העבודה וז'נבה

העבודה וז'נבה

יש יותר אנשי העבודה ביוזמת ז'נבה מאשר מיח"ד או מכל מפלגה אחרת. החלטתי, להביא לכאן את השמות של אנשי העבודה מיוזמת ז'נבה. יולי תמיר, עמרם מצנע, קולט אביטל, אברהם בורג, דליה רבין - אנשי העבודה שהיו במשלחת הישראלית. איתן כבל, אופיר פינס - לא היו במשלחת הישראלית לז'נבה, אך הפ פעילים במועצה האיזורית של יוזמת ז'נבה. שמעון פרס - לא היה במשלחת, ולא פעיל במועצה האיזורית, אך הוא הופיע בהפגנה שהתקיימה לטובת ז'נבה ואפילו אמר: "יש רק דבר אחד טוב יותר מיוזמת ז'נבה, מפת הדרכים". שאר חברי הכנסת של העבודה שמרו על ניטרליות ולא הביאו עמדה לא בעד היוזמה ולא נגד היוזמה. יש גם הרבה אנשי יח"ד ומר"צ, אשר התחילו את דרכם במפלגת העבודה - בינהם יוסי ביילין ושולמית אלוני.

תשמור על העובדות בבקשה

מפלגת יח"ד אימצה באופן רשמי בכל מוסדותיה - סיעה, הנהלה, וועידה - את יוזמת ז'נבה בתור חלק מהמצע המדיני של המפלגה. לז'נבה טסו לא רק כל חברי הכנסת מטעם מרצ-יח"ד, אלא גם כל השרים לשעבר מטעמה (אמנון רובינשטיין, יאיר צבן), אלא גם כל המועמדים בעשירייה הראשונה (אילן גילאון, מוסי רז, נעמי חזן וכ') וגם פעילים מרכזיים רבים (פרופ' גליה גולן, גבי לסקי, יואב קריים וכ'). יו"ר מפלגת יח"ד, הוא גם האיש שיזם את תוכנית ז'נבה והיה חוד החנית בהחדרתה לדעת הקהל הציבורית בישראל. מנכ"ל "החברה לחינוך לשלום בע"מ", שזה בעצם מטה ז'נבה, גדי בליטליאנסקי, הוא חבר וועידת יח"ד. הפרסומאי של היוזמה - דרור שטרנשוס, שמלווה אותה משלב מאוד מוקדם, גם הוא חבר יח"ד. את יוזמת ז'נבה הוקיעו שני יו"רים בדימוס של מפלגת העבודה - אהוד ברק ובנימין בן-אליעזר, אנשים שעדיין בעלי מעמד חזק במפלגה. שמעון פרס אמר משהו שונה לחלוטין על יוזמת ז'נבה, והוא אמר את זה בפומבי ובצורה מתועדת - הוא מעודד כל יוזמה לשלום בין העמים, אבל יש כרגע יוזמה יותר מוצלחת בשם מפת הדרכים. אני אפילו לא אגיב על הטענה המגוחכת שמנסה לשייך את שולה וביילין לעבודה; מספיק להסתכל מה הם אומרים וכותבים על הגוויה הפוליטית הזאת שמצליחה לירות לעצמה מחדש כל פעם ברגל. אין זה אומר שהפלג היוני במפלגת העבודה לא לוקח חלק בשותפות האמיצה הזאת בין שוחרי השלום הישראלים והפלשתינאים למען שלום במזה"ת ושגשוג, נהפוכו - הרבה יותר קשה והרבה יותר יש להעריך מישהו החבר במפלגה נצית כמו העבודה אשר תומך ביוזמת ז'נבה, ואני מחזק את ידיך ואת ידי כל תומכי ז'נבה במפלגת העבודה. מי ייתן וירבו כמוך.

תודה רבה ../images/Emo24.gif

70% מנוער העבודה תומכים בז'נבה, אך לצערי, רוב היו"רים של הנוער מתנגדים - וזה גורם לכם שהיו"רים בעצם מכירחים את הנוער להיות בדעות שלהם. אני יו"ר נוער העבודה בראשל"צ, ואני דורש כבר זמן רב להחליף את השיטה לשיטה שבה הנוער יצביע וייבחר. כתבתי אליה כאן, היא נקראת "השיטה הדמוקרטית", אך מה לעשות שרוב היו"רים מושחטים אשר רוצים את כל הכוח לעצמם. יש לנו ליצן בעבודה, הכינוי שלו Youval, אשר תומך ברחבעם זאבי ובטרנספר ואומר שהוא "מעדיף את זאבי על ביילין" - אנשים כמו Youval רוצחים את העבודה. העבודה יונית, אבל מה לעשות שהניצים משטלתים אליה ומנסים להפוך אותה לליכוד ב' או מולדת ב'. האמת היא, שאני הייתי רוצה שהעבודה ויח"ד יתאחדו ל"מערך חדש".

יפה מאוד

שיש אנשים בנוער עבודה שמנסים להציל את התנועה ואת המפלגה. בהצלחה
בנוגע ל"מערך החדש", זה לא רלוואנטי כל עוד העבודה חותרת לממשלת אחדות. אחרי שהעבודה תתעשת על עצמה, תחזור למורשת רבין, לא תתבייש באוסלו ותציג נבחרת אטרקטיבית של לוחמים חברתיים ושוחרי שלום - נשמח מאוד לשלב ידיים כדי להביס את הכוחות הריאקציונריים שמשחיתים את המדינה.

תגובה

אבל זה מה שאני לא רוצה, שהעבודה תיכנס לממשלת אחדות ותהפוך לליכוד ב'. אני מקווה שבקרוב העבודה תחזור להיות יונית, ושהיא תתאחד עם יח"ד ל"מערך חדש".

מה שהייתי מציע לך

הוא למצוא בני-ברית לעמדה הפוליטית הזאת בתוך נוער עבודה ובתוך המשמרת הצעירה של העבודה, ואז יחד עם כמה מחברי מרכז המפלגה לשתף פעולה עם ח"כים יוניים (יולי תמיר למשל), וליצור ממש פורום פנימי שמאלני אמיתי בתוך העבודה. רק בצורה מאורגנת ועל ידי הקמת בסיס חזק ומוצהר של שמאל במפלגה זה יצליח. תוכל להערכתי למצוא גם בני ברית בקרב התנועה הקיבוצית (התק"ם) שהוא המחוז הגדול ביותר בעבודה מבחינת כמות מתפקדים, וגם בקרב הגימלאים שיש להם נשמה סוציאליסטית עדיין. אפשר להתחיל ביישום היוזמה על ידי פירסום "קול קורא" במקומות מפלגתיים, וגם בעיתון "הקיבוץ".

אבל תראה מה הבעייה

רוב הנוער (70%) תומכים ביזמה, אבל היחידים שיש להם זכות הצבעה הם היו"רים, ורוב היו"רים נגד. אני מכיר אישית את ביילין, והוא מביא לי תמיכה. גם העוזר של ביילין, זכי, מביא לי תמיכה. לפמי מה שידוע לי רוב אנשי הקיבוץ תומכים בז'נבה, אז שם באמת אצליח למצוא בני ברית. לדעתי צריך להחליף שיטה בנוער, כי זה לא דמוקרטי שהיו"רים מחליטים בשביל כל הנוער - הצעתי את "השיטה הדמוקרטית" שבה כל הנוער מחליט, אך היו"רים העדיפו לשמור את כל הכוח לעצמם. כמאת העיפו אותי מהתפקיד שלי בגלל שיש לי דעה משלי, גם מנסים לחסום אותי בהרבה דברים משום שהדעה שלי מייצגת את רוב הנוער והעובדה שאני יכול להשיג תמיכה רבה מהנוער (כי אני בטוח שגם הנוער לא אוהב את זה שהיו"רים מחליטים בשביל כולם). בפורום העבודה בתפוז אין לי תמיכה גדולה משום שהיחידים שכותבים זה חלק מהיו"רים (ועוד לא קם יו"ר נורמלי אשר מוכן לשתף איתי פעולה כדי להפוך את נוער העבודה לגוף דמוקרטי) - אבל יש לי תמיכה רבה מהפעילים בנוער, שאותם בעצם אני מייצג כשאני אומר שהרוב קובע ואם רוב הנוער של המפלגה תומך ביוזמה אז זות צריכה להיות העמדה של נוער העבודה. ההבדל ביני לבין שאר היו"רים היא שאני מאמין באידיאולוגיה, בזמן שהם מאמינים בכסאולוגיה.

EverMan

New member
מקס , היו"רים הם הנציגים

של הפעילים. אם הפעילים לא מרוצים מהיו"רים , אתה יכול להיות בטוח שהיו"רים יעופו. זה לא כך. בדבר ה"שיטה הדמוקרטית" , זה שטויות. נוער העבודה הוא גוף אחד , והוא לא יכול להתפצל בדעות ובמעשים. הנוער החליט שהוא לא תומך בג'נבה , ממאה ואחת סיבות. אני אפילו זה שיזמתי והנהגתי את ההתנהגות שלנו לג'נבה אם ממש בא לך לדעת. ואם אתה רוצה - אשמח אפילו לשבת איתך ביום רביעי בלשכה ולהסביר לך למה. אבל העובדה היא , שנוער העבודה החליט לא לתמוך בג'נבה , ואתה לא יכול ללכת בתור מישהו מנוער העבודה ולתמוך בה. בתור מקס - כן. בתור נוער העבודה - לא. גם אם זה כל הסניף שלך , תלכו עם חולצות של יוזמת ג'נבה , לא של הנוער. ואין לי מושג איך הגעת לזה ש70% מהנוער תומך ביוזמה , כי אני מכיר את הנוער דיי הרבה זמן , ואין לי מושג מאיפה הנתון הזה הומצא.

תגובה

על פי סקר שהיה באתר הנוער, יותר מ 70% מהנוער תומכים בז'נבה. וזה לא בסדר, שרק היו"רים מצביעים, זות שיטה דפוקה. למה השיטה שלי רעה, בגלל שאני בעצם מעביר את הכוח לידי הפעילים בנוער ולא רק לידי היו"רים? אין התנגדות לז'נבה - ההחלטה הייתה לשמור על ניטרליות, לא לתמוך ולא להתנגד. אבל למה שהנוער ישמור על ניטרליות אם הרוב תומך?

EverMan

New member
ככה ,

דבר ראשון , הסקר בפורום לא מייצג. כי הוא לא עדכני , אי אפשר להצביע בו רק פעם אחת , אתה לא יודע מי הצביע בו ומי לא... מבחינתי כל מצביעי מולדת נכנסו לשם והצביעו בעד אמנת ג'נבה ... שנית , אני מתנגד שפעילים יפעלו בשטח על דעת עצמם בשם הנוער. לא זה שלפעילים יהיה כוח. אתה לא מבין משהו אחד מקס , בנוער - הפעיל הוא המרכז. הוא יכול ליזום , ויכול לעשות , ויכול הכל. אבל לא בנושא דק מאוד וברור מאוד שנוער העבודה החליט שאנחנו לא תומכים בו. ויודע מה ? לפורום יו"רים הבא , תארגן לי רשימה של למעלה מ10 אנשים בנוער שתומכים בג'נבה (והם לא מהסניף שלך) , סבבה ? נראה את ה70% שלך ... וההחטלה הייתה לא לתמוך בהסכם ג'נבה. אני יודע ,אני העברתי את ההחלטה.

כנראה שהמפא"יניקיות עברה גם לנוער

במפלגת העבודה... מה שאני מציע לך לעשות מקס שותפי לדרך, הוא לייסד פורום פעילים לא-פורמאלי , בניגוד לפורום יו"רים, וליצור שם מסה קריטית של פעילי נוער בעד היוזמה ולהפעיל לחץ על היו"רים. תנסה ליצור קשר עם התק"ם ועם הגימלאים, וגם עם המשמרת הצעירה (זכי יוכל לקשר אותך לאנשים שם בגלל חברתו לשעבר בתנועה), ואז להקים את פורום תומכי ז'נבה בעבודה.

רעיון מצויין

אני אנסה לעשות את זה, זה רעיון מצויין. אבל בכל זאת, כפי שכבר הבנת יש לנו דיקטטורה שאין כמותה בעבודה - אני פוחד שיחסמו אותי. בכל מקרה, אני אדבר עם זכי. תודה, אם זה ייצליח - אז בסופו של דבר יהיה לפעילים הרגילים מקום להביא את דעתם, ומשום שנייצג את כל הפעילים בצורה שווה אנחנו נהיה חזקים יותר מפורום היו"רים. חבל שאתה לא בעבודה, אתה בן אדם חכם.

זה לא נחשב כל כך,אבל אם אתה רוצה...

אני דיברתי על ח"כים, אבל גם אם לא מדובר בח"כים בכל זאת לעבודה יש רוב. א"ב יהושע, שירה גפן ועוד רבים וטובים שהם לא ח"כים תומכים ידועים של מפלגת העבודה.

צר לי לאכזב אותך ידידי

אבל א.ב. יהושע התפקד למפלגת יח"ד בעקבות מועמדותו של ח"כ רן כהן לתפקיד היו"ר, והוא לאחרונה נבחר ברשימה המרכזית לוועידת המפלגה. כך שנכון שבעבר הוא היה תומך של העבודה - אך כיום גם הוא השכיל ועבר אלינו
לגבי שירה גפן, אינני יודע גם אפשר להתייחס אליה בתור תומכת העבודה מכיוון שבבחירות המוניציפליות למועצת העיר תל אביב-יפו היא הופיעה ברשימת התומכים (הרחבה מאוד) של אנשי ציבור התומכים ברשימת "מרצ בראשות יעל דיין", יחד עם אחיה, אביה, שלמה (צ'יץ) להט, אריק אינשטיין ורבים וטובים אחרים.

חחח, תיראה מה שמתי לב

את יח"ד בעצם הרכיבו פורשי העבודה. הסיבה היחידה שאי עוד בעבודה היא כי עכשיו אני מנסה בכוחותי האחרונים להציל אותה מלהפוך לימין ולהשאיר אותה מפלגת שמאל.

זה לא ממש מדויק

יח"ד, קמה כאיחוד בין שח"ר (פורשי העבודה) לבין מרצ. מרצ הורכבה מרצ, מפ"ם ושינוי כאשר רוב שינוי פרשו ב1997- לאחר האיחוד שהפך אותנו מגוש פרלמנטרי וסיעה בכנסת למפלגה אחת עם מוסדות אחידים וחוקה אחידה, ובהחלט ברצ היו אנשים שהיו חברים בעבר במפלגת העבודה (יוסי שריד, שולמית אלוני) אבל המסה הקריטית של האנשים באה משמאל לעבודה - אנשי רצ שחברו לשולה לאחר פרישתה מהעבודה כגון ח"כ רן כהן, זהבה גלאון ודדי צוקר, ואנשי מפ"ם שהביאו לא רק היסטוריה מפוארת (בכנסת הראשונה היו להם 19 מנדטים ובמשך תקופה ארוכה הם היו המפלגה השנייה והשלישית בגודלה), אלא גם המון תשתיות ארגוניות ומשאבים (המון סניפים, מבנים בכל הארץ, תנועה קיבוצית, קרן חבצלת וכדומה) ובעיקר לב סוציאליסטי וכך הצטרפו לתנועה אנשים כמו ח"כ חיים (ג'ומס) אורון, ח"כ אבשלום ווילן וחה"כ לשעבר אילן גילאון, ענת מאור ועוד ועוד. אחד המכנות המשותפים למפלגת יח"ד כעת ולמרצ בעבר, היא התחושה שמפלגת העבודה היא מפלגה מתקרנפת שמרוב ניסיון להיראות כמו הליכוד כדי למשוך מצביעים מהמרכז היא הפכה להיות הליכוד ב', ואם כבר בוחרים ליכוד אז עדיף להצביע לגירסא המקורית.

אבל תראה,

שולמית אלוני, האישה שאפשר לומר הקיימה את מר"צ, גם היא פרשה מהעבודה והקיימה מפלגה אשר התאחדה עם כמה מפלגות למר"צ.

למעלה