חגורת כתפיים = עומס ניכר ומצטבר על השרירים ויכול לגרום לדלקות מכניות חוזרות..) אני ממליצה לגשת לפיזיותרפיה, שם תבדקי בצורה מקיפה, תקבלי הסבר רחב יותר לגבי הסיבה לכאב ותרגול ספציפי ותפקודי המתאים לך.
במקביל לזה אני רוצה לציין שאני מרגישה נוח להניח ב-95% וודאות שהכאב אינו מעיד על נזק ולכן אין פעילות שאסורה לך או שתייצר נזק, אבל גם בעניין זה הייתי פונה לפיזיותרפיסט שיבדוק אותך ויכיר מספיק טוב כדי לענות על שאלות ספציפיות

בהצלחה
עדי

ינוש1

New member
המשך הסתיידות/דלקות כתפיים

תודה רבה על התשובה. אני רק רוצה לחדד שהכאב קיים באופן קבוע והוא מחריף כל כמה חודשים עד רמה מאוד קשה שלא ניתן להזיז את היד.
אבל באופן קבוע הכאב קיים.
האם שחייה יכולה לתרום במידה ומדובר בדלקות?

איך להשתקם אחרי הרבה זמן?

באופן עקרוני, לשחייה יש פוטנציאל לחזק את חגורת הכתפיים ולשפר את טווחי התנועה של חגורת הכתפיים. אני מסייגת ומציינת "באופן עקרוני" מכיוון שזה תלוי בסגנון השחייה שלך. בשביל לדעת באופן מדויק יותר האם שחיה יכולה לעזור לך, צריך לראות אותך שוחה.

עדי

היי ינוש1,

בדרך כלל חוץ מההסתיידות עצמה יש גם נוקשות ברקמות הרכות (שרירים, גידים, רצועות, רקמת חיבור), ולעתים גם יציבה שמעמיסה על הכתפיים (כתפיים שמוטות מעט לפנים, גב עליון כפוף לפנים, קיצור של שרירי הבטן או בכלל אזור הבטן שמושך את הגב קדימה ולמטה וכו').
אלה בעיות מאד נפוצות בעולם המערבי, כי כולנו יושבים המון.
אכן פיזיותרפיה יכולה לעזור מאד, כי הפיזיו המטפל יוכל לשחרר רקמות רכות נוקשות ומקוצרות, לעזור לך לשפר את היציבה כך שעל הכתפיים שלך יפול פחות עומס, וכן יוכל לתת לך הכוונה מדויקת לגביך ולא כללית לגבי אופן הישיבה, סגנון השחיה, ועוד.
לדעתי, צריך למצוא מה גורם למה, ולמה בסופו של דבר העומס נופל על הכתפיים וגורם לכאב/להסתיידות/לדלקת.
ולגבי השחיה, אם את מרגישה שהכאב מחמיר אחרי שעורי השחיה, לדעתי כדאי קודם לטפל ואז לחזור לשחות. יוגה יכולה להיות נהדרת וכן פילאטיס, כיוון שהם יתנו מענה לגורם היציבתי ולתנועתיות הכוללת בגוף. ושוב, עדיף שלא יכאב לך.

בהצלחה!!

למעלה