העברת בע"ח לקנדה

shuttles

New member
העברת בע"ח לקנדה

אילו אישורים עליי להציג על מנת להכניס חתול לקנדה? הרצתי חיפוש בכל מיני אפשרויות ומצאתי הודעות על צורך בהצגת פנקס חיסונים (מתורגם, אני מניחה) ועל צורך בהוכחת חיסון נגד כלבת בשנה האחרונה (ולא פחות משלושה שבועות לפני הטיסה). האם צריך לשלם אגרה כלשהי? אם כן, למי ואיך? באתר השגרירות אינני רואה הנחיות. האם מישהו הצליח לברר/התנסה ויכול לעזור? שאלה ב' - טכניות: נניח וחברת התעופה מאפשרת החזקת בעל החיים בכלוב בתא הנוסעים. אבל הוא בטח צורח... עושה צרכים... צריך לאכול ולשתות... לחלץ עצמות... אולי כדאי להרדים אותה לזמן הטיסה? (מנסיון הובלת החתולה בכלוב לווטרינר - היא לא מפסיקה ליילל). הרבה תודה ומייאו לעונים.

placid1

New member
העברת חתול

מנסיוננו בהעברת חתול לטורונטו לפני כשנה: היה צורך להראות פנקס חיסונים עם חיסון לכלבת כפי שציינת. מעבר לכך יש לשלם אגרה של ~30 דולר בכניסה לקנדה במעמד בדיקת פנקס החיסונים. לא להביא אוכל לחתולה, גם לא בשקית שלא נפתחה כי תצטרכו לזרוק לפח, אם היא לא מתוצרת ארה"ב או קנדה. לגבי הטיסה: טסתי עם חתול/ה 4 פעמים בעבר ותמיד בתא הנוסעים. לא מומלץ להאכיל (מרוב סטרס הם גם לא ממש מעוניינים לאכול). גם לא מומלץ לשים מים בכלוב כי הם יישפכו. כדאי לשים בד נעים בתוך הקופסא כדי שיהיה רך יותר וגם לספוג שתן, אם יש. אצלנו, כנראה בגלל הצום שהם גוזרים על עצמם, נרשמה השתנה אחת בלבד ואז פשוט זרקנו את הבד. בכל הטיסות שטסנו עם חתולים, לאחר ההמראה הוצאנו אותם להתאוורר על הברכיים שלנו, לקבל ליטוף ולהרטיב את השפתיים עם קצת מים. החתולים שלי תמיד היו רגועים בנסיעות ולכן לא פחדתי להוציא. אם החתולה שלכם היסטרית יותר, אולי עדיף שלא לקחת סיכון. לא מומלץ לתת כדורי הרגעה לחתול כי במקרים רבים מקבלים תגובה פרדוקסאלית שבה החתול בהיפר במקום להירגע.

yanivran

New member
ניסיון שלנו

לנו יש שני חתולים, והם עברו שתי מדינות (ארה"ב וקנדה) שלהם חוקים זהים בעיקרון, צריך פנקס חיסונים ואישור מווטרינר מחוזי (לארה"ב בכל מקרה). כשעברנו איתם מארה"ב לקנדה זה היה יותר פשוט ואני גם לא זוכר משהו, אבל כנראה שזה בגלל שהם מודעים לזה שהחתול עובר את אותו התהליך בכניסה לארה"ב. בטיסה עצמה, זה היה די פשוט, החתולה שלנו די אדישה ומעבר ללבחון את הנוסעים היא לא ממש נלחצה, הפחדן הלחוץ שלנו כל פעם שהתחיל ליילל הפננו את הכלוב שלו לכלוב שלה והוא נרגע. הם לא השתינו, וגם לא אכלו, מעבר לזה שהם קיבלו קצת מים מידי כמה שעות הם היו די בהלם. כשהגענו למלון אחרי כל שעות הטיסה האלו הכנו קופסת נעליים עם החול לחתולים והם עמדו בתור ונכנסו יפה יפה אחד אחרי השני לעשות את הצרכים שלהם דבר ראשון ואז התפנו לאכול ולשתות (עקב ההלם זה לא היה מיידי, לקח להם חצי יום אז שהם התחילו ממש לאכול ולשתות שוב, שוב זה היה רק אחרי הטיסה, במעבר לקנדה לא הייתה התופעה הזאת.). זהו, בעיקרון יש חומר שמרגיע חתולים, אבל מאוד לא מומלץ להרדים אותם, הם נכנסים לפניקה מזה אחרי שהם מתעוררים וזה די טראומטי עבורם. החומר שמרגיע שמים איתם בכלום וזה גורם להם להרגיש יותר בבית. אני הייתי נותן לחתול להיכנס ולצאת מהכלוב כיומיים לפני הנסיעה שיתרגל אליו, וגם אם אפשר להשיג כלוב גמיש, זה מן הסתם יותר טוב מכלוב פלסטי שאותו לא מקבלות כל חברות התעופה. בהצלחה...

Applebite

New member
מה זה כלוב גמיש?

הבנתי שאפשר לקחת את החתולים כמזוודות (כלומר שייחשבו במשקל של המזוודה, לא שיהיו בבטן המטוס), זה נכון? כי אז לא צריך לשלם על כרטיס בשבילם. אמנם אני לא טסה בקרוב (תכנונים לעתיד), אבל אני חושבת על זה כבר מעכשיו. יש לי 2 חתולים, עד כמה זה יהיה בלתי אפשרי לקחת 2 חתולים לבד? ומה עושים כשמגיעים, אפשר לשחרר אותם בחדר מלון? יש הרבה מלונות שמרשים להביא חתולים? זה נראה לי כמו טראומה נוראית לחתול- הטיסה הארוכה ואז להגיע למקום כמו מלון ואז שוב לעבור... אבל אני ממש לא רוצה להשאיר אותם בארץ. זו אחת הדילמות הגדולות שלי במחשבות על מעבר.

yanivran

New member
באופן כללי

אנחנו טסנו עם לופטהנזה. הם הרשו (לפני 3 שנים) לקחת כלובים לא גמישים. (כלוב גמיש הוא כלוב מבד ולא מפלסטיק כמו רוב אם לא כל הכלובים לחתולים בארץ). אח"כ היה עיכוב בטיסה ולכן איחרנו את הטיסת המשך של לופטהנזה. היות שהם בהסכם עם UNITED היינו אמורים להמשיך בUNITED (אם אני זוכר נכון) אבל שם מקבלים רק כלובים גמישים, אז לא יכולנו לעלות עם החתולים לטיסת ההמשך, בסופו של דבר טסנו למינכן בטיסה של לופטהנזה ומשם בעוד טיסת לופטהנזה לסן פרנסיסקו (זו הייתה המטרה שלנו אי אז). העיכובים הנ"ל גמרו לכך שבמקום טיסה של 15 שעות היינו בדרכים כ20+ שעות, והחתולים נאלצו לצאת ולהיכנס לכלובים שלהם כ4 פעמים במהלך הבדיקות, מה שהיווה בשבילהם חוויה מאוד לא נעימה. למזלנו לבן זוגי יש מעין פונצ'ו כזה, שהחתולים הוצאו מהכלוב הכנסנו אותם מתחת לפונצו' שם הם הרגישו בטוחים, כך שזה הקל על התהליך. הופתענו מזה שבמהלך המעברים בין המלונות והדירות הם דווקא הסתגלו מהר יותר מאשר בארץ, אולי מכיוון שהם לא הספיקו להתרגל למקומות האלו ואולי בגלל ההלם. במעבר לקנדה הם שוב שהו במלון שבועיים, אבל התנהגו מאוד יפה ויחסית בביטחון רב לעומת הפעמים הקודמות (נסענו ברכב לקנדה והם היו ב4 בתי מלון בדרך). אני לא יודע לגבי עליה של חתול למטוס כמזוודה, ואני מאוד בספק לגבי זה. אצלנו שילמנו (יותר נכון המעסיק שילם) על כרטיסים לחתולים שהיו די זולים, ואמרו לנו בפירוש שניתן להכניס חתול אחד לכל בן אדם שנוסע, כך שתהיה לך כנראה בעיה לטוס עם שני חתולים כשאת טסה לבד... לגבי מלונות שמרשים להביא חתולים, יש לא מעט כאלו, אבל צריך לעשות עבודת מחקר קטנה על מנת לברר איפה וזה בד"כ בקנדה בכל מקרה, דורש תשלום נוסף כל שהוא. (משום מה בארצות הברית בד"כ לא נדרש תשלום נוסף). ברור לי שלחתולים זו לא החוויה הכי נעימה לעבור מדינה, ומלונות וכו', אבל מצד שני ברור לי גם שלעבור דירה לחתול זו חוויה לא הכי נעימה, אז צריך להתייחס אל זה כאל מעבר דירה מורכב.

verawolf

New member
כפח שידוע לי

יש אופציה להטיס 2 חתולים- ואם לא אז יש מישהוא שיכול לעשות זאות תמורת תשלום.

verawolf

New member
מצטרפת לשאלה

אבל מה אם החברות הטיסה? אני היבנתי שלא כל החברות מרשות חיות איתך במטוס... אם איזה אפשר? מישהוא יודעה? אני יודעת שאל על מרשים. מי עוד? ומה אם בדיקות נוספות לחתול לפני המעבר? בדיקת נוגדני כלבת?

אין בדיקות מעבר לאישור בריאות כללי מהוטרינר

הפרטי, או אם עוברים דרך ארה"ב מהוטרינר המחוזי. אל על ואיר קנדה מטיסות בעלי חיים בוודאות, יש לבדוק לפני רכישת הכרטיס, עם כל חברה אחרת באופן מיוחד, אין לרכוש את הכרטיס לבעל החיים בפרד, כדי לא להיתקע.

למעלה