העברת דירה , מה מרגישים -שרשור

AIDA1

New member
העברת דירה , מה מרגישים -שרשור../images/Emo77.gif

זה שינוי לא קטן בחיים . עוברים ממשהו ידוע למשהו לא ידוע . יש סיבות לשינוי הזה הכרוך בציפיות , ויתורים ואי ודעות ...אלה גם המחשבות וההרשה שלי . אשמח לשמוע כל המחשובות וההרגשות הקשורות לשינוי כזה בחיים. אני מתנצלת שלא כל כך יכולה להשתתף בשרשורים אחרים (אני מאוד לחוצה )ומבטיחה שכן אשתתף רטרואקטיבי. יום נעים לכולם והמשך הצלחה בתוכנית (עשו את זה , לי עזר הרבה )!!!

בדיוק כרגע ראיתי קישור בפורום

יוצאים מהבית של האפוטרופוס הכללי, וראיתי שיש להם גם דירות זולות בחיפה. לדעתי ממש שווה לך להיכנס ולבדוק. האפוטרופוס הכללי זה גוף ממשלתי שמטפל ברכוש של אנשים שנפטרו ולא היו להם יורשים (ועוד כמה סיבות), בנתיים הם משכירים אותם ויש גוף מטעמם שהוא בעל הבית שמטפל בכל התיקונים בדירה במהלך השכירות. כל הדירות בחיפה שראיתי בקישור הן בסביבות הסכום שאת מחפשת. לוח דירות להשכרה של האפוטרופוס הכללי

AIDA1

New member
עוד לפני שאני נכנסת לקישורים ..../images/Emo140.gif

ששלחת לי ,רוצה להגיד לך יעל נשמה ,שרציתי לצאת כדי להתגבר קצת על הלחץ ואמרתי לעצמי , אני נכנסת עוד פעם לפורום . האמיני לי שההודעה שלך פשוט ריגשה אותי עד לדמעות והייתי צריכה לשתות מים. עכשיו אני ממהרת לעיין ואודיע לך על התוצעות. אוהבת אותך ותודה !

לקשמי

New member
העברת דירה

שינוי? אצלי לעבור דירה זה כבר לא שינוי, זה דבר שגרתי
אני 4.5 שנים גרה מחוץ לבית של ההורים ובתוך הזמן הזה כבר עברתי איזה 5 דירות... לגבי תחושות, כל מעבר כזה נותן לי תקווה שהדירה הזאת תהיה טובה יותר מקודמתה, שיהיה לי בה שקט ושארגיש בה באמת ב
. השינוי המשמעותי שעשיתי באמת במעבר דירה היה לפני בערך שנתיים, כשעברתי לגור בתל אביב אחרי שכל החיים גרתי בראשון. מאז שאני גרה בתל אביב החיים שלי השתנו בצורה שלא ציפיתי לה בכלל. התחלתי לתרגל יוגה ברצינות, במרכז ליוגה בתל אביב, שעכשיו הוא כבר לפחות הבית השני שלי. והיוגה כשלעצמה שינתה לי את כל דרך ההסתכלות על החיים וזה דבר אדיר.

שיגרה שיגרה,

אבל בכל זאת מעבר דירה מצריך התארגנות, קצת בלגן - טוב בסדר, הרבה בלגן, להתרגל לבית חדש, סביבה חדשה, בלבית חדש. אולי קל יותר לעשות את השינוי הזה שוב ושוב אחרי הפעם הראשונה, אבל בכל זאת כל פעם מחדש זה שינוי.

AIDA1

New member
לקשמי נתת לי תקווה

למרות גילי המתקדם , והקושי הפיזי הכרוך במעבר , הנפש שלי רוצה למצוא עקב השינוי , משהו שישנה גם אצלי דרך ההסתכלות על החיים כמו אצלך . מין אביב כזה ...

farfromhome

New member
הכיף שבלעבור דירה...

בדומה ללקשמי, אני עברתי בערך שש דירות בחמש השנים האחרונות, כך שזה הפך כמעט לתחביב... נכון שהמעבר למקום לא ידוע יכול להיות מפחיד, ותלוי מהיכן להיכן את עוברת - מעבר דירה באותה עיר, או מעיר לעיר, או מארץ לארץ... אבל יותר מהפחד אני בד"כ מרגישה התרגשות וציפייה, שמחה משינוי השיגרה, שמחה להכיר מקום חדש על הדברים הכי קטנים שבו - חנויות או בתי-קפה שקרובים לדירה החדשה שלא הכרתי קודם, או אפילו רחוב נעים שפתאום יוצא לי ללכת בו הרבה בגלל המעבר... השיטה שלי להתרגל לסביבה חדשה היא להתחיל בקטן - להכיר לאט לאט את הרחובות הקרובים לבית, את הסופר, להפוך מקומות זרים למקומות "שלי" - למשל לקנות קבוע באותה מכולת קטנה עד שהיא מרגישה מוכרת, וכך לאט לאט להרחיב את המעגל של מקומות "מוכרים". לפני שבועיים חזרתי משנה בחו"ל (טיוואן), ולפני שטסתי לשם חששתי מאד מהמעבר לסביבה החדשה, שכירת דירה, לימודים והכל בסביבה לחלוטין לא מוכרת... ועם כל החששות והקשיים שכמובן היו, יותר מהכל זו היתה חוויה מרגשת ומלהיבה. השתדלתי לקחת הכל בקלות, להפוך את "הפחד מהלא-ידוע" ל"התרגשות מהחידוש" או משהו כזה... אני עוברת לדירה חדשה בתחילת אוקטובר (אתמול חתמתי על החוזה!), ואני ממש רוצה כבר לעבור, לעצב את החדר החדש, כל ההתרגשויות של התחלה חדשה... אז בהצלחה לך ושהמעבר יהיה נעים ומשמח! עינת.

AIDA1

New member
farfromhome כשאני חושבת

על מה שכתבת ,את פשוט נתת לי כלים רוחניים איך להתמודד עם הפחד "מהלא -ידוע". תודה לך עינת עבור זה ועבור האיחולים .עד עכשיו לא מצאתי משהו מתאים ,אבל יש בי תקווה . מאחלת גם לך הרבה הצלחה ותרגישי טוב בדירה החדשה !

BU BP

New member
אצלי זו הזדמנות לעשות סדר מחדש

בכל החפצים שצברתי במשך השנים. אני תמיד מנסה לארוז רק את מה שצריך ולמסור את מה שלא. הזדמנות להתחדש וליצור....תמיד כשמגיעם לשני הארגזים האחרונים כבר יש קצת בלאגן. ואז לאחר שמתארגנים עם הדירה החדשה חוזרים לשני הארגזים האחרונים ולאט לאט עוברים ממיינים ושמים גם לזה סוף.

AIDA1

New member
הנה אצלי זה כבר 2:45 ( בעצם 1:45)

ועדיין אני ערה ... קראתי את המאמרים ששלחת לי את הקישורים ואני ממליצה לכולם לקרוא את השני כי מתאים גם לאלה שלא עוברים דירה : עצות איך לעשות סדר בדירה . האמת שגם אני תמיד זורקת דברים לפני כל מעבר ( אני כבר עברתי 3 פעמים , זה יהיה הרביעית ). איך אומרים , בכל רע יש גם טוב תודה BU BP !

למעלה