העברת הצעת חוק- החזרת תשלומי נסיעה לראיונות

cmpo

New member
העברת הצעת חוק- החזרת תשלומי נסיעה לראיונות

שלום לכולם,

פרסמתי בקבוצת "סטטוסים מצייצים" בפייסבוק רשומה, בה אני סבורה כי יש לחולל כאן שינוי לגבי החזרי נסיעות לראיונות עבודה בארץ. אנא הכנסו, קראו והביעו את דעתכם (אפשרי גם בפורום כמובן).
כל אחד יכול להזדהות ולהשפיע!

trilliane

Well-known member
מנהל
רעיון יפה, לצערי אני קצת סקפטית שיעבור...

אבל ללא ספק הצגת בעיה כאובה. יש לי חבר קרוב נכה שבשל כך היו לו חיים לא פשוטים וקורות חיים בעייתיים במקצת – תואר שנמשך שנים רבות מהנהוג, ניסיון תעסוקתי מועט ועוד; הוא גר בצפון אבל ניסה לחפש עבודה בכל מקום והיה מוכן לעבור דירה, העיקר שיצליח למצוא משהו (וזה היה לו קשה פי כמה, כי רוב המקומות נרתעים מלהעסיק נכה, ולמרבה האירוניה הוא לא "מספיק נכה" כדי שיוכלו לנפנף בו עד כמה הם טובים לנכים ותורמים לחברה).

ולפואנטה: הוא הגיע לריאיון עבודה בירושלים שבסופו הובהר לו מיד שהוא כלל לא מתאים לפרופיל המשרה... כשהוא שאל "אז למה הזמנתם אותי" ענו לו בלי למצמץ "קורות החיים שלך נראו לנו מעניינים". כלומר טרטרו אדם מצפון הארץ לירושלים, בזבזו לו זמן ולא מעט כסף על כלום, רק כדי להשביע את הסקרנות שלהם, לנצל את המצוקה והייאוש שלו. אין בושה.

cmpo

New member
חוצפה ממדרגה ראשונה

הם מרשים לעצמם לזמן כל אחד, אע"פ שלעיתים האדם לא מתאים למשרה.
חבל על הכסף שלנו ועל הטרטור.. חיביים לעשות משהו בשביל לשנות את זה. בתקופה של בחירות זה זמן טוב ;)

אני לא ממש מסכימה איתך

אולי זה נכון במקרים של מרכזי הערכה וגם זה בהגזמה. במקרים של ראיונות ממש אין למעסיק שום אינטרס לזמן אדם שלא מתאים, זה בזבוז זמן גם של המראיין.

בנוסף, אני בספק שהחוק הזה יעבור היות שמבחינת "המחשבה היבשה" מדובר כאן אחרי הכל בצעד מצידו של מחפש העבודה, וזה כמו שאי אפשר לדרוש תשלום עבור הזמן ש"מבזבזים". בנוסף אפשר להזכיר מבחינה זו שרוב האנשים מחפשים עבודה בקרבת מקום מגוריהם, אם אני למשל אחפש עבודה בימינו הנסיעות לא יעלו לי שקל כי גם ככה יש לי חופשי חודשי וזה טיעון שמחזק למה לא צריך לשלם על ראיונות (במיוחד בהתחשב בכך שמאז הרפורמה החופשי חודשי מקיף טווח רחב במיוחד).

cmpo

New member
לי אישית זה גם קרה.

לגבי ה"בזבוז" זמן של המראיין, זומנתי פעם לראיון עבודה בבית קפה שכונתי בתור מלצרית. ציינתי מפורשות בטלפון שאין לי ניסיון במלצרות והמראיין אמר שזה לא משנה לו ואני בכל זאת אבוא איתו למפגש. למזלי הבית קפה היה ממש ליד מקום מגוריי, למרות שזה דרש הליכה קצרה בחום ברגל.
כשהגעתי לראיון הוא שאל אותי שוב אם יש לי ניסיון במלצרות, וכשעניתי לו בשלילה הוא ציין שהוא מחפש אנשים רק בעלי ניסיון. אז השאלה המתבקשת היא "למה זימנת אותי, אם ציינתי מפורשות שאין לי ניסיון במלצרות?". ייאמר לזכותו שאחרי וויכוח קטן לגבי הנושא הזה הוא החליט לשלוח אותי להתלמדות קצרה בחור בארץ שנמצא רחוק ממני בהרבה, וכן בהצהרה ש "הוא לוקח לעבודה רק את הטובים ביותר". אני סרבתי באלגנטיות. אני לא מבינה את המעסיקים האלה. זה בהחלט בזבוז זמן גם לי וגם לו, שלא נדבר על הכסף שהייתי מוציאה במידה והבית קפה היה רחוק ממני יותר. הוא כנראה אהב קצת את החוצפה שלי, והחליט לתת לי "צ'אנס", שבין כה וכה לא הייתי הולכת עליו. כמו כן אני יכולה להעיד שבאזורים מסויימים התחבורה הציבורית לקויה, ולעיתים את נדרשת לבצע נסיעה של 10 דקות במכונית ב- 2 אוטובוסים שונים במשך שעה. למעסיק יש אינטרס לזמן אותך, גם אם את לא מתאימה לו במדויק למשרה. לפעמים מגלים דברים חדשים בראיון.

לדעתי זה לא יתפוס

האמת שאני מקווה שזה לא יתפוס, זה ממש מיותר ויצור פתח לבעיות. בתקופה שעבדתי בחברת כ"א נתקלתי בכמות לא מבוטלת של אנשים שאם החוק הזה היה תקף הם היו מנצלים אותו בצורה הכי מעוותת שאפשר והיו דורשים בנוסף שישלמו להם גם על הזמן. היו אנשים שעבדו דרכנו ששיקרו בבוטות לגבי העלות של הנסיעות וזה הגיע אפילו למצב בו אנשים טענו שנסיעה עירונית עלתה להם יותר מהמחיר הרגיל והתווכחו על זה, או שטענו שהיו צריכים לנסוע בשני אוטובוסים וכשנשאלו באיזה קווים נסעו התחילו לגמגם.

Evil Kittie

New member
זה לא רק הכסף של הנסיעה

זה גם הזמן המטוורף שמבוזבז במהלך יום המיונים עצמו [אם יש כזה]
קצת אחרי שחרורי מצהל הלכתי למרכז הערכה של חברת תעופה מוכרת
הצהרתי שאני יכולה להתחיל קורס רק אחרי ה20.2, כי יש לי פסיכומטרי לעבור
המגייסת אמרה לי שזה בסדר, הקורס מתחיל רק ב25 הכל בסדר.
הלכתי, עברתי יום מיונים, מתוך 50 אנשים נשארו 5!!!! אני בינהם,
6 שעות של יום מיונים!!! 6!!!
ואז המראיינת עושה לי "אז את פנויה להתחיל ב18 נכון???"
אמרתי לה שמה פתאום, שאמרו שהקורס מתחיל ב25
אז היא אמרה שהחליטו להקדים את הקורס לפני כמה ימים..
[המגייסת לא חשבה להגיד לי...]

מיותר לציין שלא התקבלתי רק מפאת העובדה שלא יכולתי להתחיל את הקורס כי זה כבר היה השלב הסופי, אחרי השאלה הזו הגיעה שלב ההודעות.. וכבר הבנתי שזהו :(
יום שלם התבזבז בהגעה למקום ב10 בבוקר.. והגעה הביתה בסביבות 18....
מזעזע בעיניי.

למעלה