העבודה ירוקה וידידותית לסביבה

the first duke

New member
העבודה ירוקה וידידותית לסביבה../images/Emo45.gif

עפ"י עמותת אדם טבע ודין מפלגת העבודה היא אחת המפלגות הירוקות ביותר הרצות לכנסת. מפלגת העבודה הציגה לפני מספר ימים תוכנית "ירוקה" מקיפה בנושאי איכות הסביבה והטבע בישראל ומציגה תוכנית מרשימה ורצינית בנושא. העבודה החליטה לשים דגש על צדק סביבתי כחלק ממאבקה למען צדק חברתי-כלכלי במדינת ישראל. אגב עמיר פרץ ידוע כחובב חיות אמיתי ומגדל בביתו חתול ומספר כלבים כפי שניתן לקרוא ורלאות בתמונות של המוסף הפוליטי של ידיעות אחרונות בסוף השבוע האחרון. להל"ן קישור למצע "הירוק" והידידותי לסביבה של מפלגת העבודה כפי שהתפרסם באתר האינטרנט של מעריב:

מה לאט"ד ולכתבה הזו?

לא ראיתי בשום מקום הצהרה מטעם אט"ד על כך שהעבודה היא אחת המפלגות הירוקות. אגב, אני לא חושב שמפלגה שבה אנשים כמו שלום שמחון, פואד בן אליעזר, אפרים סנה, אורית נוקד, עמיר פרץ או מתן וילנאי, יכולה לקרוא לעצמה סביבתית.

the first duke

New member
העבודה זכתה לשבחים רבים בדו"ח אט"ד

א) אתה מוזמן הלכנס לדו"ח אט"ד שהתפרסם לאחרונה על המפלגות ולראות כי בניגוד לקדימה שסירבה לענות לדו"ח, העבודה ענתה באופן מפורט וברור וזכתה בדו"ח למחמאות רבות מאוד יחסית לרוב המפלגות ב) יו"ר השדולה לאיכות הסביבה בכנסת ולוחם למען השמירה על הסביבה בישראל הוא לא אחר מאשר ח"כ הרבס מלכיאור יו"ר מימד וחבר כנסת מטעם רשימת העבודה-מימ"ד המוצב במקום ה-10 ברשימה לכנסת. כמו כן ח"כ איתן כבל(מזכ" המפלגה), ח"כ בוז'י הרצוג(מספר שנייםב רשימה לכנסת וחבר השדולה גם) וח"כ ראלב מגד'לה מהעבודה ידועים בקרב החוגים הירוקים כפעילים נמרצים ורציניים בתחום וזוכים לשבחים. ג) כפי שאתה יכול לראות בקישור שבראשית השרשור וכן בקישור נוסף שמצורף כאן, העבודה מתייחסת ברצינות רבה הרבה יותר מרוב המפלגות לנושאים הירוקים והרכיבה תוןכנית מפורטת לצדק סביבתי כחלק מהאג'נדה של המפלגה לצדק חברתי.

לא שוכנעתי.

גם על סמך עיון בדוח של אט"ד, וגם על סמך עיון במצעי המפלגות השונות, אני יכול להגיד לך שמפלגת הירוקים, עלה ירוק, חד"ש ומרצ הרבה יותר סביבתיות מהעבודה. בעוד שבמרצ המציאו את המושג צדק סביבתי, ובחד"ש נמצא דב חנין שהתעסק בנושא שנים רבות דה-פקטו, בעבודה גילו אותו רק בשבוע שעבר. בעוד שמפלגת הירוקים באופן עקבי ביותר, וחנא סוויד (חד"ש) מעמותת "במקום", לחמו בתחום התכנון משך שנים רבות וארוכות, היו אלה חברי העבודה שהנציחו את זלילת השטחים הפתוחים במשך עשרות שנים (כולל בתקופות בהן האצבע של פואד הייתה על ההדק כשר במשרדים הממונים, וכנ"ל לגבי חוסר השיניים של מג'דלה כיו"ר ועדת הפנים ואיכה"ס בשנים האחרונות). אני מפסיק כאן, כי אני נמנע במכוון מלחשוף את דעותיי הפוליטיות. אבל הייה סמוך ובטוח, שישנן אופציות הרבה יותר סביבתיות מאשר מפלגת העבודה.

the first duke

New member
צדק סביבתי הוא חלק מצדק חברתי!!!!

לא יתכן צדק סביבתי תלוש ומנותק מצדק חברתי, מדובר בכלים שלובים מהרבה בחינות. לדוגמא כל עוד המדינה תפריט קרקעות ותמכור אותן למיליארדרים במקום לשימשו הציבור יבנו יותר ויותר מרכזי קניות מיותרים ושכונות יוקרה סגורות במקום שטחים פתוחים ומבני ציבור לטובת הכלל. כמו כן, כל עוד הממשלה תפגע בזכות הציבור הרחב והלא עשיר ברובו לתרבות ופנאי ותמשיך לפעול למען אינטרסים צרים כך ימשיכו החופים להיות בתשלום ורכוש פרטי בפועל . כל עוד תמשך ההתעלמות מהפלשתינאים ותמשך הדרך החד צדדית לחלוטין כך יפסק ויגווע שיתוף הפעולה בין ממשלת ישראל לרשות הפלשתינית בתחומי טיהור משותף של מי הנחלים והמעיינות ויעברו בעיות תברואתיות מהרשות לישראל. ללא שיתוף פעולה בין ישראל לשכנותיה יחמירו הבעיות הסביבתיות הותברואתיות שהרי אנו לא חיים בוואקום אלא מוקפים מדינות שחולקות איתנו בנחלים, הרים, שטחים ירוקים וכו'. לאן אני חותר? ימין קפיטליסטי כלכלי לא יכול לפעול לטובת הסביבה ואיכות החיים של אזרחי המדינה הפשוטים, רק מפלגות סוציאל דמוקרטיות בכל העולם הן שדואגות לאיכות הסביבה ולאיכות החיים של האזרחים. על כן מפלגת העבודה שהיא היחידה מבין המפלגותה גדולות שהציגה מצע חברתי-כלכלי אמיתי בראש האג'נדה שלה וכן מצע סביבתי וירוק מפורט היא שתוכל לקדם את הנושאים הללו. הצביעו למפלגת העבודה במקום להצביע למפלגה שלא תעבור את אחוז החסימה!

שפיים וגעש

אתמול אוהד ברק היה בשפיים ונפגש עם הקיבוצניקים. האם הוא אמר להם את הדברים האלו כדי שיצבעו לעבודה? האם ח"כ אורית נוקד משפיים תסכים לוותר על שכונת הוילות ששפיים מתכננת ע"י הים? האם הם העבודה תבלום שכונות כמו זו שאנחנו עצרנו בגעש? לידעתך בתקפה שברק ועבודה היו בשלטון הייתה אחת התקופות שקרקעות המדינה הופרטו בצורה המסיביות ביותר, בעיקר במוקדים שהציבור הבחורים של העבודה נמצא שם... חבל שאתה אומר דברים לא נכונים שלא מיצגים את המפלגה שאתה מיחצ"ן. תודה, דרור

the first duke

New member
בראשות העבודה כיום אנשים אחרים

עמיר פרץ יריבו של ברק הביא עימו צמרת אחרת ודרך אחרת חברתית בהרבה, ירוקה יותר ומוסרית יותר.... להזכירך ברק אפילו לא נמצא ברשימתה עבודה לכנסת, לעומת זאת יו"ר העבודה פרץ, פרופ' יולי תמיר (בחמישייה הראשונה) , המזכ"ל כבל, הרב מלכיאור (יו"ר השדולה בכנסת למען איכה"ס) ובוז'י הרצוג (מקום שני במפלגה וחבר בשדולה) הינם אנשים חברתיים בעלי אג'נדה חיובית המשתלבת היטב עם תפיסתכם בנושאי איכה"ס. כמו כן הצטרף עו"ד אלבשן שמקורב לפרץ וניסח את המצע והתוכנית המפורטים בנושאי איכה"ס של המפלגה. לא מדובר בחבורת ברק והאג'נדה שלו כבר, המפלגה השתנתה וכך גם הצמרת.

אגלה לך סוד...

גם עמיר פרץ הצביע בעד הפרטת הקרקעות לטובות הקיבוצים והמושבים. הנה תראה בעצמך... זה בלי לדבר על חברי הכנסת המרכזיים בעבודה שהם אנטי סביבתיים כמו פואד, שמחון, נוקד וסנה. לגבי הרצוג האיש היה שותף של ברק, והגן עליו בחירוף שיניים, לא יכול להיות שהדברים שעשה ברק נעשו ללא עזרתו. מפלגת העבודה לא תטוהר במחי שפם מהנזקים החמורים שהיא גרמה לשטחים הפתוחים. תודה, דרור

shay or eli

New member
העבודה לא פועלת למען צדק חברתי או

סביבתי. העבודה ישבה בממשלות שפגעו בעניים (מי הצביע בעד תקציב 2005 של נתניהו?), שחיזקו את קשרי ההון והשלטון (מי הצביע אמון בשרון שקיבל תרומות לא חוקיות מסיריל קרן?) ושפגעו בסביבה. היחידה שפועלת למען צדק חברתי וסביבתי היא חד"ש: חד"ש הייתה אופוזיציה לכל ממשלות הימין ותמכה רק בממשלת שמאל, חד"ש חוקקה עשרות חוקים חברתיים (חוק חינוך חינם מגיל שלוש, חוק שוויון העובד והעובדת בהוצאות הנלוות לשכר, חוק שיקום נכי נפש בקהילה וכו') וחד"ש הציבה במקום השני והשלישי ברשימה שלה שני פעילים סביבתיים ותיקים: ד"ר חנא סוויד וד"ר דב חנין. אז בסופו של דבר, מי שרוצה תפיסת עולם של צדק חברתי וצדק סביבתי יצביע חד"ש. מפלגה שתעבור את אחוז החסימה, ושלא תלך לממשלה מושחתת עם קדימה.

אתה לא עונה לטיעונים שהופנו כלפיך.

יכול להיות שמפלגת העבודה ירוקה יותר ממפלגות הימין (אני לא חושב שזה נכון, אבל נניח). אני רוצה שתתעמת מול מרצ, חד"ש, הירוקים ועלה ירוק. שנית, צדק סביבתי זה דבר נכון ויפה, וטוב לראות שמפלגת העבודה מבינה (סוף סוף) שהוא חלק בלתי נפרד מצדק חברתי. אבל - ישנם הרבה נושאים סביבתיים שאינם קשורים בקשר ישיר בנושאים חברתיים. למשל, הישוב מיכל. הסיכון היחיד שדתכניות הוא סיכון של שמירת טבע פרופר - נזק לאירוס הגלבוע. אין כאן פגיעה בשכבות חלשות או אפליה בין אדם לאדם. למה אם כן שמפלגת העבודה תתנגד לו? ואם היא לא תתנגד, למה שאני, כפעיל סביבתי, אצביע עבורה? ישנם גם דוגמאות בהן הנושא הסביבתי והנושא החברתי מתנגשים זה בזה. למשל, תכניות לכביש חדש שכביכול יקרב את הפריפריה למרכז. למשל, אזור תעשייה זולל שטח, מרעיש ומזהם, שיוקם בפריפריה ויספק תעסוקה. למשל, אין לי מושג מה עמדתה של מפלגת העבודה בנוגע לכור בדימונה. האם תחת התירוץ של הביטחון, מותר להמשיך ולפגע מבחינה בריאותית ואיכותית בחייהם של תושבי האזור ובטבע המקומי?

the first duke

New member
אין מושלם, יש אפשרי ויש דימיוני

1) אין ספק שהמפלגה שהכי מחוברת לנושא הירוק ואיכה"ס היא מן הסתם הירוקים כי היא מפלגת נושאש זה הדבר היחיד שהיא מטפלת בו. עם כל הכבוד, לא יכולה להתקיים לאורך זמן בישראל מפלגה עם ייצוג רציני בכנסת כשכל עיסוקה הוא אך ורק בנושא אחד ואך ורק בנושא איכה"ס. אפילו שינוי שעיסוקה היה נרחב יותר אך עדיין ממוקד בדת ומדינה (ובעיקר בשנאה) נעלמה בסופו של דבר. הציבור רוצה מפלגות עם אג'נדה נרחבת ולא נושא אחד. 2) אין סיכוי שהירוקים יכנסו לכנסת, תכניסו את זה טוב טוב לראש כי חבל שתתאכזבו אח"כ. אני לא אומר חלילה שהירוקים מפגלה פסולה, להפך, אך חבל על הקולות המבוזבזים שילכו בעיקר לקדימה בסופו של דבר. עדיף שתתמכו במפלגה כמו מפלגת העבודה שעך אף שאינה רק ירוקה ועל אף שעשתה טעויות מסוימות בנושא איכה"ס בעבר, היא עדיין מחויבת לנושא הרבה יותר מהמפלגותה גדולות האחרות והיחידה שהציגה מצע ירוק אמיתי ותוכנית מפורטתורצינית בנושא איכה"ס. כמו כן, הסברתי לכם כבר שברק והאג'נדה שלו כבר נמצאים בראשות העבודה והדברים השתנו. כיום המפלגה מחויבת יותר מתמיד לנשוא החברתי כלכלי ולצדק חברתי שצדק סביבתי הוא חלק ממנו. עמיר פרץ, הרב מלכיאור, בוז'י הרצוג, שלי יחימוביץ ופרופ' יולי תמיר הם אנשים נאורים שהנושאים הירוקים ואיכה"ס יקרים לליבם. חבל על קולותיכם ועל האכזה, הצביעו הפעם לעבודה! תנו צ'אנס .....

כבר נתנו צ'אנס...

ב-11 מתוך 16 מערכות בחירות שנערכו במדינה, נתנו צ'אנס למפלגת העבודה... זה לא הביא לנו הרבה נחת. בכל אופן, אני ממשיך להקשות: 1. דיברת על מפלגת הירוקים ומפלגות קטנות, שלדבריך לא תעבורנה את אחוז החסימה. ובכן, אם נמשיך לדבר כך ולהעניק את קולנו למפלגה שבכל מקרה נמצאת בפנים, כמו העבודה, נמשיך להתאכזב מהטיפול בנושאים הסביבתיים שוב ושוב. אולי הפעם הגיעה העת לתת את הקול למפלגה סביבתית? וחוץ מזה... 2. הזכרת שתי מפלגות ירוקות למהדרין, הרבה יותר ירוקות ממפלגת העבודה, אשר כן נמצאות בכנסת, וכן תמשכנה להיות בה. למה לא להצביע לאחת מהשתיים האלה?

the first duke

New member
קישור לתוכנית העבודה לשמירת הסביבה

תוכנית ומצע מפורטים של מפלגת העבודה בנוגע לאיכות הסביבה וצדק חברתי לעיונכם חברים.

עבודה בעיניים

מפלגת העבודה היא המפלגה שפעלה ופעולת לחיסול השטחים הפתוחים בישראל, זאת בשיתוף פעול פורה עם אולמרט ושרון. שהמילים היפות במצע לא יטעו אתכם, מדובר מפלגה שמקדמת ותקדם ''הפשרה'' של רבבות דומים של קרקעות חקלאיות לטובת ציבור הבוחרים הישיר שלהם, המושבים והקיבוצים. מפלגת העבודה היא אבירת פילוסופית הפרבור שפשטה בישראל בשנים האחרונות. כל הישובים החקלאים באזור המרכז והצפון שהפכו את הפרדסים והשדות שלהם לשכונות פרברים יוקרתיות, עם וילות ובירכות שיחה עשו זאת בלובי מסיבי ותמיכה גורפות של חברי בכנסת של מפלגת העבודה. את חבר הכנסת אפרים סנה, אפשר להגדיר בקלות כאחד מגדולי אויבי השטחים מיד לאחר אולמרט. חבר הכנסת סנה קידום בכנסת האחרונה את החוק שנקרא ''עיגון זכויות החקלאים בקרקע'', מדובר בחוק שמעניק לאנשי הקיבוצים והמושבים הטבות מפליגות ביותר שבניהם היא האפשרות לבנות כל אחד עוד 3 בתים צמודי קרקע בנחלות שלהם של 2.5 דונם. מדובר בחוק שהמרחק ממנו ומהגדר צדק סביבתי הוא מרחק שנות אור, אין בחוק הזה שנותן זכויות בנייה במיליארדים למושבים ולקיבוצים שם קשר לצדק, ואין לו שם קשר לסביבה, זאת מכיוון שמדובר באחד העוולות הסביבתיות הגדולות שאפשר להעלות על הדעת במדינה קטנה וצפופה כמו ישראל. וכן גם חבר הכנסת מלכיאור הצביע בעד החוק המסוכן הזה, ועמו כל חבריו ממפלגת העבודה. יובל אלבשן הוא בהחלט בחור טוב, אבל הוא נכנס לקן צרעות שבו שולטים ביד רמה אינטרסנטים נדל''נים של גדולי כרישי הנדל''ן בישראל. אני פשוט מרחם עליו, איך הוא יצטרך בעתיד להסביר לאנשים למה הוא גרם להם להצביע למפלגה שמחסלת את השטחים הפתוחים והטבע של ישראל. בבחירות האלו פתק לעבודה הוא פתק לחיסול השטחים הפתוחים, בנושא הזה יש במידה רבה שוטפות אינטרסים ברורה בין אולמרט לבין אנשי העבודה. פשוט אסור לתת להם להרוס את השטחים הפתוחים של ישראל. זאת הייתה תגובתי למאמר בNRG. יש כאן הטעיית הציבור, אני ממליץ לקרא את המאמר שלי בנושא הקשר בין הון שלטון וקרקע. תודה, דרור

the first duke

New member
מכבד אתכם אך אין לכם סיכוי, תחשבו

ראשית כל ברצוני להבהיר כי אני רוכש כבוד רב עבור כל מי שלוחם למען סביבה נקייה יותר, שטחים ירוקים ופתוחים, שמורות הטבע ואיכות החיים של כולנו, יישר כח. עם זאת, יש דבר מה נאיבי ומנותק מהמציאות במחשבה שבריצה לבד תוכלו להשיג משהו, אתם רחוקים מרחק שנות דור מאחוז החסימה שהוא כרגע קרוב לשלושה מנדטים בעוד שאתם אפילו לא מתקרבים למנדט אחד.... חבל על כל הקולות המבוזבזים ועל הטרחה, ישנם בוחרים רבים שאכפת להם מאיכות הסביבה בישראל ויצביעו למפלגות אחרות כי הם מעוניינים באג'נדה חברתית כלכלית נוסף לנושא איכות הסביבה ומאחר שהם יודעים שאין לכם יכולת אמיתית הלשפיע או להכנס לכנסת. פורסם בזמנו ולא הוכחש בכלל שפאר ויסנר יו"ר הירוקים ניהל מו"מ עם מפלגת העבודה על ריצה משותפת אך כנראה שלא קיבל מהמפלגה את מבוקשו. יתכן כי מדובר בטעות טקטית מצערת של שני הצדדים אך זה לא משנה את המציאות. אתם רחוקים מאוד מכניסה לכנסת, אם קהל התומכים שלכם יחזק את מפלגת העבודה ויצטרף לשדולה ולקבוצה הירוקה והחשובה שלה תוכלו להשפיע הרבה יותר על הנעשה בישראל. מפלגת העבודה תוכל לדרוש ולקבל את תיק איכות הסביבה נוסף לשורה שלמה של תיקים כלכליים-חברתיים נוספים בממשלה הבאה. במפלגה כפי שציינתי ומצוטט בכתובת וידיעות במקורות שונים בתקשורת ישנו מספר מכובד ח"כים מאוד פעילים למען איכות הסביבה ואף את יו"ר השדולה בכנסת. אם תתמכו בעבודה ותתנו יד למהפל החברתי-כלכלי של פרץ שכולל בתוכו גם פרק ירוק ודאגה לאיכות חייהם של תושבי ישראל תוכלו להשפיע הרבה יותר ולסייע בהעברת הצעות החוק ורעיונותיכם בכנסת. הצביעו אמת למען צדק חברתי, למען סיכוי לשלום וכן בהחלט גם למען איכות הסביבה ועתיד ילדנו במדינה נקייה וטובה יותר!

למעלה