העברת הבמה היום יום ג' בשעה 20:30

העברת הבמה היום יום ג' בשעה 20:30

היום בשעה 20:30 נפגשים ליד הבמה המרכזית מול ביה"ס בשביל לפרק אותה ולהעביר אותה למקומה החדש - כולם מוזמנים לעזור!!!

העברת הבמה לחנייה

זה מגוחך על גבול האבסורט העובדה, שתושבים מהיישוב נותנים יד לאסנת ליפשיץ - שאמורה להטיב עם כל התושבים בהחלטותיה כחברת וועד , ובכך מהווים שותפים לשמוש חריג של רחבת החנייה. מעל לחודש ימים אנחנו - השכנים הסמוכים לחנייה שנגזר עליהם להיות הקורבן התמידי של היישוב - מוקד למפגעים שלא מטופלים ורק מחמירים: מטח של אבנים ממרחב המתנ"ס , בימים אלו מתקיימים מטחים של אבנים לעבר המכוניות החונות בחנייה , ואתמול העברת הבמה כ-2 מטר מביתנו. מבחינה משפטית , קיימת עבירה על החוק בגין שינוי תב"ע ( שינוי ייעוד של שטח ציבורי ) - שטח החנייה מיועד לחנייה ולא ניתן לעשות בו שימוש אחר , כשאנחנו רכשנו את הבית היה ברור לנו שנגור בסמוך לחנייה , למתנ"ס , אך בהחלט לא חלמנו לחיות בסמוך ל"במת הופעות" רעועה , המזכירה בחזותיותה את בסטות שוק הכרמל .... ולא ייחלנו לסבול מהטרדות של המולה ורעש , בנוסף לאירועי המתנ"ס , בית הנוער ועוד.... איכות חיים בוודאי אין במוקד זה , אך הסיוט הגדול מכולם הוא להפנים את שכבר הבנו ,די מזמן , שחברי הוועד שהבטיחו לטפל בבעיה ולעשות כל שביכולתם למנוע את המפגע האבסורטי הזה , נוהגים למשוך זמן , ל"העביר" את האחראיות לדבר, אחד לשני . ולבסוף לממש את ברירת המחדל , תוך תכנון קר ואפל ,שזעקת היישוב לא תישמע ,כי רק משפחה אחת תסבול !!! והרי תושבי היישוב יסייעו בפירוק הבמה, אבל לא יהיו שותפים לזעקת ה"אחר" . היום אנחנו נאלצים להלחם בכל הדרכים על מנת לזכות במעט שקט - זכות בסיסית של כל תושב , מחר אתם תתקלו באטימת האוזניים הנהוגה ביישוב ובחוסר ההתחשבות מצד חברי הוועד , שמובלים ע"י מזכיר היישוב !!!!

idopel

New member
מעטים האנשים שאתה פוגש בחיים

ומרשימים אותך בצורה כל כך עמוקה באכפתיות, ברצון לתרום, בהשקעה - למעשה אין לי מילים מספיק גדולות כדי לתאר את אוסנת ופועלה, מבלי להכנס לוויכוח אם את צודקת או לא, ללכלך על אוסנת ועוד בפומבי זה המעשה הכי שפל שיכולת לעשות.

אין מדובר בקרבות מילוליות - אני בע

חשוב לקרוא בין השורות! לא רק שלא "ליכלכתי" , כדבריך , בפועלה של אוסנת , התמקדתי ב"תופעה" שלצערי הספקתי להכיר מספר פעמים - התחשבות ברוב תוך כדי התעלמות ההפרט הנוגע בדבר ותחושת "הלבד" ללא גוף מייצג ומקיים את דברו!

idopel

New member
לכל אחד יש את הצרות שלו

וכן, לפעמים טובת הכלל פוגעת בפרט מסוים שזכותו המלאה להלחם בכך (באמצעים נורמטיבים, לא כפי שאת עושה בפורום), לי לדוגמא יש בקצה הרחוב מזבלה שאליה אני צופה מחלוני, עשרות כלי רכב בעיקר בסופ"ש גוררים גזם ופסולת לאורך הרחוב שלי וזורקים אותו (בד"כ מחוץ לצפרדעים) אגב, היוזם לדבר הזה הוא לא אחר מאשר יו"ר הועד - רונן (אחי) שכני ממול, אבל כרגע לצערי אין פתרון יותר מוצלח לעניין. יש עוד רשימה ארוכה של "מיפגעים" שמהם סובלים שכנים (גנים, גינה ציבורית, מגרש כדורסל, מחסן ישובי, נשקיה, ארועים יישבויים, וכו') אז כל אחד מבין שצריך את הדברים האלו אבל "לא ליד ביתי, שיהיה ליד משהוא אחר" אישית, אני חושב שאת קצת מגזימה, 4-5 ארועים בשנה לא יהרגו אף אחד.

יש פתרון ל"צרה" שלך!!

מטרת הפורום לא אמורה להסתכם ברשימת הודעות טכניות ו/ או עדכונים "יבשים" - הרי הפורום נועד להוות שלוחה של תקשורת , שבה נהוג לחלוק , לשתף ואולי לקבל ייעוץ כזה או אחר ... לא מדובר במפגע ויזואלי בלבד ולא מדובר בהזנחה - אלא בחריגה ועבירה על החוק !!! אני לא מצליחה להבין איך אתה מכליל את גני הילדים , גנים ציבוריים ל"מפגע" אין כאן שינוי ייעוד - כל מי שרכש את ביתו ליד ... ידע מכך ... אני מתגוררת בסמוך לביה"ס ובסמוך למתנ"ס ולא הגדרתי את זה כמפגע !! צריך לדעת לקרוא את עיקר הדברים ולא את הטפל!!! ולפי דבריך , בקרבת ביתך יש לך שטחים פנויים - מה דעתך להעביר את הבמה אליך ??? זאת תהיה הזדמנות טובה לניקוי הפסולת !!!

idopel

New member
מטרת הפורום היא בדיוק כמו שאמרת

ולכן ייתכן ותפרסמי משהו בפורום ולמישהוא תהיה דעה אחרת משלך, אז קחי את זה בחשבון. אני בכוונה לא עסקתי בחוק היבש, מגרש כדורסל גם אם הוא חוקי הוא מטרד לגרים בקרבתו, לא כל דבר בחיים מתחלק לחוקי - לא חוקי, ייתכן ומשפטית את צודקת (אני באמת לא יודע) אני רק לא רוצה להגיע למצב שהמזכירות והוועד יתעסקו כל היום בתביעות קנטרניות של תושבי היישוב (אגב, אני בטוח שהמזבלה בסוף הרחוב שלי לא ממש חוקית) כהצעה אופרטיבית אחרונה הייתי מציע שתחשבי מחשבה "בריאה" כהגדרתך ותציע חלופות למיקום הבמה. אנא צייני כיצד המקום החלופי עומד בדרישות שרונן ציין. בהצלחה

dalt

New member
מדוע יש צורך להעביר את הבמה?

האם יש אלטרנטיבה למיקום אחר מרכזי ביישוב לדוגמא ליד בית הספר באזור הפתוח?

העברת הבמה - בלי חשיבה

העברת הבמה נועדה לפינוי השטח לשם בנייה , נקודה שאין עליה ויכוח , אך מדוע לא הושקעה מחשבה "בריאה" למציאת מקום פתוח , שיאפשר אירועי במה מבלי להתעלל בחיי התושבים הנוגעים בדבר !!!!

לארי

New member
../images/Emo41.gif תלונות,בקורת וחשיפה אישית../images/Emo26.gif

בוקר טוב, כמה הערות: 1. אסנת לישפיץ (במקרה זה) היא חברת ועד מן המניין ולא מקבלת החלטות לבד. מאחורי פעולותיה עומד ועד נבחר שדן באופן רציני בנושאים השונים ומביאם לביצוע. ועד כפר האורנים עומד מאחורי כל ההחלטות ואחראי להם , ואין זה המצב שחבר ועד מבצע "קפריזה רגעית" על דעת עצמו. לכן, בקורת אישית על חבר ועד והפיכתו ל"שק החבטות" כאחראי בלעדי לפעולות, אינה במקומה, ואינה הוגנת בהיבט הציבורי, בטח שלא במקרה האישי הזה של אסנת. 2. אני מזכיר את כל הנהלים בנושא תלונות וביקורת בפורום , ומבקש לעמוד בהם. ניתן ורצוי להשמיע בקורת עניינית בפורום, אולם יש לעשות זאת בדרך ראויה ומכובדת ולזכור שינם אנשים, בשר ודם, מאחורי המעשים וההתנדבות. הכללים ייאכפו באופן ברור ומיידי, ואני מניח ללא שום קשר שנציג ועד יחייחס עניינית לנושא.
לארי

ronpel

New member
תשובה

מיקום הבמה נדון בכובד ראש כולל ביצוע נסיונות בשטח לבדיקת כל האופציות. ההחלטה היא של צוות שלם ולא של אוסנת וחבל שעוברים לפסים אישיים. השיקולים לבחירת המיקום הם רבים: בטיחות חיבורי חשמל נוחות שיפועים נכונים שיאפשרו צפייה אזור ישיבה נוח ולא מסוכן (בניגוד למגרש הקיים שמלא אבנים ופסולת מסוכנת) אפשרות לכנס את כל הישוב. מינימום פגיעה בשכנים. לאחר ששקלנו את כל הנושאים הנ"ל הגענו למסקנה שהבמה תוקם בקצה החנייה ללא הגב. כאשר את הגב נרכיב רק לקראת הארוע עצמו. כך הבמה לא תסתיר או תפריע לשכנים במשך כל ימות השנה ורק כאשר יש ארועים (שכיום זה בסה"כ 3-4 ימים בשנה) יורכב הגב. לדעתנו זה פתרון אופטימאלי ולא פוגע באיש. לאחר הקמתה נדאג גם לציפוי הדפנות בצורה דקורטיבית כך שגם מבחינה זו יהיה שיפור משמעותי. רונן.

עוגמת נפש אמיתית

כל שנכתב ממחיש את ההתעלמות מהפרט... ומעצם העובדה שמדובר בשינוי יעד המגרש בניגוד מוחלט להיותו מגרש חנייה ולא מרחב להופעות ... אין לי מילים להביע את אכזבתי לקרוא, כי מדובר בהחלטת צוות שלם שלא טרח לשתף את הנוגעים בדבר, למרות שבאופן אישי ניהלנו שיחות עם כל חברי הוועד וגם עם רונן( לפני כחודש ימים) , שהבטיח לעדכן אותנו ונשמע כמגלה אמפטיה לאבסורט המתמשך.... ועם אוסנת שהבטיחה כי תמצא פתרון הולם יותר! הטעייה המתמשכת היא לגבי המיקום של הבמה - על פי חוק במת הופעות מחוייבת ברדיוס של מטרים מסויימים ולא מרחק של 2 מטר . אין אני מחוייבת לסבול רעש של הופעות הבמה , מאחר ונעשו שיקולים המקלים את העברת הבמה ללא הוצאות מיותרות ומאמצים כנים להסדרת השקט לכולם -הרי נשמע הדבר שיש ביישוב סוג א' של תושבים וסוג ג'...שיספגו ללא עוררין ,כי לרוב העמדת הבמה נוחה במיקום זה , ולא מול ביתם !!! בדבריי לא רק שלא זילזלתי בפועלה של אוסנת אלא שהדגשתי את המדיניות בלקיחת ההחלטות - שיטת "צמצום הנפגעים" - כמה נוח לפגוע במשפחה אחת ולמזער את זעקת התושבים !

מדובר בחשיפת הבעיה - לא אישי

אני , באופן אישי , שוחחתי עם חברי הוועד ( רונן , יוסי ואוסנת ) והם שהעניקו לי את התחושה כי יש צדק בדבריי , שהעניין לא יהווה מטרד בעבורנו , ושום החלטה לא "סגורה" מבחינתם . בנשימה אחת נאמר לי לדבר ישירות עם אוסנת , כי היא האחראית להפקת האירועים - לא אני בחרתי להטיל עליה את מלוא האחראיות. רק ציפיתי לקבל יחס שווה , כמו כל חברי היישוב , ולזכות להתייחסות טלפונית כשם שהובטח לי ...

Shachamb

New member
אז אולי תתנצלי

נופר אז אולי תתנצלי מעל במה זו בפני אוסנת שבאמת תורמת מעל ומעבר ולא מגיע לה שיכפישו אותה באופן אישי - זה מה שנעשה ואז יקל עלינו לגלות אמפטיה לבעיה

אל תחפש קונספרציות../images/Emo2.gif

אני לא אהיה שותפה לקונספרציה שאליה אתה חותר ... אוסנת היא לא העיקר בנושא ואני לא עסוקה בלהחניף לחברי וועד ... העיקר הוא המוטו שדין אחד כדין חמש מאות תושבים !!!! לא חיפשתי את האמפטיה ... כי הרי הובהר לי את שכבר ידעתי ... שלהתפלספות בפורום אין צורך בקבלות ... היה חשוב לי להביע את דעתי בנושא .. את המלחמה שלי אני אקיים בדרכים המקובלות ולא על גבי הפורום... זה עצוב לראות את כולכם עסוקים בלהחניף ולשמור על הנפשות הפועלות , ולא לדון בבגרות, אודות בעיות שעשויות להיפתר בחשיבה משותפת ... - כנראה שהפורום מיועד רק למסירת הודעות ותו לא !!!!

למעלה