העבודה הראשונה שלי במקס

ekampf

New member
העבודה הראשונה שלי במקס

התחלתי לעבוד עם מקס לפני כמה ימים והנה גרסא ראשונית ועבודה הראשונה שלי. אני צריך עצה איך לגרום לדבש בצנצנת להראות יותר אמיתי... בנוסף הייתי רותה להוסיף דבש נוזל על אחד התפוחים, איך אפשר לעשות את זה?

eldarinn

New member
../images/Emo41.gif עצה למתחילים לגבי תאורה

העליתי כאן קובץ לגבי תאורה נכונה בסצינה פשוטה. מימין המבט הוא אופקי (מבט צד) ומשמאל מבט עליון. העין והחץ מסתכלים על כיוון המבט של הצופה או במקרה שלנו המצלמה. אני ממליץ לתת אור בינוני לא דומיננטי בצורת ספוט מעל לכל האובייקט המכסה את כולו (מצויין בעיגול הכתום) אפילו בזוית מסויימת, הכל ע"פ המודל וצורת משטחיו. במקביל, כאשר אני מסתכל על אובייקט שמולי, אני מוסיף אור ישיר או אפילו ספוט נוסף, דומיננטי יותר, מהפינה השמאלית העליונה של התמונה מוטה כלפי מטה וכלפי מרכז התמונה ב-30-40 מעלות בערך ועליו מוסיפים צל. שילוב התאורות הנ"ל אמור לתת תחושה יותר ניטרלית של הסביבה. לגבי הדבש, רשמתי כאן אתמול או שלשום ל HP נוסחא בדוקה ומוצלחת, כנ"ל לגבי הנוזל.

ekampf

New member
שיחקתי קצת עם מה שאמרת

ואני לא רואה בדיוק מה זה אמור להוסיף... הוספטי ספוט נעל כל אובייקט ושיחקתי עם התכונות, או שאני לא רואה כל שינוי או שיש יותר מידי אור וזה לא נראה טוב... מה בדיוק זה אמור לעשות? הטיפ הזה היה טיפ כללי או בגלל משהו ספציפי בתמונה שלי?

ejay

New member
מצאתי טוטוריאל מעולה על תאורה-

יש כאן המון מידע חשוב על התנהגות אור ועל הדרכים לדמות אותה בתוכנות תלת מימד. התוכנה מיועדת למקס אבל הטכניקות מתאימות גם לכל תוכנה אחרת. lighting tutorial

למעלה