העברה מישראל לארה"ב כשבעל החשבון נמצא בארה"ב

• פותח הנושא Molie
  • פורסם בתאריך

Molie

New member
העברה מישראל לארה"ב כשבעל החשבון נמצא בארה"ב

נתקלנו בבעיה ממש מטרידה:
אנחנו לקראת נסיעה לפוסט, שממומן כולו על ידי מלגות. חלק גדול מכספי המלגות כבר נכנסו אלינו לחשבון הישראלי, והחלקים הנותרים יכנסו לשם במהלך השנה הקרובה. אנחנו מתכוונים לפתוח חשבון בנק אמריקאי כשנגיע ולהעביר אליו את הכסף הזה, שישמש אותנו לכל ההוצאות כולל שכ"ד, גנים, ביטוח רפואי וכו'.

אממה, הבנק הישראלי יאשר העברה בסדר גודל כזה רק בנוכחות בעל החשבון ובחתימתו, ולא יסתפק במיופה כוח! מה שאומר שהכסף ישאר תקוע בארץ!!
לכל היותר נוכל למשוך ממנו במנות קטנות מה שיעלה הון בעמלות וגם מאד לא פרקטי לחיים...

מישהו התמודד פעם עם דבר כזה? מה עושים??

להחליף בנק...

אין שום בעיה להעביר כשבעל החשבון לא נמצא. החיסרון היחיד - הם דורשים פקס (!) ולא אימייל.
זה עבד גם עם לאומי וגם עם פועלים.

liviur

New member
מחזק את מה שהבחור כתב

אני העברתי גם ככה סכומים של מכירת בית בארץ.
בהעברה הכי גדולה (מאות אלפי שקלים) נדרשתי לאמת בטלפון (התקשרו לפלאפון האמריקאי מהסניף - קצת דרעק עם ההפרשי שעות והשעות עבודה שלהם) ולהכניס את הפרטים של כל בעלי החשבון (שלי ושל אשתי) + W8 - אבל לא היה שום צורך בלהיות נוכח.

ilanvag

New member
בדיוק מה שהבחור כתב,

מספר העברות גדולות מבנק לאומי לאורך השנים, שום בעיה. רק ביקשו פקס.
&nbsp
אז שתי אפשרויות:
1. לעבור בנק. זו נשמעת פעולה פשוטה, אבל אם כבר צריך להתחיל לעדכן מלגות להעביר כסף לחשבון אחר ממה שכבר יש להם - זה פתח לצרות ולטעויות... ולכן
2. לצרף לחשבון מיופה כוח שאתם סומכים עליו/עליה בעיניים עצומות. אצלנו, למשל, אמא שלי מיופת כוח על כל החשבונות, ולכן יכולה לבצע כל פעולה שהיא, אם אני מבקש ממנה ואין לי כוח לשלוח פקס לבנק.

Fellowship

New member
מוזר מאוד

יתכן שהבנק לא הבין אתכם?
אנו מבצעים העברות ע"י שליחת מייל לבנקאי,
אבל גם אם אצלכם יש פחות גמישות או אולי מדובר על סכומים מאוד גבוהים ולכן אולי הבנק מחוייב לרגולציה מסויימת
(אבל עדיין אין חובת נוכחות והקראת שמות),
תמיד אפשר להשאיר לבן משפחה בארץ גם ייפוי כוח ספציפי של הבנק וגם ייפוי כוח נוטריוני,
אם גם לזה הבנק מסרב, מה שנותר הוא לפרסם את הסיפור ברבים* ולעבור בנק.

*פייסבוק זה מספיק רבים

n47

New member
אני בבינלאומי, מעביר להם

מכתב סרוק באימייל. עד לפני שנה עוד דרשו פקס אבל לאחרונה מספח לאימייל מספיק. בסכומים גבוהים רוצים לוודא טלפונית.

John the Savage

New member
אני עושה את כל ההעברות אונליין

פתחתי חשבון "סחר בינלאומי" בבנק לאומי, ואני עושה העברות אונליין בלי לחתום על שום מסמך נוסף. גם את פתיחת החשבון עשיתי מרחוק (חתמתי ושלחתי לבנקאי מסמכים סרוקים).

העברתי אונליין גם סכום של 80 אלף דולר, בלי שום בעיה.

denver2017

New member
יש פתרון

אני מעביר כסף מישראל לארה"ב מחשבון הבנק הישראלי שלי לחשבון בנק שלי בארה"ב ללא שום בעייה (אני עושה זאת דרך חברת בשם קוברסי אבל יש מלא בשוק)
התהליך הוא פשוט: העברה בשקלים בין חשבון ישראלי שלי לחשבון ישראלי של חברת ההעברה
חברת ההעברה מפקידה לך דולרים בחשבון האמריקאי
העמלות/עלות (נמוכים אין שעור) מהבנקים ידועים לך מראש, במילים פשוטות:
אם את רוצה 20,000$ בחשבון האמריקאי, אומרים לך כמה שקלים להעביר בין חשבונות בארץ.
&nbsp
אין צורך בנוכחות אישית למעט פעם ראשונה של פתיחת חשבון בחברת ההעברה.
&nbsp
חשוב לציין שחובה חובה חובה שחשבונות הבנק שמהם את מעבירה בישראל ואליו את מקבלת בארה"ב הן חשבונות פרטיים על שמך ובעלך, ולא אף מוטב אחר (חוק למניעת הלבנת הון).
&nbsp
מקווה שעזרתי..

למעלה