העברת בעלות על דירה

חגיכי

New member
העברת בעלות על דירה

חיפשתי באינטרנט ואני די הולך לאיבוד ואני אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר.

מה הפרוצדורה לגבי העברת דירה מהורים לבנים *כמתנה*?
היכן זה נעשה? צריך עורך דין?
הבנתי שיש כנראה מס רכישה אבל במקרה שהדירה שווה פחות מ- 1,600,000 וזו דירה ראשונה של הילדים הוא מבוטל. אני צודק?

כל הערה/הארה תתקבל בברכה!

כן, צריך עו"ד המתמחה בנדון כדי להמנע מטעויות.

העברת דירה ללא תמורה – במתנה בין קרובים :
כולל השינויים עם כניסת חוק ההסדרים לתוקף – ותיקון מס' 76 לחוק,

עפ"י הדין הקיים, ניתן למכור זכות במקרקעין ללא תמורה - (כלומר ...העברה במתנה) מיחיד לקרובו בפטור ממס שבח.
מקבל ה"מתנה" ישלם שליש [1/3] ממס הרכישה שהיה משלם בעסקת רכישה רגילה.
התשלום יתבצע עפ"י מדרגות מס רכישה שהיו בתוקף ביום העברת הזכויות בדירה לנהנה.
העברת נכסי מקרקעין במתנה לקרוב משמשת מקלט מס ידוע וכדי למנוע העברת דירות ללא תמורה לצורך מכירתן לצד ג' בפטור ממס שבח, נקבעה בחוק תקופת צינון, בהן לא ניתן למכור את הדירה אשר התקבלה במתנה לתקופה המוגדרת בחוק בפטור ממס שבח.
לדוגמה : מכירת דירה [שהתקבלה במתנה] או חלקה היחסי שנתקבלה עד ליום 31.12.2013) תהיה כפופה לתקופת הצינון שאורכה בין שנה ל- 4 שנים...
כלומר - אם הדירה לא שימשה דרך קבע למגוריו של המוכר – 4 שנים, וכשנותן המתנה הוא אחד ההורים –למשך 3 שנים, מיום שנעשה בעלים של הדירה.
אם הדירה שימשה דרך קבע למגוריו של המוכר – הספירה תחל מהיום שהחל לגור בה דרך קבע בהיותו בעליה –למשך 3 שנים.
כשנותן המתנה הוא אחד מההורים, אם איננו נשוי – שנתיים.
אם הוא נשוי או הורה יחיד כהגדרתו בסעיף 1 לחוק משפחות חד הוריות, התשנ"ב-1992 – שנה אחת.

תקופת הצינון להעברה ללא תמורה לתקופה שהחלה מיום ה- 1 ינואר 2014
בהתאם לסעיף 49 ו' השתנו תקופות הצינון, ובהעברה ללא תמורה מיחיד לקרובו תחול תקופת צינון בת 4 שנים מיום קבלת המתנה.
ובמידה שמקבל המתנה התגורר בדירה דרך קבע, חייבים לחלוף 3 שנים מיום כניסתו להתגורר בה דרך קבע. אין משמעות יותר לסוג הקרבה בין מעביר המתנה למקבל.

מוכר שקיבל את הדירה במתנה לפני שמלאו לו 18 שנים, תתחיל הספירה לגביו החל מיום שמלאו לו 18 שנים.
קבלת 50 אחוז לפחות ממחיר הדירה במתנה [מאחד ההורים לדוגמה] תוך 3 שנים שקדמו לרכישתה, תחשב כמתנה.
הבהרה - אין משמעות אם הדירה עצמה הועברה ללא תמורה או ש - 50 אחוז לפחות מכספי רכישתה הועברו במתנה – הדירה תחשב בכל מקרה כדירת מתנה.

"קרוב" לעניין מס שבח איננו נחשב כ"קרוב" לעניין מס רכישה.
לענין מס שבח:
בן זוג, הורה, הורי הורה, צאצא, צאצאי בן-זוג ובני-זוגם של כל אחד מאלה, אח או אחות ובני זוגם.
על פי מס שבח:
בן הזוג של האח – גיס, נחשב ל"קרוב";
אח של בן הזוג – גיס, אינו נחשב "קרוב";
בנו של האח – אחיין, אינו נחשב "קרוב".

לענין מס רכישה:
בן זוג, לרבות מי שהיה בן זוג במשך ששה חודשים שקדמו למכירה, הורה, צאצא, בן-זוגו של צאצא, אח ואחות.
צאצא מוגדר
: גם נכד. מתנה מנכד לסב או מתנה מסב לנכד מתקיים פטור ממס שבח ויחול שליש ממס הרכישה.
העברה בין אחים – בהעברה בין אחים , רק אם הדירה של מעביר המתנה התקבלה מהורי או הורי הורה ללא תמורה או בירושה.

חגיכי

New member
אז במקרה של הורה שנותן במתנה דירה לצאצאים...

לא יהיו מס שבח ומס רכישה?
ותקופת האיסור על המכירה תהיה 3 שנים לכל היותר?
תודה!

למעלה