העברת הודעה מאתר "ערים בלילה"

יונה1

New member
העברת הודעה מאתר "ערים בלילה"

שלום לכולם, במסגרת הציפייה של כולנו לשחרור גלעד שליט יחד עם כל שבויי ונעדרי ישראל, נקיים השבוע ערב הקראה. ערב זה הוא במסגרת יוזמה של כמה תל אביבים לקיים משמרות עד שגלעד ישוב הביתה. המשמרות מתקיימות ערב ערב, בין שמונה לתשע, ליד העץ שליד המזרקה בכיכר רבין. בערב עצמו תקריא רונה, סטודנטית למשחק, סיפור קצר שכתב גלעד שליט בילדותו. הערב יתקיים ביום רביעי הקרוב, תשיעי ביולי, בשעה שמונה וחצי בערב, בעץ שליד המזרקה בכיכר רבין. נשמח אם תפיצו את מייל זה למכרים רבים. אנו מקווים לארגן ערב מיוחד מדי שבוע - שבועיים ונשמח לקבל רעיונות נוספים. מי שמעוניין לעזור בדרך אחרת, מוזמן ליצור קשר אורן 0542277670 תמר 0542442011 הדר 0505919770

dariayaari

New member
בערבים האלה אפשר לחלק פליירים של משמרות ערנות

האם יותם ואיתי נכנסים לפורום הזה? אני רוצה ללכת לכיכר באותם ערבים ולחלק פליירים של משמרות הערנות, אותם אלו המופיעים בלוח הפעילות. כל היודע..... דינה.

יונה1

New member
רעיון מצויין!

את רואה שאת לא צריכה עצות וטיפים מאף אחד? (-: אם את מגיעה לציבור שממילא מוכן לתרום לנושא, סביר להניח ששם תמצאי גם מספיק אנשים שיבינו את חשיבות העמידה מול אולמרט. כמובן שלדעתי אין שום תועלת בהשחתת זמן בכיכרות בתל אביב ואפילו לא בזרנוגה עילית, אבל את שרביט הויכוחים והפולמוסים על הנושא הזה, אני מעבירה בשמחה רבה אליך.

dariayaari

New member
שואדה זרנוגה???

ולעניין - מי אני שאדע, אגיד, אחליט מה טוב ומה פחות יעיל. כל יוזמה, כל רצון שמניב עשייה, מבורך מבורך מבורך לטעמי. הכיכר בכלל מקום מצויין. אנשים עוברים, רואים, מתקרבים - חשוב מאד שתהייה תהודה. דן בן תרצה כבר אמר את זה, מלי גם במילים אחרות - עוד טיפה ועוד טיפה ועוד טיפה פה..ועוד טיפה שם......הטיפות מתחברות בסופו של דבר אל קול צעקה/זעקה אחד. ומי אמר שאותם אלו בתל אביב, שעומדים בכיכר ערב ערב, יגיעו לירושלים?! להם מתאים לקיים את הערבים האלה בכיכר. האם זה לא עדיף על כלום?

יונה1

New member
תראי, כיכר רבין זה נהדר

אבל ככל הידוע לי יצחק כבר מת, וכיום הכתובת החדשה לפניות הציבור היא אולמרט שגר בירושלים. לדעתי כל קוראי העתונים וצופי הטלויזיה למדו שעור חשוב מאד בשלושת השבועות האחרונים. רק התחיל קצה קצהו של לחץ ציבורי - ונחתמה העיסקה עם החיזבאללה. ואם א-פ-י-ל-ו תומר וינברגר מודה בכך סוף סוף, מי אני שאתווכח איתו! וזרנוגה עילית, פרט לזה שהיא אחת הערים החשובות ביקום, מסמלת אצלי את כל פעילויות הסרק שנעשו בשנתיים האחרונות על ידי אנשים טובי לב ומלאי רצון טוב, שלא מבינים דבר וחצי דבר במאבקים ציבוריים.

dariayaari

New member
יש עיר כזאת? כי בארץ/עיר/חי/צומח

חסרות תמיד ערים ב-ז'. וברצינות - כמובן שלעמוד מול ביתו של אולמרט נשמע יעיל, אבל זה לא מבטל פעילויות אחרות. לא תמיד ולא בהכרח מה שנשמע הגיוני אכן מניב את התוצאות הרצויות. לפעמים פעולה קטנה, קטנטנה, אמירה קטנה שנאמרת במקום ובזמן הנכון הופכים את הקערה על פיה. מה שהכי חשוב, שאולמרט ומקורביו יבינו שהכסאות שלהם בסכנה. יש מבניהם מי שכבר מבין זאת, נדמה לי שאהוד השני, ברק, כבר מבין את זה. והתובנה הזאת עשויה להגיע גם מהכיכר. אגב, לו לא היה מזעזע בכיוון רע, הייתי כותבת שלט - "גלעד לחופש נולד".

יונה1

New member
הרי אני כבר צרודה ועם נקע באצבעות

מנסיונות הסרק שלי להסביר כיצד (ואיפה) מנהלים מאבק ציבורי. לא קיבלתי לצערי תשעה קבין של חוכמה, אבל אני כן מצויידת בעשרה קבין של נסיון פרקטי ואקדמי בתנועות מחאה. גם ארבע אמהות ניהלו שלל ארועים בנוסח תנועת נוער (כולל, איך לא - צעדות בשביל היורד מזרנוגה). שלא במפתיע, לאחר שפרשנו מהתנועה, וערכנו הפגנה מאד סוערת מול הקרייה בתל אביב (כולל חסימת רחוב קפלן ושריפת צמיג סימלי. הפגנה שלוותה במעצרים ע"י המשטרה וכותרות ענק בעיתונים). למחרת היום אהוד ברק יצא בהצהרה שאם יבחר, יוציא בתוך שנה את צה"ל מלבנון. לרגע לא אמרתי שאם רק נעמוד מול אולמרט, גלעד ישוב הביתה. אבל אני כן מנסה לעזור לכם לעשות "קפיצות דרך" תודעתיות ולתרום קצת הבנה ובגרות פוליטית. אם תומר וינברגר הבין זאתואמר בראיון איתו שאינכם עוסקים בשיווק מוצר, אלא במאבק פוליטי. לדעתי אפשר להסביר זאת גם לנפשות הטהורות מכיכר רבין. ואגב, אני מסכימה להרבה מהרעיונות של דן בן תרצה או תום או איך שהוא קורא לעצמו. כמובן שסרוב החברה של גלעד להשתחרר, או סרוב חברי אלדד ואהוד להתייצב למילואים, היה מזעזע קשות את המערכת. העניין הוא שזו לא חוכמה לשבת מול מחשב ולזרוק רעיונות לאחרים. כשהייתי בארבע אמהות, נהגתי להגדיר את היועצים השונים הללו כקבוצת ה"צריך ל"... להם היו הרעיונות, ואת המימוש והביצוע ציפו מאיתנו לעשות.

יונה1

New member
גלעד לחופש נולד

גרמת לי לחייך חיוך עצוב... אבל אפשר כמובן, "האם גלעד יהפוך לארד?" או פשוט גלעד=ארד? החשש מרון ארד 2, הוא המסר שעובד הכי טוב על כל הישראלים.

dariayaari

New member
לכן גלעד לחופש נולד - מזעזע ועושה את העבודה.

אבל פה כבר צריך לקבל רשות מהמשפחה, ולי אין אומץ.......

זה מתוחכם מדי

יהיו כאלה שיחשבו שפשוט ממחזרים את הסיסמא של רון ארד. הכיוון נכון, אבל לדעתי המסר צריך להיות פשוט וקליט. משהו כמו: גלעד - לא עוד רון ארד!!!

dariayaari

New member
נכון, וזה טוב אם יחשבו.

לא חשוב אם יחשבו כך או כך, חשוב שזה "פוגע". וחוצמזה שאפשר גם את זה וגם את זה. זה ידבר אל אלו, וההוא ידבר אל האחרים. במקרה זה חשובה הכמות לדעתי, כי המסר ברור, העוצמה עוד לא מורגשת. אני עושה כל מיני דברים להביא אנשים, ועדיין אינני יודעת כלל מי יבוא ואם.... נקווה לטוב......

dariayaari

New member
קראתי.

מאוחר יותר אתרכז בזה. נשמע נכון מאד מה שהוא כותב. צריכה לחשוב.......כרגע צריכה לרוץ.......אחזור לזה מאוחר יותר. בכל מקרה, תודה. ביי, דינה.

למעלה