העברת אוכל לגורים ע"י האמא-חתולה

דרורפפ

New member
העברת אוכל לגורים ע"י האמא-חתולה

כשחתולת רחוב המליטה גורים בחצר שלי דאגתי שלא להתקרב אליהם כדי שלא לתת לה סיבה לעזוב. בהתחלה הייתי נותן לה אוכל ביתי- כגון נקניקיות וחזה עוף, הייתי קורא לה לחצר האחורית, נותן לה את האוכל, והיא היתה לוקחת אותו לגורים בחצר הקדמית. כשניסיתי להביא לה מזון שלא היה במקשה אחת, למשל נקניקייה חתוכה, טונה, או מזון חתולים מקופסאות שימורים,היא היתה יושבת ומסתכלת עלי- עם מבט של "איך אני אמורה לקחת את זה?". לאחר תקופה קצרה במקום להביא את האוכל לגורים- היא החלה להביא את הגורים לאוכל.

ועכשיו לבעיה הנוכחית: ישנה אמא-חתולה שאינני מכיר, שהחלה להגיע כדי לקחת מזון לגורים שלה. היא לא אוכלת מזון חתולים יבש כגון פתיתים, ולא מזון משימורים. אפילו ניסיתי להכין לה מנה במיוחד בשבילה שלא תצטרך לאכול עם חתולים שאיננה מכירה- היא הולכת לצלחת, מסתכלת על האוכל, חוזרת אלי- מתיישבת ומייללת. מהניסיון שהיה לי עם האמא-חתולה שהמליטה בחצר שלי, הבנתי שכנראה היא רוצה לקחת את המזון לגורים שלה, ולכן היא זקוקה למזון במקשה אחת.

ועכשיו לשאלה... (הסיפור שאינו נגמר) ... האם יש אוכל ייעודי לחתולים שמגיע במקשה אחת, כדי שאוכל לתת לה אוכל שהיא תעביר לגורים? עד כה כשנתתי לה נקניקיות, ניסיתי לעקוב אחרייה, היא מטפסת על גדרות וגגות ונעלמת כאילו לא היתה, אין לי גישה ישירה לגורים כדי להאכיל אותם ישירות.

-
דרור פ.

dimitrygo

Active member
מנהל
לא מכיר מזון כזה. וגם לא בטוח שזה מה שהיא מחפשת

אבל אתה יכול לנסות לתת לה בשר עוף ללא עצמות כמובן.

דרורפפ

New member
מסקרן אותי לדעת- מה בדיוק היא מחפשת?

עד כה נתתי לה נקניקיות וחזה עוף, אך מסקרן אותי לדעת- מה בדיוק היא מחפשת, והאם יש לה סיכוי למצוא?

מאוד הופתעתי לגלות שאם המזון אינו במקשה אחת, החתולה לא תנסה אפילו להכניס קצת לפה שלה לקחת את מה שהיא יכולה לגורים, ולחזור.

galalon123

New member
אולי היא מחפשת לקחת את האוכל למקום אחר, אבל זה לא בהכרח קשור

לגורים.
יש חתולים שקצת מפחדים ומעדיפים לאכול במקום שמרגישים בו מוגנים. אולי זה המקרה?
נתקלתי בלא מעט מקרים שכשהבאתי לחתולים אוכל שניתן לקחת אותו איתם, הם פשוט תפסו אותו והלכו איתו למקום אחר, או כי פחדו, או כי לא רצו שיקחו להם אותו חתולים אחרים.

דרורפפ

New member
אני לא יודע עד כמה זה נפוץ

אני לא יודע עד כמה התופעה שתיארת נפוצה, אבל אני לא חושב שהיא מרגישה "לא בנוח"... היא נחשבת לזרה בחצר שלי, ולמרות זאת היא מסתובבת ומרחרחת. ניסיתי להכין לה מנה משלה במקום מרוחק- היא ישבה ליד האוכל אולי חצי שעה ולא נגעה בו. (זה בדיוק מה שקרה עם האמא-חתולה שהיתה בחצר שלי), כשהאוכל היה חתוך- היא היתה יושבת ליד האוכל. החתולה הזו מרגישה בנוח להגיע לכניסה לבית- ולעשות "מיאו", אף חתול אחר לא מעז להתקרב לבית. כשאני נותן לה חתיכות של חזה עוף, היא תופסת את החתיכה, ואז מתחילה לרוץ כמו שדה. אחרי דקה היא שוב חוזרת ומחכה למשלוח הבא, היה מקרה שהיא הלכה וחזרה 5 פעמים, כל חתיכה של חזה עוף זה בערך 30 גרם, זה יוצא כ-150 גרם... לא נשמע לי סביר שהיא אוכלת את כל זה לבד, היא בוגרת אבל עם מבנה גוף יחסית קטן, והיא לא שמנה. יש כאן חתולים שהם פי-שניים ממנה ברוחב ובגובה ואפילו הם לא אוכלים כמויות כאלו.

galalon123

New member
יכול להיות שהיא אמא למופת :)

פשוט נתקלתי במקרה של לקחת את האוכל ולברוח איתו לא מעט פעמים, אפילו ע"י החתולה שלי, שחיה בתוך בית עם עוד 2, למרות שכל אחד היה עסוק עם המנה שלו, היא פשוט תפסה את שלה ורצה לאכול במקום אחר.
אבל מי יודע מה עובר לה בראש...

דרורפפ

New member
אני מניח שבמקרה שלך היא יושבת ואוכלת במקום מרוחק

אני מניח שבמקרה שאתה מתאר, היא לוקחת את האוכל למקום אחר, ויושבת לאכול?

במקרה שלי- היא חוזרת תוך כדקה, אולי דקה וחצי, וממתינה למנה הבאה. מהניסיון שיש לי כאן עם החתולים האחרים זה בלתי אפשרי לסיים את המנה הזו בזמן כה קצר

galalon123

New member
יש בזה הגיון, כי בטח לוקחת את זה למקום המסתור שלה

ושם הגורים מתנפלים על האוכל, אז היא צריכה לחזור לקחת עוד. לא יודעת אם כל הסיפור נועד להאכיל אותם, או פשוט לקחת מזון למקום בטוח, אבל נשמע שבסופו של דבר היא כן מאכילה אותם.

למעלה