העבודות במחלף גנות

o m e g a m bip

New member
העבודות במחלף גנות

חברי פורום יקרים... מדי פעם כשאני נוסע בכביש 4 ממחלף ראשל"צ ועד מחלף אלוף שדה, אני רואה שמתבצעות עבודות במחלף גנות. התנועה בשני הכיוונים צומצמה לשני נתיבים בלבד, הוקמו עמודי תאורה זמניים על מוטות עץ ובין שני כיווני הנסיעה ישנם חוצצי בטון במרחק דיי גדול יחסית אחד מהשני. מישהו יודע אולי מה מתבצע בכביש ארבע? ראיתי את אותו סוג העבודות לקראת מחלף אשדוד, גם שם הולך משהו דומה? אם מישהו יוכל להביא פירוט נרחב לגבי מה מתוכנן לכביש ההיסטורי הזה בכלליות , זה יהיה נהדר.

Shark Alarm

New member
אני יודע שבאיזור הסיירים ../images/Emo26.gif

מתוכנן מחלף חולון מזרח.

yairp4

Active member
כנראה מרחיבים את הכביש

מוסיפים נתיב שלישי לכל כיוון. יש גם בעיה רצינית עם ההשתלבות מכביש 44 לכביש 4 לצפון. יש שני נתיבים שמגיעים מכביש 44 שהופכים מהר מאוד לנתיב אחד, שגם הוא די קצר, ובשעות העומס של הבוקר זה אחד הגורמים לפקק האינסופי בכביש 4, אז אולי סוף סוף מטפלים גם בזה.

nagu

New member
אם קראתי נכון, אז פשוט בונים קירות

אקוסטיים למניעת רעש וכן להפחתת הרעש.. אני לא בטוח שאכן אתם מדברים על אותו מקום1

yairp4

Active member
אני מדבר על הקטע שבין השבעה לגנות

אני מניח שהוא מדבר על הקטע הזה. יש שם שטח רחב (וסלול) בין שני המסלולים שנראה כאילו הוא פעם היה חלק מהכביש, ומשום מה החליטו מתישהו להזיז את הכביש לצדדים ולהשאיר את השטח הזה כלוא בין המסלולים. אני מקווה מאוד שהקיר האקוסטי הזה זה לא כל מה שעושים שם, אם כן זה ביזיון מוחלט. בשטח שיש בין שני המסלולים אפשר (וצריך, באופן דחוף!) להשתמש להרחבה של הכביש. הכניסה הנוכחית לתחנת הדלק הסיירים נמצאת בערך קילומטר דרומה ממחלף השבעה, על המסלול של כביש 4 לכיוון דרום. מחלף חולון מזרח אמור להיות בערך חצי קילומטר מדרום לתחנת הדלק. לגבי פיתוח עתידי של כביש 4, אלה התוכניות שאני מכיר (מצטער שאין לי מידע יותר מפורט): השלמת מחלף מורשה; מחלפים בצומת רעננה ובצומת רעננה - כפר סבא צפון; מחלפים בצומת דרור ובצומת בית ליד; מחלף אם המושבות (עם כביש 491 ודרך אם המושבות); הרחבה והסדרת הכביש בין בר אילן לגהה; מחלף חולון מזרח; הרחבת הכביש בין גן רווה לגנות; בניה מחדש של מחלף יבנה (כחלק מהקמת קו הרכבת ממערב ראשון לאשדוד); מחלפים בגן יבנה ובצומת אשדוד דרום. שמעתי גם על תכנון להקים שורה של מחלפים שימשיכו את הדרך המהירה עד אשקלון, אבל אני לא יודע אם יש תוכניות משמעותיות לזה. חלק מהתוכניות האלה בביצוע (מחלף חולון מזרח, המחלפים באשדוד, השלב הבא של מחלף מורשה יצא למכרז) וחלק תקועות בשלבים כאלה או אחרים של תכנון ואישורים.

o m e g a m bip

New member
זה בדיוק הקטע

וזה בדיוק החלק הסלול שממנו הנתיבים הוזזו לצדדים וממש לא הבנתי מה הם עושים שם?

Shark Alarm

New member
עוד משהו על כביש 4 ../images/Emo26.gif

יציאה מתחנה מרכזית ראשון לציון לכביש 4 לכיוון צפון וגם שם יש כבר עבודות ביציאה של האוטובוסים מהתחנה ניתן לראות זאת

למעלה