העברת דירה (מתנה)

sh182

New member
העברת דירה (מתנה)

היי,
ברשותי 2 דירות קטנות . לשם הדו' נקרא להם דירה1, דירה2
האם בהעברה דירה1 במתנה (קרבה ראשונה) אני נחשב שנשארתי עם דירה אחת
ובמכירת דירה2 אהיה פטור ממס שבח?
האם אני חייב לגור בדירה1 לפני ההעברה? (היא דירה מושכרת)
תודה

aeonf

New member
כן ולא.

עדיף לעשות הכל דרך עו"ד באופן מסודר וגם לקבל יעוץ לפני.
&nbsp

sh182

New member
התכוונת לכן -אחרי שאעביר את דירה1 במתנה אהיה פטור במס שבח

שאמכור את דירה 2.
ולא -אני לא חייב לגור בדירה1 (דירת המתנה) לפני שאני מעביר אותה כמתנה.
&nbsp
אני מנסה להבין את הדברים לפני הייעוץ.
&nbsp

ניסיון כזה להעלים מיסים הוא מאד יקר

אתה מנסה להמנע מתשלום מס,
אבל התעלול הזה הוא אחד הידועים,
והוא אחד היקרים למי שמנסה אותו
1. מי שיקבל את המתנה , תלוי בסיטואציה, יצטרך לשם מס רכישה, הוא הרי מקבל דירה, כך שאתם עדיין משלמים מיסים בארוע
2. מי שיקבל את המתנה לא יוכל למכור את הדירה או להחזיר אותה במתנה אליך במשך כמה שנים, בדרך כלל 4 שנים.
3. מי שיקבל את המתנה לא יהיה חייב בעתיד להחזיר אותה, היא שלו
4. אם מי שיקבל את המתנה יש לו דירה, הוא יצטרך לשלם על כל הדירה מס רכישה, אם אין לו דירה, הוא איבד את הזכאויות שלו הנוכחיות והעתידיות של אנשים שאין להם דירה.
5. כשהוא ימכור אותה או יחזיר אותה אליך הוא יצטרך לשלם מס שבח על הדירה, תשלום מס השבח לא נעלם, הוא רק נדחה.

ובקיצור, כמעט תמיד זה יוצא יותר יקר לנסות לעבוד על רשויות המס, אין כאן שום חלון אפשרויות לא לשלם מס, אבל אם אתה מעוניין , תלמד טוב את החוק, או תעסיק בעל מקצוע שיסביר לך את הפרטים.

sh182

New member
טוב שלא נסחפת :) מדובר על דירת חדר שאחי קנה לי לפני כמה שנים

ועכשיו הוא בתהליך לא נעים (והולך לגור ברחוב פחות או יותר) וזה מתבקש שאעשה את הצעד הזה בשבילו.

בעיקרון מכר ללא תמורה בדירה אחת מתוך שתיים

משאיר אותך עם דירה אחת בלבד.
לתשומת ליבך כי הגדרת "קרוב" במס רכישה ובמס שבח שונות זו מזו.
חשוב מאוד לקבל ייעוץ פרטני בטרם נקיטת מהלכים שיבחן גם את פרטי רכישת הדירות וגם יכלול סימולציות מס שבח.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אם כיוונת בשאלתך לעניין תקופת הצינוון הנדרשת לפני מכירת דירה שהתקבלה במתנה הרי שהחל מיום ה-1.1.2014 בהתאם לסעיף 49ו בנוסחו החדש, השתנו תקופות הצינון, ובהעברה ללא תמורה מיחיד לקרובו תחול תקופת צינון בת 4 שנים מיום קבלת המתנה, ובמידה שמקבל המתנה התגורר בדירה דרך קבע, עד שיחלפו 3 שנים מיום שהחל להתגורר בה דרך קבע.
&nbsp
אגב, החל משנת 2018 ניתן למכור דירה במס מוטב, חישוב לינארי, דירה שהתקבלה במתנה ללא תקופת צינון.

למעלה