העבירו את אמא לסיעודית

pachol

New member
העבירו את אמא לסיעודית

מאז שאמא חזרה מבית החולים הפסיכיאטרי לבית האבות עברו כשלושה שבועות, כל הכדורים שמעמיסים עליה כדי שלא יהיו עוד התפרצויות והתקפים פסיכוטיים גורמים לה להיות ישנונית כל היום. היא לא משתפת פעולה כלל, מסרבת לאכול וכל כך חלשה ועייפה שאיננה מצליחה ללכת, עקב כל זאת הוחלט בבית אבות להעביר אותה למחלקה הסיעודית. אתמול הייתי שם והיה לי מאוד קשה לראות אותה עם כל הקשישים המרותקים, חלקם עם זונדה חלקם אוכלים ואמא שלי איפשהו שם באמצע, כל הניסיונות שלי לגרום לה לאכול לא עבדו, שרתי לה, בכיתי, התחננתי, ליטפתי אבל היא סגרה את הפה כל כך חזק ופשוט סירבה, היא נישקה אותי וחיבקה וידעה מה אני מבקשת אבל פשוט סירבה. הכי תסכל אותי זה האטימות של המקום וההתייחסות אליה כאל חולה שלא זקוקה לחום ואהבה, כשהגעתי ראיתי שהיא בלי המשקפיים שלה וכששאלתי היכן הם התחילו לתזז אותי בין המחלקות בטענה שלא העבירו אותה עם המשקפיים, לאחר שיחות ארוכות הם נמצאו אך אז האחות שאלה בשביל היא בכלל צריכה אותם, מה זה יעזור? אני לא יכולה לתאר עד כמה התרעמתי, אז מה אם היא מבולבלת זה אומר שהיא צריכה לראות מטושטש? זה סתם מוסיף לה בלבול, אני לא מבינה מה עובר להם בראש ומה הם חושבים שאמא שלי, למה להתייחס כאל גוף חולה בלי נשמה, היא כן מבינה ורואים את זה, באיך שהיא מגיבה אלינו גם ברגעים שהיא לא ממש מזהה אותנו. אוף כמה אני מתגעגעת אליה ואל החיבוקים והעצות שלה.

ענתי44

New member
pachol ליבי איתך../images/Emo14.gif

מצטערת לשמוע מה עובר על אמא ועליך. האם יש לך אפשרות להעביר אותה למקום אחר שם היחס למטופל כאל אדם עם צרכים ורגשות? אם לא אני מציעה לך לדבר עם הצוות. להיות מעורבת. להתיידד איתם,כדי שאמא לא תהיה עוד מטופלת אלא מישהי יקרה לליבם. מה שאת מתארת אופייני להרבה אנשים שחושבים שהזקן עם הטיטול כבר לא אדם עם רגשות.והמגמה של צוות ההסברה בראשות גרשון לשנות את התפיסה הזו. תחזיקי מעמד חומד. אני יודעת מה עובר עליך, אני חווה אותו הדבר. אצל אמא חלק מהצוות זה מלאכים בלבן או בירוק ( כוח העזר) וחלק אטומים כמו מקלט ביוני. וזה מעצבן.כאילו לא מספיק הסבל והלב שנקרע ממה שעובר על ההורה שלנו אז גם הפנים החמוצות האדישות או האימרות הציניות והמרושעות באות ומוסיפות.

שריוש2

New member
מחזקת אותך../images/Emo24.gif

למרות שלדעתי האישית לכל המוסדות האלו איכפת רק מהכסף, וברגע שמגיע הכסף, מבחינתם שהחולה יתפגר, אני בטוחה שעשית את הדבר הנכון ביותר בשביל אמא שלך, ושאת עושה בשבילה את הטוב ביותר. גם אני מתגעגעת לסבתא שלי ולבישולים שלה.. זה מאוד חסר לי.. מקווה שהמצב של אמך ישתפר, ושיטפלו בה טוב שם!

העבירו את אמא לסיעודית.

אנו חייבים להבין שהאחיות העובדות במוסדות ובבתי החולים עבודתן שגרתית, אינני רוצה לכתוב ללא חמלה, יש להן רגש, אך כל כך רואות הרבה מקרים, שמתייחסות בחוסר רגש, אני מעריכה את עבודתן אך בשום אופן אינן יכולות לתת יחס כמו אנו בביתנו לחולינו, צריך להשלים עם זאת, בעלי חולה אלצהיימר כבר לדעתי סופני, אינו הולך, אינו מדבר, עם קטטר קבוע, אוכל רק מבלנדר, כי הוא מקדים קנה נשימה לושט, ילדי מנסים לשכנע שאכניסו למוסד, אני מסרבת מסיבת ההרגשה שלך, השאלה עד כמה יהיה בכוחי להחזיקו בבית, מזלו ומזלי שהוא לא תוקפני, רגוע, אבל עליך להבין לא ניתן לתת יחס כמו בני משפחה. צר לי.

למעלה