העברה בנקאית לפני קניה????????

igorkun

New member
העברה בנקאית לפני קניה????????

דיברתי היום עם בעל החנות/סוכנות - איך שתקראו - לפז'ו חדשים. שאלתי אותו על אופן התשלום (אני משלם מזומן - חבל לעייף את ויזה יותר מדי). הבחור נתן לי חשבון בנק של היבואן (דלב מוטו ספורט - לצורך העניין) ואמר לבצעה העברה בנקאית של כל הסכום - 11,620 ש''ח ואז לבוא אליו עם אישור העברה ע''מ לבצעה הזמנה עצמה. למען האמת לי זה נשמה מוזר מאוד כל הקטע הזה. אולי מישהו יכול לומר לי אם זאת פרוצדורה מקובלת???

YanivZX6R

New member
שאלה

למה לא לשלם בויזה? אתה טוען שיש לך את הסכום ,נכון? שלם בויזה בתשלום אחד לפחות תקבל נקודות על התשלום.

harabecw

New member
פשוט...

אתה אומר לפקידה שאתה רוצה להעביר כך וכך שקלים לחשבון זה וזה, מקבל קבלה (שכוללת את כל הפרטים) וזהו. 5 דקות. כמובן שאתה ממתין בתור שעה וחצי

igorkun

New member
היי!... אני יודע איך עושים העברה

בנקאית.... השאלה היא באצם למה אני צריך להעביר כסף לחשבון של מישהו במקום שאשלם פשוט בחנות וזהו?.. זה מה שמוזר לי...

harabecw

New member
אותו הדבר

אין ממש הבדל בין להביא אישור מהבנק לבין פשוט להביא את הכל במזומן - בשתי הדרכים הכסף אצלם. איך יותר נוח לך להיפטר מהכסף?
אני מנחש שזה יותר נוח בשבילם וחוסך זמן ללכת ולהפקיד את הכסף כי הוא כבר בחשבון.

igorkun

New member
זה לא ממש נכון...

כאשר אני משלם בחנות אני מקבל קבלה, בה רשום עבור מה אני שילמתי ומי קיבל את התשלום... במקרה שלי אני מעביר לאיזה דוד סכום מסויים ואם משהו יתפקשש - לך תוכיח שזאת לא היתה מתנה אישית ממני לאותו דוד... אין לי שום מסמך ממנו רק אסמכתא בנקאית המעידה על כך שהפעולה התבצעה וזהו... זה לא ממש מסמך רכישה. תקנו אותי אם אני לא צודק.

harabecw

New member
אותו דוד...?

תראה, לדעתי יש פה או חוסר אמון, או חוסר ידע או שניהם. הכי טוב, תצלצל אליהם ותשאל מה בדיוק הם יעשו כשתביא את הקבלה.

igorkun

New member
דיברתי איתם כבר...

אחרי שאני מביא קבלה הם מבציעם הזמנה ונותנים לי העתק של טופס ההזמנה... תראה, אני מודה כי זאת הפארנוייה האישית שלי. סה''כ רציתי להתייץ עם מישהו שכבר קנה את הקטנוע בצורה כזו... ד''א, זאת הפרוצדורה לא רק בחנות אחת. יש לפחות עוד משווק אחד שאמר לי את אותו הדבר... כך שזו כנראה באמת פארנוייה.

yuvalfra

New member
מוזר...

אין שום סיבה שהם לא יקבלו מזומן ולפי דעתי יש לך את הזכות לדרוש לשלם במזומן, או שתלך להזמין במקום אחר. אני שילמתי במזומן אצל אחד מהמפיצים של עפר אבניר.

Easy_Rider

New member
מה זה משנה ?

מזומן, צ'ק בנקאי, העברה, או אפילו המחאה אישית שמאושרת לאחר הפדיון.

igorkun

New member
Easy_Rider,...

לפי המשפט שבחרת כחתימה("רק הפרנואידים שורדים") אתה צריך להבין אותי... ואת התשובה לשאלה שלך תוכל למצאו בתגובה " זה לא ממש נכון... igorkun "

Easy_Rider

New member
תעשה ככה ...

שלם במזומן 10% מערך הקטנוע, כ 1500 ש"ח, במעמד פתיחת ההזמנה. קבל קבלה על הסכום ששילמת - קרי : 1500 ש"ח. ואת היתרה תעביר להם בהעברה בנקאית אם הם מתעקשים. ד"א, למה הם לא מוכנים לקבל צ'ק בנקאי ? לגבי כסף מזומן - יכול להיות שהם לא רוצים להתעסק עם סכומים שכאלה במזומן.

igorkun

New member
סביר להניח שאתא צודק...

כנראה כך אעשה... ועם הם לא מוכנים - אפנה ליבואן ישירות (למרות שזה מסבך את העניין - אני קירייתי והיבואן נמצה בת''א)

igorkun

New member
תודה, theshark!!

זהו!!! זאת הייתה פיסת המידע החסרה. OK. אם זה כך, אני הולך לעשות העברה בלי חשש. תודה לכוווולם על עזרתכם הנדיבה. בעוד שבוע על ספידפייט החדש שלי!!!

igorkun

New member
מתי??? זהו יום כיפור...

החנות סגורה
עד יום שלישי בבוקר

למעלה