העברה של כספים מישראל

די סי 1

New member
העברה של כספים מישראל

שלום לחברי הפורום, אני מוכרת את הדירה שלי בישראל ורוצה להעביר את הכסף לכאן. מה הדרך הטובה לעשות את זה? תודה על העזרה!

John the Savage

New member
העברה בנקאית

כל דרך אחרת תהיה מסורבלת ופחות נוחה, ולא בהכרח תחסוך כסף. בייחוד כשמדובר בסכומים גדולים.

rita2109

New member
מצטרפת להמלצה לעשות העברה בנקאית

זה מה שאני עשיתי אחרי שמכרתי את הדירה בארץ. יש אולי דרכים שלכאורה יראו יותר חסכוניות אבל אני הייתי צריכה שקט נפשי שהכל מתועד כמו שצריך ואם משהו ישתבש יש למי לפנות. תבררי בבנק שלך פה בארהב כמה עמלה משלמים על ההעברה

די סי 1

New member
ועוד שאלה

תודה רבה על התשובות. יש לי עוד שאלה. החשבון שלי מנוהל בבנק אוף אמריקה. אני רוצה שהכסף מהמכירה יכנס לחשבון אחר. איפה כדאי לפתוח חשבון? כלומר, איזה בנקים נותנים תנאים הכי טובים או שאין הבדל?

John the Savage

New member
מה התוכניות שלך לעשות עם הכסף הזה?

לא יודע באיזה סכום מדובר, אבל אני מתאר לעצמי שמכיוון שמדובר בכסף ממכירה של בית, מדובר בסכום די גבוה.

האם הכוונה שלך להשתמש בכסף בכדי לקנות בית בקרוב? חסכון לטווח ארוך? משהו אחר?

אם הכוונה היא להשתמש בכסף לצורך קניית בית בארה"ב או כל שימוש אחר בקרוב, סביר להניח שלא תרצי להשקיע את הכסף באפיק עם סיכון. באפיקים סולידיים קשה להרוויח הרבה כיום. בחשבון savings או money market אפשר להרוויח כיום בסביבות האחוז לשנה (לדוגמה בקפיטל וואן 360 או Ally bank). בחסכון ל-5 שנים (CD), אפשר להגיע לסביבות ה-2.25%, אבל לדעתי זה בעייתי לסגור את הכסף לתקופה די ארוכה בריבית די נמוכה, ובפרט כשלא יודעים מה יהיה שיעור האינפלציה בעוד כמה שנים.

לטווח ארוך אפשר כמובן להשקיע את הכסף באפיקי השקעה אחרים כגון קרנות נאמנות או ETF, ואת זה צריך לעשות דרך בית השקעות.

בכל מקרה, לא תהיה בעיה קודם להעביר את הכסף לחשבון בבנק אוף אמריקה ואז להחליט מה לעשות עם הכסף ולהעביר אותו למקום המתאים מאוחר יותר. אפשר להעביר כסף לחשבון אחר שלך בארה"ב ללא כל עמלה.

למעלה