העברה בנקאית מול סחורה?

scharpach

New member
העברה בנקאית מול סחורה?

אני בקשרים עם ספק מסינגפור בקשר ליבוא של מוצר מסויים, אני תוהה איזו דרך יש לי להבטיח שלא מדובר בנוכל שיקח את הכסף שלי ויסתלק?

במקום לקנות ממנו קונטיינר ב50 אלף

דולר, פתח איתו דו שיח קומוניקטיבי ותהייה גילוי לב מלא... ותסביר לו שאתה לא מכיר אותו ואתה חושש על סכום כסף כזה גדול... אבל היית מעוניין להתחיל לקנות ממנו בסכומים של 5000 דולר במחיר המוצר כאילו אתה קונה ממנו ב50 אלף דולר ... תגיד לו בדיוק למה אתה לא קונה ממנו ב50 אלף... ושזאת אשמת הנסיבות שאתה לא מכיר אותו מספיק... ותתחייב מראש לקנות ממנו עד ה50 אלף במידה והסחורה תהיה בדיוק ברמה כמו שהסכמתם מראש שיספק אותה. מעניין איך הוא יגיב לזה...??? אין לדעתי דרך אחרת להכיר אנשים. קפיטליזם והדרך להתעשרות תמיד היתה כרוכה בהמון סבלנות, היכרות בין אנשים ועבודת נמלים מיגעת. זהו

scharpach

New member
בערך מה שכתבתי לו באימייל האחרון

הייתי מאוד גלוי איתו והסברתי לו שבגלל טיב הסכום אני לא מרגיש בנוח לשלוח את הכסף סתם כך בלי רצון לפקפק בו אישית ובלי כוונה לזלזל. לצערי אין אפשרות להעביר לו סכומים קטנים יותר כי אז אני אקבל את המוצר במחיר שיהפוך את כל העסקה ללא כדאית כי לא אוכל למכור את המוצר עם רווח. קניה בסביבות ה 50 אלף דולר מבטיחה תעריף נמוך מאוד למוצר ורווח סביר ביותר מהצד שלי. אני חושב שהספק לא מחזיק סכומים כאלה במלאי ולכן הוא לא יסכים שאני אשלם רק חלק מהסכום, אולי מחששות דומים. בהחלט עניין בעייתי ואפילו שקלתי את האפשרות של לפגוש אותו אישית למרות שהלו"ז שלי לא סלחני במיוחד בזמן הקרוב. יש סיכוי להעברה בנקאית עם LC? הבעיה שהוא ממוקדם בסינגפור ואני לא יודע מספיק על המדינה או על היחסים בין הבנקים שלנו ושלהם. עם ארה"ב לא הייתי חושש עד כדי כך אני מניח.

duncken

New member
עם כל כך הרבה כסף

ON STAKE לא שווה לשים עוד 2K$ ולטוס לסינגפור ולהיפגש עם האדם ולראות את הסחורה? אולי אז גם תוכל להשיג פתרון יצירתי לחששותך?

scharpach

New member
כנראה שזה מה שיקרה בסופו של דבר

הבעיה שאני אצטרך לפנות לזה כמה ימים שפשוט אין לי כרגע... לפחות אני אוכל לבדוק אם חיים הכט יודע על מה הוא מדבר :)

duncken

New member
סינגפור אחלה מדינה

לביקור של יומיים שלושה. אם אתה מגיע לשם אני ממליץ גם לבקר במוזאון במחנה צ'נגי (חוץ משאר האתרים התירותיים הרגילים).

afikiminfo

New member
הפתרון פשוט וקל

ניתן להתנות את פדיון ה LC עם אישור ביקורת וחתימת SGS. SGS הינה חברה ניטרלית ומסוגלת לברר מה בדיוק עולה לקונטיינר ואם אינני טועה גם לחתום אותו. מדובר בזה שכאילו היית שם בעצמך. צור/צרי קשר במסרים לפרטים נוספים. שנה טובה ובהצלחה אלי ששון

עם כל הכבוד לך אלי ששון ! לחברה אין

שום נייטרליות...כי יש לה אינטרס לאפשר העסקה בין 2 הצדדים(לפעמים בכל מחיר). אני ממש לא הייתי קורה לזה חברה עם אינטרס נייטרלי.... דעתי שיש למתווך כזה קונפליקט אינטרסים (בגלל שהוא, ממש כמו סוכן נדלן, לא מקבל עמלה אם אין העברות כספים בין הצדדים) והסוכן לא ממש יתמקד על נסיבות מדאיגות שבעל העסק שקונה המוצר היה דואג וחושש להתחיל את העסק מלכתחילה.... כך שבעל העסק צריך לעשות שיעורי בית משלו...דעתי האישית. שכנע אותנו שאין למתווך קונפליקט אינטרסים בעסקות, כלומר, אינטרס מוחלט לאפשר העסקים (לא שזה רע !) בין הצדדים. זהו

afikiminfo

New member
רצוי להכין שיעורי בית לפני שמגיבים

הייי גרינאייז SGS מקבלים את שכרם גם אם הסחורה "עברה את הבדיקה" וגם אם לא. עצם זה שחוזים של מיליונים (סוכר, חיטה ועוד כאלה) תלויים באישורם וזה שחברה פרטית אחת מוכרת ומקובלת על כל הבנקים בעולם, אומר שכנראה תצטרך לשקול שוב את מה שכתבת. שתהיה שנה פוריה ובהצלחה אלי ששון

INSULT UPON INJURY אקרא לזה...

מצב: שאיש עסקים צריך לשלם כסף מראש למישהו כדי להמנע מלעשות עסקים עם נוכלים. אני,מנסיון חיי ובעסקים, הייתי עושה הכל בצורה הנושנה, דהיינו מתחיל מערכת יחסים איטית שגודלת בצורה טבעית עם הזמן.... עדיף כך מאשר לנסות להתעשר מהר, יענו מצב של :GOING BROKE TRYING TO GET RICH.... זה ממש כמו בבורסה מצב בו: הבצע והפחד הם 2 האלמנטים הכי קריטיים שמדרבנים וקובעים הכל בעסקאות.... וחברה כגון זו שאתה מדבר עליה,אלי ששון, זה בדיוק כמו הברוקר מנייות שעושה כסף בכל מצב ומקרה,דהיינו,בקנייה או במכירה (במצב שלך זה אפילו אם אין קנייה או מכירה)... זהו

afikiminfo

New member
לא התכוונתי להעליב אותך

מה ההבדל בין לשלוח חברה שהיא יישות עצמאית ונייטרלית לבין לשלוח את BENKOK לשם? הרי שניהם יקבלו את שכרם גם אם העסקה תצא לפועל וגם אם לא. ההבדל הוא שיש אנשים שגם קשה להם לקבל חידוש של אחרים וגם כי הם רגילים לאכול חמישים שנה שעועית, אז למה לשנות? למה ללכת בדרך הישנה אם האדם מסביר שזה לא משתלם לו? יותר לא אגיב לשרשור היות ולא נותר לי למה להגיב. שנה טובה אלי ששון

Benkok

New member
אלי ברשותך...

איזה אחוז מהעיסקה לוקחת חברת הSGS? האם זה שווה בעיסקאות קטנות כאלה? אני יודע שמשתמשים בSGS בעסקאות גדולות של מיליוני דולרים (פסולת ברזל, סוכר וכו') אבל טרם שמעתי שמשתמשים בהם לעסקאות קטנות (עד 100,000$) אשמח אם תאיר את עיניי...

afikiminfo

New member
תוכל ליצור איתם קשר ישירות

היי בנקוק כתובת האינטרנט שלהם: www.sgs.com זה נכון שהם מבצעים ביקורת לקומודיטיס אבל גם לא רק: * ביקורת איכות לשלל מוצרים: אלקטרוניקה, כימיקלים.. * ביקורת העמסה - כמו שהזכרת קומודיטיס אבל גם בערך נמוך יותר. כדי לסבר את האוזן, לא פעם מוצרים של לקוחות שלנו עוברים ביתר קלות דרך מכון התקנים הישראלי לאחר שמציגים ביקורת טיב של SGS שנעשתה בחו"ל שתהיה שנה טובה ובהצלחה אלי ששון

Benkok

New member
פיתרון אפשרי...

אם אתה רוצה, אני מוכן תמורת סכום סימלי לטוס מכאן (שעה וחצי טיסה) לסינגפור ולוודא בשבילך את כל הסיפור הזה... צור קשר במסרים או במייל.

על זה הייתי הולך !ממליץ על בנ-קוג

למעלה