הסתכלות חדשה על השקר

הסתכלות חדשה על השקר

קראתי באיזשהו ספר טענה שאומרת שהשקר הוא הדרך הטבעית הנידונה מראש לכישלון של בני אנוש לגשר בין החיים שלהם לבין מה שהם חושבים שחייהם יכולים להיות.

nissimhania

New member
הסתכלות על השקר היא

הסתכלות מזווית אחרת על האמת. לדעתי, כולנו משקרים, כל הזמן, לאחרים ולעצמנו, במודע ובלא במודע, באשמתנו ולא באשמתנו, ורק בגלל שאיננו יודעים את האמת. גם מה שאמרתי עכשיו יכול להיות שקרי, ומאיפה אני מניח שיש אמת ?? אולי אין? אז מה זה שקר? זה הדרך שבה אנו רואים את החיים. אכן זו דרך טבעית, אכן נידונה מראש לכישלון, אכן כדי לגשר בין החיים "האמיתיים" שלנו לבין החיים שהיינו רוצים שהיו לנו. באסה.

איילת39

New member
אהבתי

ואולי בכלל אני שונאת עכשיו איך אדע את האמת ובכל מקרה מזו הזוית אני אוהבת את האמת השיקרית

nissimhania

New member
מה כל ה-40+ משוררות? ../images/Emo45.gif

יפה, מוסיפות קצת גוון לירי לויכוחים פה.

איילת39

New member
אז מה בעצם אתה אומר????????

כשאין לחם אוכלים עוגיות??????????? ואם לא להתפלסף אז לפחות נשיר!!!!!!!!!!! והנה שוב אני עושה גוונים כי פילוסופיה איך שלא תביט זה או שכן או שלא ויאללה שוב להעמיק ובחיי (אני כבר די זקנה) גיליתי שהפילוסופיה וההבנה נמצאת דווקא אצל סבתא שלי זו עם הנרגילה בגינה לה יש את כל הפתרונות לשאלות הנשאלות כאן ללא רצון לתשובות כי בדרך כלל , לפי מה שאני רואה יוצא כאן אחד בקריאה לכאורה שאלה ובעצם הוא כבר יודע את התשובה ומזמין כבר לויכוח שלא מוביל לכלום כי הוא בשלו ולא שומע כלום מה אמרתי כאן??????? אין לי שמץ של מושג

לנוגעת-בקשר לשקר

אני מאמינה שאם בני אדם לא היו צריכים את השקר הם לא היו ממציאים אותו. זה רק תלוי איזה שימוש בוחרים לעשות בו. שלך חנה גונן

conatus

New member
לא את טועה

כדי לשקר עלינו לדעת את האמת האם מי מאיתנו יודע את האמת ואת כל האמת?

לייזער

New member
´והאמת והשלום אהבו´

"שמו של הקב"ה- שלום" (חז"ל) "חותמו של הקב"ה- אמת" (גם חז"ל) "והאמת והשלום - אהבו". (זכריה ח´ י"ט)

morning star

New member
כדי לשקר צריך לדעת את האמת?

לא מדוייק. גם ניתן לנחש שקר - אך אז ישנו סיכוי לקלוע באמת. אני יכול להגיד - אתה בן 45, בגובה 80 ס"מ, יש לך עין אחת ויש לך יד שלישית. אני רק מקווה שלא קלעתי כאן באמת (מכיוון שאם כן, החברה האנושית לא הייתה רואה אותך בעין יפה, ואני מודה, כנראה וגם אני הייתי נרתע). שלך הנווד

Tulula

New member
משחק מילים נחמד עם העין...

גם יש לו עין אחת וגם לא רואה בעין יפה...

למעלה